מחירי הדירות בשמיים? יכול להיות שבעתיד הקרוב גם הדירות ירקיעו שחקים. השבוע הכריזה סוכנות החלל האירופית על פרוייקט מגורים שאפתני: בניית בתי מגורים על הירח.
חברת האדריכלות האנגלית Foster + Partners הכריזה על שיתוף פעולה עם סוכנות החלל האירופית במטרה לחקור את אפשרויות הבנייה על הירח. הפרוייקט מתמקד בבניית משכנים בקוטבו הדרומי של הירח בעזרת הדפסה של בתים בטכנולגיית תלת ממד. החברה תכננה בית ירחי שיכול לשכן ארבעה אנשים, והחלה לבחון את המבנה בתא ואקום שמדמה את תנאי המחייה על הירח.
אדמת ירח לקירות
קליפת המבנה בנויה כמעטפת חלולה הדומה במרקמה לקצף, כאשר צורתו הגיאומטרית של המבנה מחקה מערכות ביולוגיות טבעיות, ומקנה לו את היכולת להגן על תושביו מפני מטאורים, קרינת גמא ותנודות בטמפרטורה.
בשל האתגרים הכרוכים בהעברת חומרי בנייה, ציוד וכח אדם לירח, בוחנים המומחים אפשרויות לבניית הבתים באמצעים הקיימים על הירח. לפי המודל, נבחנת האפשרות להשתמש באדמת הירח כחומר פוטנציאלי שממנו ייבנו הבתים. תעלה שדרכה נכנסים למבנה תועבר על ידי רקטת חלל אל הירח, כאשר כיפה מתנפחת תתפרס בשטח ותהווה תמיכה לתהליך הבנייה. שכבות של אדמת הירח ייבנו בזו אחר זו ויעטפו את הכיפה - כל זאת בעזרת מדפסת תלת ממדית שתופעל על ידי רובוט.
הפרוייקט הוא ציון דרך עבור טכנולוגיית ההדפסה התלת ממדית. טכנולוגית ההדפסה התלת מימדית כוללת מערך הדפסה נייד, בעלת מסגרת שגודלה שישה מטר, אשר מרססת את חומר הבנייה דמוי החול, שכבה אחרי שכבה. לצורך המודל עורבב חומר שמדמה את אדמת הירח עם מגנזיום, שביחד הופכים אותו לנייר, אותו ניתן להדפיס. ליסודות המבנה מוסיפים מלח אשר ממיר את התערובת לחומר מוצק דמוי אבן. המדפסת הנוכחית בונה כשני מטרים בשעה, בעוד הדור החדש של מדפסות התלת מימד יהיו מסוגלות לבנות כשלושה וחצי מטרים בשעה, מה שמבטיח בית ירחי שלם בתוך שבוע
אם כבר מדברים על החלל, אז הוילה החדשה של נעמי קמפל נראית כמו חללית
וגם: אתם מוזמנים להתרשם מהנמל העתידני בקופנהגן