נורית וירדן גאון נסעו בעקבות העבודה מעמק חפר עד לעיר שטופת שמש בדרום צרפת. החיפושים אחר בית מתאים למשפחה הובילו אותם במקרה – או שממש לא – לנכס מהסוג שהם מעולם לא דמיינו שיהיה ביתם, ובטח לא דמיינו שיהפוך גם לחלק מפרנסתם. לפעמים חלומות מתגשמים בדרכים הכי לא צפויות.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> נחת לאמא: זה מה שעשתה מרגו רובי עם המשכורת הגדולה הראשונה שלה
>> רק אהבה תנצח: 19 מתנות יוניסקס משמחות לט"ו באב
הלוקיישן: העיר האוניברסיטאית אקס אן בפרובנס (Aix-En-Provence), דרום צרפת. מרחק של כ-35 דקות נסיעה ממרסיי.
בני הבית: ירדן (47) מהנדס במקצועו, נורית (44) מפתחת את התיירות הישראלית לפרובנס ומדריכה בעברית, שלושת הילדים יואב (16) שירה (13) ואופיר (10) וגם כלבלב בשם אסטון-מרטין והחתולים קוקו ושאנל. נורית: "במקור אנחנו ממושב אביחיל שבעמק חפר, הגענו לפרובנס בעקבות 'ריחוקיישן' בתחום ההייטק של ירדן, אני די מהר מצאתי את עצמי בתחום התיירות והייתי מאוד עסוקה".
הבית: אחרי ארבע שנים הבינו בני הזוג שהם נשארים יותר ממה שחשבו והחליטו שזה מיותר לשכור בית וכדאי לקנות במקום. נורית: "חיפשנו בית של חמישה חדרים עם גינה קטנה בתוך העיר. בקורונה העסק שלי הפסיק לעבוד והיה לי זמן להתמקד בחיפוש דרך אתר אינטרנט ייעודי, מקביל ליד 2 בארץ. הקלדתי חמישה חדרים עם גינה באקס-אן-פרובנס כל פעם שראיתי בית שמצא חן בעיניי, הלחיצה על הקישור כדי לקבל עוד פרטים זרקה אותי לאחוזה מהמאה ה-16 עם שישה עשר חדרים, על שטח של שישה עשר דונם שכוללים עצים בני מאות שנים ומספר בארות. בפעם השישית שזה קרה אמרתי שזה לא יכול לקרות סתם, אני כנראה חייבת ללכת לראות את המקום. מעבר לזה, עניין אותי מאוד איך נראה בית מהמאה ה-16. הגעתי אל האחוזה, הנחתי את הרגל על האדמה וישר התאהבתי. היה לי ויז׳ן, ראיתי איך אנחנו גרים בחצי אחד ובחצי השני מארחים תיירים. ראיתי אפילו איזה מגבת אנחנו נותנים לאורחים בבריכה החיצונית, כשעוד לא הייתה אחת כזאת".
האחוזה עלתה לבני הזוג "כמו דירת חמישה חדרים על קו החוף בתל אביב", לדבריהם. עלות השיפוץ שעשו כ-300 אלף יורו.
העיצוב: נורית: "לפנינו גר באחוזה אדם מקסים בן 70, לבדו, כך שהמקום היה קצת עצוב ונזקק לניעור. מקום כזה, שלא השתמשו בו שנים, מביא הפתעות ואכן הרצפה באחד החדרים נשברה וגילינו שיש לנו צינורות חרס במערכת הביוב ועוד כמה דברים, כך שגם החלפנו את התשתית וגם למדנו את הבית דרך התקלות. כל מהמורה כזאת עזרה לנו לייצב את הבית. בתחילת הדרך לקח לנו שלושה ימים לגלות איזה צינור פותח את המים החמים בחדר הכביסה, בדרך פתחנו את כל הצינורות וזה גרם להצפה במטבח, בקיצור ההתחלה הייתה מאתגרת בלשון המעטה. ככל שהתקדמנו עם הפרויקט התמונה הכללית התחילה להתבהר והבנו שאנחנו מפיחים חיים בבית מאוד עתיק. גילינו חדר אוצרות עם תעודות, מדליות, שטיחים בני 300 שנה, מתנות חתונה מהמאה ה-18 ועוד דברים שעזרו לנו להרכיב פאזל שלם על האנשים שחיו בבית הזה. לקחנו מעצבות שמתמחות בתקופה, כי היה לנו חשוב לכבד את ההיסטוריה ולא להפוך את הבית למשהו שהוא אנחנו. אנחנו עדיין הולכים לשווקים עתיקים כדי ללקט פריטים היסטוריים שיתאימו לאחוזה, ויחד עם זאת משתדלים לשמור על אסתטיקה צרפתית מותאמת לתקופה ולא עמוסה".
הלייף סטייל הישראלי לעומת המקומי: לחבר׳ה בפרובנס יש אורח חיים מאוד רגוע, יש זמן לעבודה וזמן לפנאי וחופשות. מבחינת תחזוקת הבית, הבית שלנו בנוי מרצפה עתיקה שיושבת על לוחות עץ, כך שאם אנחנו רגילים מהבית לשפוך מים, כאן זה אסור כי הם ישר יחלחלו לקומה מתחת. לכן הם שואבים אבק ואז מעבירים סמרטוט עם סבון ואח"כ סמרטוט נקי".
סגנון האירוח באחוזה: "ברמת האירוח אנחנו הכי ישראלים - ליד הבריכה הקמנו בר, מטבח קיץ, מקלחת ושירותים. אל תוך האסתטיקה הצרפתית המהודקת הבאנו את הישראליות הפתוחה, המזמינה והכיפית הסגנון הוא שיושבים עם האורחים, מפטפטים ומנשנשים. זה גורם לאורחים שלנו לחוות חוויה מאוד שונה ומזמינה. אנחנו לא מלון, אנחנו 'חוות אירוח', וכרגע אפשר לשכור מתוך 6 החדרים הזוגיים המרווחים שיש לנו, או את האחוזה כולה. החדר הכי מיוחד הוא 'סוויטת פסנתר הכנף', ששימש בעבר כחדר אירועים גדול, ועם השנים סגרו אותו יחד עם עוד חדרים והשאירו פסנתר כנף מהמאה ה-19 שלמעשה לא ניתן להוציא אותו משם. כשהאורחים מנגנים בו זה פשוט מרגש, כי ככה בדיוק דמיינו שהדברים ילכו. זה כל כך כיף להכיר אנשים מכל העולם, ובזכות הישראליות שלנו אנחנו מייצרים שיחות וחברויות ובטוחים שניזכר שנים בלב של מי שהתארח אצלנו".
מתגעגעים לישראל? נורית: "אנחנו מאוד אוהבים את ישראל ומבקרים בה הרבה, וגם באים לבקר אותנו המון, כך שהגעגועים מתמלאים מאוד מהר. החלום שלנו הוא לחיות חצי שנה בפרובנס וחצי שנה בישראל, כיף לנו ואנחנו אוהבים את שתי הארצות".