כבר לא טרי אבל עדיין פרש: צבע טרי בהדר יוסף

אירוע האמנות הייחודי "צבע טרי" עדיין מרגש אותנו, ואתם עדיין יכולים להספיק (עד 8 ביולי) לשזוף עיניים ביצירות המתגודדות השנה במרכז הספורט העירוני החדש בשכונת הדר יוסף, שמטרתן השנה להזכיר לנו את ערכה של התרבות עבור חפצת חיים ואת כוחה של האמנות לנחם, לשקם ולהעניק לכולנו תקווה, השראה ומרפא. כל אלה, אומרים בעיריית תל־אביב-יפו, נחוצים לכולנו דווקא בימים המאתגרים האלה.

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎O.Jackman‎‏ (@‏‎o.jackman.art‎‏)‎‏

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Freshpaint | צבע טרי‎‏ (@‏‎freshpaintartfair‎‏)‎‏

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Freshpaint | צבע טרי‎‏ (@‏‎freshpaintartfair‎‏)‎‏

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Freshpaint | צבע טרי‎‏ (@‏‎freshpaintartfair‎‏)‎‏

 

מעל ומעבר: "ביונד" בטחנת הקמח

אבל יש עוד תערוכות מרגשות בפתח. למשל, "ביונד", שבה יהפוך מתחם טחנת הקמח ההיסטורי בדרום תל אביב (סלמה 25) ב-11.7 ועד סוף אוגוסט לחלל המציג אמנות דיגיטלית וחדשנית. במתחם, המתפרש על פני 2,000 מ"ר ב-14 חללים רחבי ידיים, תוכלו לראות מיצגים של 25 אמנים מהארץ ומהעולם – מיצגי אמנות דיגיטלית, AI, ויזואל ארט, ארט וידאו, וידאו מאפינג, תאורה ועוד.

תערוכות 24, טחנת הקמח (צילום: באדיבות ארטהאב)
תערוכת ביונד, טחנת הקמח | צילום: באדיבות ארטהאב
תערוכות 24, טחנת הקמח ג (צילום: באדיבות ארטהאב)
צילום: באדיבות ארטהאב

כל הפלטה: "צבע" במוזיאון העיצוב חולון

התערוכה האופטימית "צבע" במוזיאון העיצוב חולון, המושקת ב- 18.7 (עד דצמבר), חוקרת את נושא הצבע בתחומי העיצוב בהשתתפות 30 מעצבים ומעצבות ישראלים. אז אם תהיתם למה הדולר ירוק; מה הקשר בין ורוד לאקטיביזם; למה אומרים דם כחול; מה משותף לצבעי המושבים של התחבורה הציבורית בעולם; מהם צווארונים כחולים, לבנים וורודים; ולמה הכומתה של גבעתי סגולה – כנראה תקבלו תשובה. ויש גם פעילויות אינטראקטיביות שוות לילדים.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎מוזיאון העיצוב חולון‎‏ (@‏‎designmuseumholon‎‏)‎‏

לב לב לב: תערוכת יחיד של בינסקי בהרצליה

האמן הרב תחומי רועי יעקובינסקי, המכונהBINSKY , חי ויוצר בתל אביב את ציוריו המאופיינים בגוונים חזקים, בצורות משונות ובלב האדום שבמרכזו העין הכחולה. עבודותיו עשויות בטכניקה של "דודל" - רישום לא מודע ללא תכנון מראש וללא מטרה ברורה, וכעת הוא מציג אותן על משטחי קיר או קנבס גדולים בתערוכת יחיד במרכז תאו בהרצליה פיתוח. אם בא לכם לקחת חלק בחוויה משמחת, הרמונית ומהפנטת, אתם מוזמנים לערב הפתיחה החגיגי ב-25.7 בשעה 20:00 (או בימים שלאחר מכן עד 4.8. קיר מיוחד יוקדש שם ל-120 עבודות שנעשו על קרטון ממוחזר ונצבעו בצבעי שחור, צהוב אדום. עבודות אלו יועמדו למכירה במחיר של 250 שקל לעבודה, ו-50 מהכנסות המכירה יועברו למטה החטופים.

תערוכות 24, BINSKY סדנת HERAT FACTORY בתערוכה דודליזם תאו (צילום: אולג בלזנוב)
BINSKY סדנת HERAT FACTORY בתערוכה דודליזם תאו | צילום: אולג בלזנוב
תערוכות 24, BINSKY סדנת HERAT FACTORY בתערוכה דודליזם תאו (צילום: אולג בלזנוב)
צילום: אולג בלזנוב

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎BINSKY ❤️️‎‏ (@‏‎b_i_n_s_k_y‎‏)‎‏

זה עכשיו במודה: התערוכה משכית 70/30/10 במוז"א

התערוכה משכית 70/30/10 במוזיאון ארץ ישראל התל אביבי, הנפתחת ב-29.7 עד סוף דצמבר) תתמקד בבית האופנה המיתולוגי ותעסוק ב-70 שנות פעילות ענפה ורבת תהפוכות, מאז הוקם ב-1954 במסגרת חברה ממשלתית לטיפוח מלאכות הבית בקרב עולים חדשים דרך הפיכתו לרשת של בוטיקים ברחבי הארץ ועד סגירתו ב-1994 ותחייתו כמותג אופנה עילית בבעלות פרטית ב־2014. תוכלו לראות שם דגמים איקוניים, אריגים ייחודיים, דוגמאות של מלאכות יד מסורתיות ודיגיטליות, שטיחים ותכשיטים בעיצובים פורצי דרך, לצד מסמכים, תצלומים וסרטונים נדירים. 

סורה חושך: "לראות את האור" במוזיאון ישראל

ואם אתם בעניין של כלי תאורה עתיקים, תערוכה המתקראת "לראות את האור" הפציעה באסף לארכיאולוגיה של מוזיאון ישראל בירושלים. התערוכה עוסקת במשמעות האור בעיני יהודים, נוצרים ומוסלמים, כפי שהיא באה לידי ביטוי בתאורת מבניהם המקודשים, ומציגה כלי תאורה עתיקים של שלוש הדתות הגדולות.