בפעם הבאה שאתם מגיעים לווינה ומתחשק לכם לאכול פיצה או סתם לבקר בפיצרייה מיוחדת בעיצובה, אנחנו מציעים לכם לחפש את "Disco Volante" (דיסק מעופף בתרגום מאיטלקית). מדובר במסעדה, השנייה מסוגה של מריה פוקס, בעלי המקום וחלוצה בטרנד הכנת פיצות אותנטיות בטאבון - המתפשט לאחרונה בבירת אוסטריה.
אם שמה של המסעדה מזכיר לחלקכם את הספינה שבה נמלט אמיליו לארגו, הנבל בסרט "כדור הרעם" בסדרת ג'יימס בונד; או את המכונית המפורסמת של אלפא רומיאו מתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת, כדאי שתדעו (ותראו בתמונות) שהפיצרייה נקראה כך במובן הכי מילולי.
פיצה בעידן הדיסקו
בהתאם לבקשת הלקוחה, העיצוב של המסעדה לא רק מעניק למבקריו אווירה של פיצרייה בדרום איטליה, אלא גם משקף את הקלילות של עידן הדיסקו האיטלקי משנות ה-70 וה-80 של המאה ה-20. ואם בלבה של כל פיצרייה ניצב תנור עצים, הרי שבמקרה הזה הוא מעוצב כמו כדור דיסקו ענק, שבתוכו מנגנון מסתובב. לאחר שהבצק מוכן, הפיציולו מפעיל את המנוע והתנור מסתובב לאיטו.
על העיצוב ועל מרבית ההפקה של התנור הופקדו אנשי madamemohr, קבוצת מעצבים ואדריכלים צעירים מווינה. המטרה שלהם אינה רק לעצב, אלא גם להרכיב ולייצר בעצמם ככל האפשר. במקרה הזה, המעטפת החיצונית של התנור, שעשויה מבטון עמיד לחום, יוצרה באמצעות מכונת CNC, ששימשה לבניית המבנה המעוגל. המנגנון המאפשר לתנור להסתובב מוסתר תחת משטח האפיה, כך שהחום לא יפגע בחלקים הרגישים. המעטפת עצמה צופתה בכ-7,500 אריחי מראה שנחתכו במיוחד והודבקו במקום.
התקרה של המסעדה, ששימשה בעבר כחנות מכולת, הוסרה ובמקומה נחשפה תקרה חדשה וגבוהה יותר. התוספת הזו תורמת לתחושה דמויית המזנון המוכרת מפיצריות פופולריות בנפולי, שמוצפות בתאורת ניאון. גם ספסלי הישיבה, שהובאו מכנסייה ישנה; הכסאות, האופייניים למשרדי העיריה בווינה; והשולחנות הקטנים, שלא מותירים מקום להרבה מלבד פיצה ומשקה, תורמים ליצירת סביבה נוקשה ולא נוחה במיוחד. המאפיינים האלה עלולים להישמע מנוגדים למסעדה, אבל הם מהווים אלמנט מרכזי בהצלחה של "Disco Volante".
תראו אותן: מסעדות הפאסט פוד הכי יפות בארץ