בניגוד לבתים רבים, עדכניים וטרנדיים ככל שיהיו, הבית הזה, שנמצא במושב בשרון, מספק לנו הצצה אמיתית, כנה ומרגשת לאופי של בעליו. הפריטים שבתוכו לוקטו בקפידה לאורך שנים וכל אביזר ורהיט שבו מייצג פיסה קטנה באישיותם של בני המשפחה. זהו ביתם של מיכל בן ארי מנור, בעלת בלוג הטיולים רואה עולם, בן זוגה שהוא מעצב חובב, ושני ילדיהם, בני 13 ו-17.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כיאה לבית של חובב עיצוב בעל ידי זהב ובלוגרית המטיילת בעולם, הבית, ששטחו 215 מ"ר, מעוצב בסגנון ארופי בהשראת מבנים טמפלריים, ולאורך השנים התמלא באוספים, בפריטים עתיקים ובחפצי וינטג' מפינות שונות ברחבי העולם ובעיקר מאנגליה ומהולנד.
על תכנון הבית, העיצוב וחלק גדול מהביצוע אחראי בן הזוג. לפני כשמונה שנים הוא הצטרף למיכל לסיור ביישוב אלוני אבא, שערכה במסגרת עבודתה הקודמת ככתבת פנאי למגזין הורות. "הוא נשבה בקסם של הבתים הטמפלריים, הוא החל לחקור את הבנייה הטמפלרית ברחבי הארץ - בבית לחם הגלילית, שרונה ובני עטרות - והחליט שהבית שנבנה יהיה על פי המודל הטמפלרי. הוא הכין שרטוטים מדויקים לפי המידות והסגנון של בית מסוים באלוני אבא, מהמסד ועד הטפחות, ברמת דיוק של הזווית הנכונה של מפתחי החלונות, והגיש לאדריכל כדי שיתכנן את הקונסטרוקציה ויגיש לוועדות השונות", היא מספרת.
החומרים שנבחרו הם החומרים ששימשו את הטמפלרים לבניית בתיהם, ובהם ברזל, עץ וזכוכית. פריטי הברזל השונים בבית, בהם ידיות, מנעולים לדלתות ולחלונות, ברגים, ווים ועוד, נקנו באינטרנט כדי שיתאימו לסגנון הייחודי של הבית. במקרים שונים ההיצמדות לסגנון הטמפלרי כרוכה בוויתור על פיתוחים טכנולוגיים. "כך במקום לפתוח את החלון בלחיצת כפתור, אני נאבקת בסוגרי חלון מתחילת המאה הקודמת ותריסי עץ כמו של פעם", מספרת מיכל. בן הזוג גם שיפץ, חידש וצבע רהיטים, דלתות וחלונות באמצעות צבעי שמן מיוחדים משוודיה בסקאלת צבעים שוודית מסורתית, הכוללת גוני ירוק וכחול.
בכל נסיעה לחו"ל מיכל מקפידה לשלב שוקי פשפשים, ירידי עתיקות או חנויות מיוחדות לעיצוב. "אני מתעדת את הזיכרונות מהטיולים בבלוג שלי ובן זוגי בעיצוב הבית, חלוקה שווה והוגנת לכל הדעות", היא אומרת. "מכל נסיעה הבאנו פריטים עתיקים וחדשים שיזכירו לנו את הטיול וישתלבו בבית. הפריטים אינם יקרים מהבחינה הכספית, אבל הם יקרי ערך מבחינה רגשית כי הם מזכירים לנו את הטיולים שלנו, את האווירה של המקומות השונים ואת החוויות שעברנו".
כך, לצד רהיטים ופריטים טמפלריים מקוריים, שמיכל מספרת שמצאו בחיפה, משולבים בבית פריטים מרחבי העולם. ביניהם אפשר למצוא פריטי וינטג' רבים שמקורם בבריטניה, כמו קולבים, הדפסים וקופסאות פח, וכן שולחן אוכל, ספסל צרפתי ושעון שוודי שנרכשו בשוק עתיקות בינלאומי באנגליה. המטבח מעוצב בהשפעה הולנדית ויש בו אריחי דלפט מקוריים ופריטים בכחול ולבן שנרכשו בשוקי פשפשים ברחבי הולנד, בהם קנקנים, מכונת קפה, צלחות, דליים מפח ועוד.
בבית גם פזורים האוספים הרבים של הדיירים. "לא מדובר על אוספים יקרי ערך, אלא על דברים מיוחדים שנאספו לאורך שנים כמו פריטים מביצי קינדר, קופסאות גפרורים, דמויות פליימוביל, קליידוסקופים, סוסי נדנדה מיניאטוריים, גמדי גינה ועוד", מפרטת מיכל.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הגינה היפה שסביב הבית מבטאת גם היא את חיבתם של בני הבית לנסיעות. "טיילנו בהולנד ואנגליה וצילמנו את הגינות היפות והמטופחות שם. כששבנו ארצה בן זוגי השלים את המחקר והקים במו ידיו גינה אנגלו-הולנדית לתפארת", היא מתארת. "הגינה משנה את פניה בהתאם לעונות השנה ומאפשרת לנו לאכול ירקות ופירות היישר מהחצר. לצד גינת הפרחים וגן הירק, מה שמכונה באנגליה 'גינת המטבח', הוא הקפיד לשתול עצים נשירים שמעטרים את הגינה בסתיו בצבעי שלכת שלא מביישים אפילו את ניו אינגלנד".