לצלמי מזון יש כל מיני טריקים לגרום לאוכל – או מה שנראה כמו אוכל – להיראות מושך עבור המצלמה. והטריקים האלה נחשפים בפרויקט תמונות חדש בשם "Faking It".

הפרויקט נוצר על ידי הבמאי סנדי שופילד, הצלם דן מתיוס וסטייליסט המזון ג'ק סרגסון, ובו סדרת תמונות אוכל שחושפות את כל הסודות שמאחורי הצילומים.

לכל תמונה מצורף וידאו של מאחורי הקלעים של צילומה. בצד אחד אוכל שנראה טעים ומזמין, מסודר באופן יפהפה על רקע נאה לא פחות. בצד השני גיבוב הכלים והאמצעים היוצרים את היופי הזה.

עוד באתר לעיצוב הבית:

קצף גילוח ומשחת נעליים

לצילומי גלידה משתמשים לעתים בתפוחי אדמה, כאן נעזרו בשומן, אבקת סוכר וצבעי מאכל.

צילום אוכל, גלידה (3) (צילום: Dan Matthews)
גלידה מתפוחי אדמה | צילום: Dan Matthews

חיקוי שמפניה נוצרת על ידי מים, רוטב סויה ואלקה זלצר בשביל הבועות. האוכל ממוקם על ידי פיסות פלסטיק כחולות.

צילום אוכל, שמפניה (2) (צילום: Dan Matthews)
שמפניה ממים, סויה ואלקה זלצר | צילום: Dan Matthews
 

המראה הבוהק או המאובק של ענבים נוצר על ידי אבקת טלק. הקונסטרוקציה מוחזקת על ידי קיסמים וחוטי דיג.

צילום אוכל, ענבים (4) (צילום: Dan Matthews)
ענבים עם טלק | צילום: Dan Matthews

העוגה מעוצבת עם ספריי צבע, והקצפת שעליה היא קצף גילוח, שאינו נמס מהר בתאורת סטודיו חמה.

צילום אוכל (5) (צילום: Dan Matthews)
עוגה עם ספריי | צילום: Dan Matthews

בשמן מכונות משתמשים כדי לגרום לבשר לזרוח, ומשחת נעליים מתווספת לבשר להכהות אותו אם הוא אדום מדי. ספריי לשיער גורם לגזרים לזהור.

צילום אוכל (6) (צילום: Dan Matthews)
בשר עם משחת נעליים | צילום: Dan Matthews

במקום חלב משתמשים הצלמים בדבק PVA, משום שחלב אמיתי הופך את המזון לספוגי.

צילום אוכל (1) (צילום: Dan Matthews)
דבק במקום חלב | צילום: Dan Matthews