לפני 5 שנים זכו טל גילון ובן זוגה בהזדמנות לעבור לחיות בניו יורק לצורכי עבודה, ותוך זמן קצר הפכה הדירה הריקה והמנוכרת ששכרו מהארץ לקן משפחתי חמים בזכות שיתוף פעולה בין טל לבין כרמל אבידני, שהכינה עבורם את הדירה לפני שנחתו בעיר ויצרה עבורם בית מזמין. בסוף נוצרה גם חברות שהובילה להקמת עסק משותף.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> איזה מין הורים אתם? תלוי מה החלל המועדף עליכם בבית
>> הטעות שאתם עושים במטבח עם ספוג הפלא
הלוקיישן: שכונה באיסט וילג' במנהטן שנקראת סטאייטאון (Stuytown), במקור היא תוכננה עבור חיילים וטרנים יוצאי מלחמת העולם השנייה.
בני הבית: במקור טל (38) ובן זוגה (40) מגיעים מירושלים וחיפה, אבל קצת לפני שהתחתנו הם עברו לתל אביב, להיפגש באמצע הדרך. יש להם שלושה ילדים - בני 8, 5 ותינוק בן חודש. מטרת המעבר לפני חמש שנים הייתה שבן הזוג יקים את הסניף הניו יורקי של החברה שבה עבד, ובאותו זמן טל הייתה בסיום התואר השני שלה בפסיכולוגיה רפואית. "רגע לפני תחילת ההתמחות בחרתי לעשות הפסקה למען ההרפתקה המשפחתית", היא מספרת. בניו יורק היא הפכה לשותפה בעסק שעוזר למשפחות להקל על המעבר שלהן לרילוקיישן ולהכין להם בית כיפי ביעד.
הדירה: השכונה שלהם מאוד לא אופיינית לעיר וחורגת מהגריד הניו יורקי. היא טובלת בירוק, יש בה גני שעשועים, בית קפה שכונתי, ספרייה, חדר כושר, ותחושה של קיבוץ: בקיץ מקרינים סרטים בדשא המרכזי, יש הופעות מוזיקה והרבה פעילויות. בשכונה יש קהילות רבות, ביניהן גם קהילה ישראלית ענפה. מרבית האוכלוסייה בשכונה זה משפחות צעירות שהגיעו להרפתקת רילוקיישן בעיר הגדולה וחיפשו פתרון מגורים במקום עוטף, עם קהילה שעוזרת ומהווה נחיתה רכה במרחק מהבית. בדירה של טל ומשפחתה יש שלושה חדרי שינה, מטבח פתוח עם נוף לצמרות העצים (לא תמונה שגרתית במנהטן) וחדר אמבטיה עם שירותים אחד בלבד, עובדה שמאפיינת את מרבית הדירות בשכונה.
העיצוב: טל: "חודשיים לפני הרילוקיישן היינו עמוק בתוך מיליון משימות ודאגות - לארוז בית שלם, לארגן ויזה, למצוא גנים לילדים, להיפרד ממשפחה וחברים, ובאותה נשימה גם לייצר בית מרחוק. בדיוק אז חברה משותפת ויקרה הכירה לי קוסמת שהציעה לעזור לי, לעצב ולהקים לנו את כל הבית לפני שנגיע. הרעיון קסם לי אבל אז האיש שלי החליט שהוא יצליח להרכיב את הכול ושחווית הקניה וההקמה של בית תהיה לנו מיוחדת וכיפית. ואז הוא טס לפה לנסיעת הכנה מקדימה, נכנס לדירה, צילם אותה ושלח לי. הלב שלי התכווץ כשניסיתי לדמיין את כולנו מגיעים למדינה חדשה אחרי טיסה ארוכה ועם 12 מזוודות, ונכנסים לדירה חשוכה וערומה, בלי מיטות, מגבות, או פינת אוכל לארוחה הראשונה. כלום! מיד התקשרנו לאדריכלית כרמל אבידני, בעלת סטודיו RELOCATE.HOME, ויצאנו לדרך. כעבור חודש נחתנו בדירה מוארת, חמה ויפיפייה שכללה את הבחירות שעשינו יחד, ספה וכריות מפנקות, מיטות, צלחות, צעצועים, חלב, חלה ואפילו פרחים. הגענו הביתה.
