8 בתים קטנים ומיוחדים
בשנה האחרונה הבנו שהחלום על בית גדול עם גינה כנראה לא הולך להתגשם; אבל אם היינו מציעים לכם בית קטן עם גינה - הייתם לוקחים? קבלו 8 בתים, קצת קטנים, אבל מתוכננים בכזאת קפדנות שכנראה לא צריך יותר מזה
השנה הזאת הייתה מלאה באוהלים שהזכירו לכולנו שאפשר להתקיים גם במרחבים מצומצמים יותר מאלה שאנו כל כך מורגלים בהם. כהוכחה לכך, אנו מביאים לפניכם את רשימה של 8 בתים קטנים (אך-כה-מגניבים) מהעולם, שהם לא רק מקסימים ומראים יכולת תכנון והמצאה מלאי מעוף ומקוריות, אלא גם ירוקים ואקולוגיים במיוחד.
בית במקום סמטה
רואים את הדבר הקטן הזה בין שני הבתים? זה הבית הקטן בקנדה
הבית המיניאטורי המפורסם הזה בנוי בעצם במקום בו היתה פעם סמטה בין שני בתים פרטיים, והוא הבית הקטן ביותר בעיר טורונטו. מדובר בבית פרטי בגודל 29 מ"ר, שהפך זה מכבר למקום עלייה לרגל בעיר, ואפילו הבדרנית אלן דג'נרס הביעה עניין לרכוש אותו במסגרת תכניתה היומית.
אולי בסלון אי אפשר לארח הרבה אנשים, אבל בשביל זה יש חצר, לא?
ולחשוב שהייתה פה פעם סמטה
העיקר שיש גינה קטנה
בתי טאמבלוויד
זה רק נראה קטן, חכו שתציצו פנימה. אחד הבתים של חברת טאמבלוויד
ג'יי שאפר האמריקני הוא בעליה של חברה משגשגת שנקראת 'חברת טאמבלוויד לבתים קטנטנים', המתמחה, בדיוק כפי ששמה מעיד עליה, בבניית בתים הקטנים יותר מארונות מסויימים, במחירים זולים. למרות הגודל המינימלי, כעשרה מטר בהרבה מהמקרים, הבתים מעוצבים בצורה נוחה, וכמעט הכל נכנס בהם. יש מקום לעבוד, לישון, להתקלח, יש שירותים ואף מיני סלון. חלק מהעיצובים כוללים גם מרפסת קדמית שבה אפשר למתוח קצת את האיברים. מחיר ממוצע לבית כזה הוא 20 אלף דולר.
אפילו יש אח
ותודו שלא ציפיתם למצוא פה פינת עבודה
לא אמרתם שזה דופלקס
בית מיקרו-קומפקטי
בית בכל מקום שתרצו. הבית המיקרו-קומפקטי
הבתים הקטנטנים האלה, קופסאות בעצם, שאורכם ורוחבם זהים, רק 2.6 מטרים, מצליחים לכלול בתוכם שתי מיטות זוגיות, שירותים, לובי, איזור אכילה לארבעה עד שישה סועדים, מטבח, ואיזור בידור עם מיטב הטכנולוגיה. במילים אחרות, המעצבים טרחו שיהיה כל כך מעניין בפנים עד שאין כל צורך לצאת מהקופסה. וכמה עולה קופסא מאובזרת שכזו? כ-50 אלף דולר.
הספה הופכת למיטה והמטבח הופך לחדר עבודה
העיקר שיש מסך פלזמה
בית נגרר לאופניים
האופניים הם רק התירוץ. הבית הנגרר של פול אלקינס
פול אלקינס, מעצב אקולוגי ידוע, בנה את הקראוון הזה עבור עצמו כדי שישמש אותו לצרכיו כשהוא מתנייד. יש בקראוון מקום רק לאדם אחד, ואין שירותים או מקלחת, אבל כל ההמצאה הזאת פועלת על אנרגיה ירוקה שמגיעה מטורבינות רוח ופאנלים סולריים. אפשר למצוא בפנים חימום ואפילו תנור אפייה, וכל אלה פעולים מבלי להתחבר למערכת חשמל.
בפנים יש הכל: ממיטה ועד תנור כיריים
הבית הקטן ביותר בבריטניה
יותר מוקד תיירותי מאשר בית. הבית הקטן בבריטניה
עוד אטרקציה תיירותית קטנה-גדולה היא בית קוויי, בית אדום ומתוק שיושב לו דחוס היטב בין בתים וסלעים הגדולים ממנו בהרבה, בעיר קונוויי שבוויילס. גודלו שלושה על שני מטרים בלבד, והוא משמש למגורים עוד מהמאה ה-16. בעל הבית המיתולוגי, כך מספרים, היה דייג שגובהו כמעט שני מטרים בשם רוברט ג'ונס. הגודל לא הספיק לו והוא התקשה לגור בבית, ולבסוף עזב אותו. הבית משמש כאתר תיירות, ובעליו הם עדיין צאצאיו של הדייג הגבוה.
בתי קוביות
אורכה של כל צלע בבית הוא שלושה מטרים וחצי
קבוצת מעצבים קנדיים יצרו בתי-קוביה מיוחדים: אורכם, גובהם ורחובם הם בגודל של שלושה מטרים וחצי. הבתים מתהדרים בעיצוב תעשייתי מודרני, וכוללים, מעבר למטבח, מיטה ושירותים, גם מדיח כלים, מיקרוגל, תנור אפייה, ארון ואור טבעי. מטרתם של המעצבים היתה ליצור מיקרו-בתים שיאפשרו לספק לכמה שיותר אנשים שטחי מגורים הגיוניים ונוחים. אפשר לבנות את הבית בשלוש שעות בלבד, והוא עולה פחות מ-25 אלף דולר.
בית טקסני קטן
יש כזה דבר: בית טקסני קטן
החברה "בתים טקסניים קטנטנים" מציעה בדיוק את מה ששמה אומר, ומעידה על עצמה שהיא "משלבת בין העתיד לעבר" ומשתמשת בחומרים ממוחזרים על מנת לבנות מיני-בתים חדשים. החברה מנסחת היטב את כוונותיה באתר האינטרנט שלה, ומצהירה: "אחרי שנים ארוכות של בזבוז משאבים, כדאי אולי להתכנס ולשמר את מה שחשוב, לפני שאנחנו מבזבזים עוד ועוד ממשאבינו המצומצמים". הבתים המוצעים מעוצבים בסגנון עתיק יפהפה, ומרווחים במעט מאלה שקודמים להם ברשימה, ועדיין ממוחזרים וצנועים באופן יחסי. את הבתים בונה החברה במקום, ושולחת אותם בעזרת משאיות לרחבי ארה"ב. גודל של בית ממוצע הוא ארבעה על שישה מטרים.
הכל נבנה מחומרים ישנים
סינגל האוס
בהשראת שלטי חוצות. פרויקט "סינגל האוס"
מדובר בהמצאה של קבוצת מעצבים פולניים שעושה גלים וחוצה יבשות. העיצובים המלבניים האלה נבנו בהשראת שלטי החוצות בשולי הכבישים, אלה שאליהם יש לטפס במדרגות על מנת להדביק את המודעות. הרעיון הוא שאפשר 'להדביק' בית כזה כמעט לכל מבנה קיים, או להעמיד אותו עצמאית, אפילו באמצע הים. הבית נבנה בקונספט לאדם יחיד ומודרני או לזוג מאוד מאוהב, והוא אקולוגי ומשתמש באנרגיה סולרית.