מלון שירויה (Shiroiya) נפתח בסוף שנת 2020 בעיר מאבאשי (Maebashi) ביפן, כשעתיים נסיעה צפון-מערבה מטוקיו. המלון נמצא במרכז העיר אחת ממטרותיו היא להחיות את האזור באמצעות פרויקט אדריכלי מעניין ויוצא דופן. על התכנון ועיצוב הפנים אחראי משרד האדריכלים Sou Fujimoto. המלון החל משני מבנים נתונים - מגדל המורשת, בניין משופץ שראשיתו בשנות ה-70, והמגדל הירוק, בניין חדש הנראה כשתי גבעות מכוסות צמחייה. בשני המבנים יש 25 חדרים וגם מסעדה של שף המעוטר בשני כוכבי מישלן, ספא וכמה סאונות מסוגים שונים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> ליגה משל עצמה: הצצה לבתים של גל גדות
פוג'ימוטו הרכיב צוות מומחים ממגוון תחום וכולם חשבו ביחד איך אמור להיראות המלון החדש. "כשביקרתי באתר, ראיתי את הבניין הקיים. המבנה עשוי בטון מזוין וגובהו ארבע קומות - בניין שגרתי מאוד. חשבתי, אם רק נעשה שיפוץ פנים, זה לא יהיה מקום מיוחד במיוחד", אומר פוג'ימוטו. הוא וצוותו הרסו את הקירות והמחיצות והשאירו את הקורות ואת העמודים, וכך יצרו אטריום גבוה מאוד שאור השמש חודר אליו דרך פתחים שונים. זהו חלל מרכזי המשמש למפגשים, מעין סלון אורבני. בהמשך הם צירפו שטח סמוך שהתפנה, וכך שולבו במלון שני מבנים סמוכים.
מכיוון שהמלון נמצא בטבורה של העיר, היה חשוב לבעלים ולמתכננים להכניס את הטבע פנימה ולהתחבר לסלוגן של העיר, "המקום שבו צומחים דברים טובים". "מבחינתי העיר עצמה כבר די אטרקטיבית, אבל חשבתי שהמלון צריך להיות מקום מיוחד מאוד. תמיד התעניינתי בשילוב הטבע בסביבה האדריכלית, כי אני לא אוהב להפריד בין הטבע והארכיטקטורה", אומר פוג'ימוטו. "חשבנו להביא גם את הטבע לאטריום, כדי שאנשים ירגישו שזה לא רק חלל פנימי, אלא איזשהו גן. התחלנו לחשוב על הבניינים החדשים וניסינו להרחיב את מושג הצמחייה לסביבה העירונית. כך נולד הרעיון לשלב בין חללי האטריום הירוקים של הבניין הקיים לבין הנוף החיצוני דמוי הגבעה, כחלק מחוויה מתמשכת של הטבע בתוך העיר". תכנון הגבעה הירוקה אפשר גם להתגבר על הבדלי מפלסים בין הרחוב לבין החלק האחורי של המבנה. השטח מסביב למלון מעוצב בסגנון יפני, אבל פראי יותר ופחות מוקפד מהמראה המוכר של גנים יפניים.
"אחרי הריסת הרצפות נותרנו עם פחות קומות, אבל היזמים הבינו שלא מדובר במספר הקומות, אלא יותר בערך החלל ובחוויה. זה הפך למקום מיוחד מאוד, ולכל חדר יש מאפיינים מיוחדים משלו. אני חושב שהאסטרטגיה הייתה טובה", מסביר פוג'ימוטו. החדרים עוצבו בסגנונות שונים, חלקם בידי מעצבים שונים, בהם מיקלה דה לוצ'י, ליאנדרו ארליך וג'ספר מוריסון, כדי לאפשר חוויות שונות לאורחים: חלקם מחופים בלוחות עץ אחידים מהמסד עד הטפחות, אחרים בהירים מאוד עם ריהוט קליל, כמעט מרחף, שעשוי בחלקו מצינורות לבנים, ואחרים עתירי צינורות נחושת מוזהבים מפותלים. יש אפילו חדר עם אמבטיה עשויה עץ.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בחדרים ובמרחבים הציבוריים מוצגות יצירות של אמנים יפניים ושל אמנים בינלאומיים. "הפרויקט נמשך כשש שנים, אך התהליך הארוך הפך אותו לעשיר למדי מכיוון שיצרנו רבדים רבים, שלב אחר שלב. יצרנו הרמוניה שלמה, אך יחד עם זאת הצלחנו לשלב בתוכה מגוון רב", אומר פוג'ימוטו.
מחיר לילה בחדר הבסיסי ביותר במלון מתחיל ב-30 אלף ין (כ-930 שקל), לפני מס. ארוחת טעימות בת שמונה מנות במסעדת השף, המשתמש בחומרי גלם מחקלאים מקומיים, תעלה כ-12 אלף לסועד (כ-370 שקל), לא כולל שירות.