החיבור עם כרמל היה אהבה ממבט ראשון, והדרך להפוך לשותפה לרעיון המופלא של עיצוב והקמת הבית מרחוק הייתה מהירה ומדויקת. יחד חשבנו איך לפתח את השירות, איך ללוות ולתמוך במשפחות במסע המורכב והעדין של הרילוקיישן, ולרכך את הנחיתה כדי שהמשפחה תוכל להיכנס לבית הישר מהשדה. לאחר ההגעה שלנו לדירה החדשה המשכנו לעצב אותה יחד, התחדשנו בספה, ביצירות אמנות נפלאות של ענבר אסא שהבאתי בביקור האחרון, צילום טבע של האומן המרגש רועי דהן, ועוד מבחר פרטי אומנות שמזכירים לנו את ארץ ישראל היפה שלנו".
הלייף סטייל הישראלי לעומת המקומי: "הלייאאוט של הדירה שלנו דומה ליתר הדירות, אבל מאחר ואנחנו מעצבות, אני משוכנעת שהעיצוב שונה ומשקף את אופי בני הבית ואת האווירה שהיינו רוצים שתהיה בביתנו. מנהטן היא עיר אינטנסיבית עם המון חיים, תשוקה, עשיה וקצב מהיר, ובתוך הבית היה לנו חשוב שתהיה אווירה מעט יותר רגועה, עם צבעים שקטים, הרבה עץ וצמחיה שתזכיר לנו את הטבע. האמריקאים אוכלים הרבה בחוץ ולכן המטבחים קטנים, אבל אנחנו מבשלים הרבה בבית על אף המטבח הקטן. כמובן שיש לנו פמוטים וכוס קידוש, מנהג שאנחנו מנסים לשמור עליו בארוחות שישי, להיפגש עם עוד משפחות וחברים ולהרגיש את החום והאווירה של ימי שישי כמו בארץ, עם המשפחות שאנחנו מתגעגעים אליהם".
איך זה עובד וכמה עולה: "כל המתחם כולל 12,000 דירות בבעלות פרטית והן בטווח בין דירת חדר שינה אחד ועד דירות שלושה חדרי שינה (יש גם דירות בודדות של ארבעה וחמישה חדרי שינה). למעשה כל הדירות במתחם כמעט זהות במפרט שלהן, עם שלושה גימורים שונים, ובחוזה רשום במפורש שאין לעשות שינויים מהותיים בדירות. תיקונים ובלאי טבעי הם באחריות הבעלים ויש חברת ניהול וזה מאוד נוח, כי כל תקלה מטופלת מהר ולשמחתנו יש פיקוח המגביל את עלית המחירים, ובכל שנה יש עליה של עד 5 אחוז בשכר הדירה. בזמן הקורונה מחירי השכירות היו מאוד אטרקטיביים והייתה ירידה של 30 אחוזים, אבל בשנה האחרונה הם עלו חזרה למחירי השכירות של לפני המגיפה. מחירי השכירות נעים היום בין 4,500 דולר לדירה עם חדר שינה אחד ל-12 אלף דולר, ומשתנות בהתאם לרמת השיפוץ של הדירה והמיקום שלה בתוך השכונה. השכירות כוללת את כל התיקונים והחשבונות (חשמל, מים) ומכונת הכביסה ממוקמת בבניין ולא בתוך הדירה - ממש כמו בסדרה חברים".
מתגעגעים לישראל? "מאוד מאוד מאוד. בשנים האחרונות הגעגוע הופך להיות כואב יותר, הוא לא רק למשפחה וחברים, מדובר בגעגוע מורכב. רצון להיות חלק ממה שקורה עכשיו, להיות יחד. אנחנו משוכנעים שנחזור, השאלה העיקרית שמעסיקה אותנו כל הזמן היא מתי".