הדיירים הם בני זוג בשנות ה-40 לחייהם - היא דוברת של אחד מהתאטראות הגדולים בארץ והוא בעלים של חברת פיתוח אפליקציות משחק, ושני ילדיהם בגיל בית ספר (14 ו-12).
הדירה נמצאת בשכונת בבלי בצפון ת"א, בבניין שעבר תמ"א ובמפלס הרחוב מכולת ומכון כושר. הדירה היא חלק מהתוספת שקיבל הבניין, כך שהיא חדשה מהניילונים. היא כוללת ארבעה חדרים שפרוסים בקומה אחת ושטחה 170 מ״ר + 20 מ״ר מרפסות.
>> רק בת 26 עם 116 אלף עוקבים: סודות הניקוי של אן סגל
>> עף ברשת: שופכים רסק עגבניות בכיור וזה מה שקורה
בני הזוג השקיעו הרבה מאמץ בחיפוש אחר נכס בשכונה השקטה ליד הפארק שבה חיו במשך שנים, ובה גם נולדו וגדלו שני ילדיהם. הם חלמו על לופט תל אביבי שנותן תחושת מרחב של וילה באוויר, והאילוץ המרכזי היה לבנות דירת יוקרה בלב נוף אורבני של בניינים ישנים. תהליך השיפוץ נמשך כשנתיים - מתחילת התכנון ועד כניסת המשפחה לבית. הדירה עלתה כ-7 מיליון שקלים ועלות הבניה הנוספת, מרמת המעטפת, עלתה כ-3 מיליון שקלים נוספים.
המוטו העיצובי היה לא לחשוש ממיקומים לא טריוויאליים של פונקציות, או לשבור את המוסכמה של ״כל רהיט צריך גב״ (קיר). מתאר הדירה הוא בצורת ריבוע סימטרי והיא חולשת על חצי מהקומה. יחידת ההורים הוצמדה למרפסת צרה וארוכה שנבנתה כתוספת בחזית הצפונית של הדירה, ויש בה דלפק מרחף שבו בני הזוג נהנים לשבת לקראת ערב ולהשקיף על השכונה ופארק הירקון הסמוך. חדרו של הבן הבכור תוכנן בממ"ד הפינתי, רחוק מהחלק הציבורי ומהכניסה. חדר רחצה מוקם בסמוך ומשלים יחידת מגורים שנהנית מפרטיות מקסימלית. בשטח הנוסף תוכנן החלל הציבורי שכולל סלון, מטבח ואת יחידת המגורים של בת ה-12, שכוללת חדר שינה וחדר רחצה עטופים ב"תיבה" מנגרות. דופן אחת של התיבה יוצרת מבואה בכניסה לבית, ועל הקיר שמולה נתלה רהיט מרחף. לידו, בסמוך לדלת, הורכב ארון כניסה פונקציונלי שמסתיר תשתיות חשמל ותקשורת. הוחלט לא להקצות מקום לשירותי אורחים נפרדים ולכן תוכננה דלת לחדר השירותים בדופן הארוכה של התיבה, שפונה לסלון. הדלת מוטמעת במישור הקיר, כמו זו המובילה לחדר השינה של הבת. מכונות כביסה וייבוש ממוקמות בנישה הסמוכה לחלון עם מסתור כביסה, והדלתות אליה גם מוסתרות במישור של דופן התיבה.
יחידת ההורים תוכננה כמו חדר במלון בוטיק. המיטה במרכז החדר, מול הוויטרינה הצופה לנוף התל אביבי, והעיצוב שלה מייצר אשליה של ריחוף. מאחורי גב המיטה ממוקמת פינת עבודה משולחן זכוכית בעל נוכחות קלילה, שתורם לאשליה של פינה סמויה. רוב הרהיטים בדירה מנותקים מהקירות בכדי להעצים את תחושת המרחב ולאפשר בו תנועה מעגלית. בין אזור השינה וחדר הרחצה מפרידות מחיצות הזזה מזכוכית שתלויות על מסילה סמויה בתקרה, מנגנון שמאפשר לסגור ולפתוח את הדלתות ולייצר מצבים שונים בחדר. חלוקת הפנים של אזור הרחצה ייחודית: ארון מרחף עם שני כיורים פונה לכיוון החדר, ומעליו שתי מראות תלויות בעזרת עבודת פרזול שמורכבת על התקרה. האלמנט הזה גם מסתיר מאחוריו מקלחון מרווח. בין המקלחון לאסלה ולאמבטיה מפריד קיר זכוכית קבוע. את הרצפה מחפים אריחים בהנחת פישבון.
התכנון ביקש ליצור תחושה בחלל הציבורי כאילו הדירה מרחפת מעל העיר, ולכן נבחרו פריטי ריהוט שלא מוצמדים לקירות. בסלון שתי ספות ניצבות מול המרפסת ומסך טלוויזיה על עמוד, שניתן לסובב כשיושבים במרפסת. הקונספט הזה בא לידי ביטוי גם בעיצוב המטבח, הכולל שלוש צלעות ושתיים מהן - ארונות גבוהים ואי - בהעמדה חופשית. לאיזון התחושה התעשייתית שנובעת מהחומריות המתכתית של היחידה הגבוהה, נבחר לחזיתות של הארונות הנמוכים עץ בטקסטורה גלית.
פלטת הצבעים שנבחרה לדירה הושפעה מהשימוש בחומרים ייחודיים, כמו פרקט שעבר תהליך חמצון המעניק לו מראה מיושן שמזכיר פרקט מפירוקים ומעניק בסיס חם ותחושה של אינטימיות. בנוסף נבחרו ברזל וזכוכית בגוונים חמים, חומרים שהשפיעו על עבודות הנגרות בדירה ועל הצבעוניות שלה; בסיס לבן נוטה לכיוון החומים שמשולב עם נגיעות ורודות שמופיעות בספריה, במחיצות של הארונות וביחידת ההורים. גובה הדירה ההתחלתי (290 ס"מ) אפשר לתכנן הנמכת תקרה מגבס בגובה 10 ס"מ, שבתוכה הוטמעו גופי התאורה הטכניים. תכנון פס תאורה לכל אורך הדירה. כדי לאזן ולשלב בין רך לתעשייתי, נתלו מעל משטח האי ארבע מנורות מברזל בצבע חול שנוטה לחום ומתכתב עם הבחירות האחרות.
עיצוב פנים ע"י צוות סטודיו דולו: עדי פרשטמן, מיכל מדר דה יונג ועדי קליין
סטיילינג ליום הצילומים: הדס בינמוביץ
תאורת פס מגנטי משולב בתקרת הגבס: חברת ״יאיר דורם״
ביצוע קופסת נגרות היקפית custem made: "בונסאי נגרות אדריכלית"