הצלם ויוצר הסרטים הצרפתי ג'ון טקווארי מתפרנס מיצירת סרטי תעודה וקליפים מוזיקליים, אבל בעבודותיו האישיות יותר הוא מתמקד בזכויות אדם ובנושאים הומניטריים של אי שוויון, עוני ואלימות. הוא מסתובב בעולם, משתתף בוועידות בנושאים אלו ומצלם. הפרויקט שלו, “My Room Project”, הושק ב-2010, ומאז צבר אל תוכו יותר מאלף תמונות שצולמו ב-55 מדינות. טקווארי בחר לצלם בפרויקט את אחד המקומות הכי אינטימיים עבור בני אדם בעולם – חדר השינה שלהם. הוא מצלם חדרי שינה של בני דור ה-Y, Millennials, בני 18-30, ודרך ההסתכלות הזאת משקף מראה חברתית גלובלית, על כל השונויות שלה.
הפרויקט מאיר העיניים נמשך כבר שש שנים. "עניינו אותי נושאים של תרבות וסגנון חיים בעולם שמשתנה יותר ויותר מהר", מספר טקווארי. "בכל מדינה ראיינתי 60-40 צעירים על הקשיים שלהם: עוני, אלימות, יחס לנשים, דת ואקולוגיה. אני שומר על יחס שווה בין גברים לנשים, מכל שכבות החברה ומסטטוסים סוציו אקונומיים שונים. הרגשתי שאם אני לא אצלם את התמונות האלה, אף אחד אחר לא יעשה זאת".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
אותה זווית צילום, סיפור אחר לגמרי
טאקווארי בחר לארגן את חפציהם האישיים של המצולמים שלו בדרך דומה, ולצלם אותם מלמעלה, כדי לקבל תמונה דומה באופייה אך שונה בתוכנה באופן מובהק. מאחורי כל תמונה יש סיפור אחר של מפגש והיכרות, וטקווארי מספר שלא קל לשכנע אנשים צעירים להיפתח כך. "המצולמים שלי חופשיים לבחור מה בחדר הם רוצים לחשוף או להסתיר. בדרך כלל, ואת זה לא רואים בתמונות, יש מסביב למצולמים בני משפחה או חברים, והם מרגישים בטוחים ונינוחים".
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
בתחילה, מספר טקווארי, היה מרוכז ביופי של התמונות, בצבעים ובקומפוציה. עם הזמן הסיפורים החלו לתפוס נפח משמעותי יותר והתמונות האהובות עליו הן אלו שהסיפור מאחוריהן עמוק יותר. "הפורטרטים של הצעירים מרואנדה, שהיו ילדים בזמן רצח העם ב-1994 ואיבדו כמעט לגמרי את משפחותיהם, תמונות של הצעירים האיראנים שנלחמים על החופש שלהם ועצם הצילום הוא עבורם אקט פוליטי – אלו נכנסו עמוק ללבי. אבל הושפעתי עמוקות גם מהרוחניות בהודו, מהכנסת האורחים ברוסיה ומהחיים המשוגעים ביפן, ואני מרגיש שהצלחתי ללכוד את כל זה בתמונות".
הפרויקט יפורסם בספר שבו יופיעו כ-100 תמונות מתוך 1,200 שצולמו. טקווארי מקווה שהספר, שייקרא "My Room, Portrait of a Generation", יעניק לצעירים הזדמנות לבטא את עצמם ואת סיפורי חייהם כפי שהוא זכה לראות ולשמוע אותם מהם. הספר יצא לאור בתוך כמה חודשים, אך ניתן לתמוך בפרויקט ולהזמינו כבר עכשיו באתר ובעמוד הפייסבוק של הפרויקט.
במדור הקודם: אמנות העפרונות של ג'ניפר מאסטרה