אם הייתם יכולים לעזוב את הכל ולעבור לבית נייד משלכם, שמסוגל להביא אתכם בכל יום למקום אחר, במטרה לטייל ולכתוב על זה באינטרנט - הייתם הולכים על זה?
עד לפני שנתיים, לגווילאם דאטיל וג'נה ספסרד היו קריירות מודרניות די מבטיחות: היא היתה עוזרת הפקה באולפן הוליוודי, הוא היה מהנדס בחברה שמייצרת אופנועים. שניהם גרו בלוס אנג'לס אבל הרגישו שהם עובדים רק בשביל לשלם את שכר הדירה ושהם לא חיים את החלום, שהיה לטייל במקומות ולכתוב עליהם (כיוון ששניהם אוהבים טבע, כתיבה וצילום). יום אחד נתקל דאטיל בקונספט של בית קטן על גלגלים, והשניים החליטו שזה מה שיסייע להם להפוך לכתבי תיירות על גלגלים. "חוץ מהעובדה שזה מקסים", הם אומרים, "לחיות בבית קטן תורם להפחתת זיהום האוויר והסביבה, ומאפשר איכות חיים גבוהה וחסכונית. הרגשנו שאנחנו יכולים לעשות את זה בדרך שלא נעשתה בעבר. היו לנו קצת חסכונות ומכרנו כמעט את כל מה שהיה לנו כדי להתחיל לעבוד על הפרויקט הזה".
הפרויקט לא היה פשוט בהתחלה. דאטיל נסע לסיאטל והשתתף בסדנת בנייה מיוחדת שלימדה אותו איך יוצרים בית כזה. השניים השקיעו כאלף שעות עבודה שכללו תחקיר, קניות של כלי עבודה, בנייה וניקיון. רק לאחר שנה שלמה הם הצליחו להעמיד את הבית הקטן שלהם על הרגליים ונתנו גז.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- חזר מאירופה אחרי 20 שנה לבית ילדותו
- שבע חנויות העיצוב החדשות בארץ שכדאי להכיר
- מושבי אצרובל ומספריים מתמטיים. החמישייה
16 אלף קילומטר
במשך חמשת החודשים האחרונים הם נוסעים לאורכה ולרוחבה של ארצות הברית, וכבר ביקרו ב-25 מדינות וצברו יותר מ-16,000 קילומטרים במד המהירות – וכל זה כשהם גרים בחדר קטנטן על שטח של פחות מ-12 מ"ר בלבד. עם זאת, הם מצאו דרכים משלהם להסתדר בו, ועיצבו אותו כך שייתן תחושה ביתית (למשל, גלשנים על הקירות, גזע עץ כמסגרת לחלון ושימוש בהמון טקסטיל). השניים אפילו הצליחו לפנות בחלל הקטן מקום לכלב שלהם, שמצטרף אליהם למסעות. את כל הרשמים, התמונות וקטעי הווידאו שלהם, אגב, הם מקפידים להעלות לבלוג הרשמי של המסע בשם "Tiny House Giant Journey", עמוד יוטיוב ייעודי וקבוצת פייסבוק.
כאמור, לא מעט מקומות בארצות הברית כבר זכו לארח אותם, כולל קליפורניה, פלורידה, אריזונה, מיין, נובה סקוטיה (שאליה הגיעו אחרי שהעלו את הבית שלהם למעבורת) וניו יורק, שם לטענתם התקשו יותר מלנסוע על סלעים במדבר. "מוניות חתכו אותנו כל הזמן, רוכבי אופניים עפו מולנו והולכי רגל פשוט קפצו לפני האוטו", הם אומרים. "ניו יורקרים שהרימו לרגע את ראש מהסמארטפונים שלהם לא הצליחו להבין מה הבית הקטן שלנו עושה באמצע כל גורדי השחקים".
אנשים טובים באמצע הדרך
איך הם ממנים את כל הדבר הזה? שאלה מצוינת, שגם הם לא בדיוק יודעים איך לענות עליה. בני הזוג החליטו שבמשך השנה הראשונה הם לא יטרידו את עצמם בענייני כסף, ורק אחרי שנה יבחנו את מצבם הכלכלי. הם מעריכים שהם מוציאים כ-800 דולר בחודש על דלק, עוד קצת על אוכל – וזה הכל. בין לבין הם גם מצלמים באופן מקצועי לאתרים, מנחים סדנאות בנייה מפעם לפעם, ויוצרים לעצמם קצת הכנסה באמצעות ערוץ היוטיוב שלהם. אנשים טובים באמצע הדרך נותנים להם לפעמים לחנות בשביל הבית שלהם, וכך הם מצליחים לחסוך כסף על חניונים.
"אם אתם אוהבים את אורח החיים הזה ומצליחים לא להפסיד כסף תוך כדי – למה לא לחקור קצת?", אומרים בני הזוג. "הודות לדרך החיים הזו, כל אתגר אחר בחיים מתגמד ונראה מיותר".