בדיוק בזמן, עם של קיץ שאנחנו מקווים שיהיה שגרתי לגמרי – עם חופשים משפחתיים ובילויים חברתיים במקום סגרים, הגבלות וחדשות בוערות – נפתחת באילת אכסניה חדשה בעיצוב ייחודי. האכסניה, השייכת לרשת אברהם הוסטלס, מזכירה קלידוסקופ ססגוני עם יצורים תת-ימיים פנטסטיים.
לדברי היזמים, המקום מיעוד לתיירים צעירים מכל העולם ולתרמילאים, כאלו שמחפשים פעילויות וחוויות שיש למקום להציע ולאו דווקא חדר מפנק ומאובזר. אפילו הלוקיישן לא שגרתי: "בחרנו במבנה שלא נמצא באזור המלונות אלא ליד התחנה המרכזית, במרכז המחוספס של אילת, זה חלק מהמהות של אברהם הוסטלס", מספר דרור טישלר, אחד השותפים ברשת.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> רק 46 מ"ר: המהפך ההיסטרי שעשה ההייטקיסט בדירה בת"א
>> אנה ארונוב מציגה: החדר החדש של התינוק אדם
המבנה שנבנה בשנות ה-90 אמנם שימש כמלון עד לא מזמן, אבל היה צריך לערוך בו שינויים רבים כדי לעדכן אותו ולהתאים לקהל היעד. על השיפוץ הייתה אחראית מעצבת הפנים יעל עודד, והיא וטישלר גיבשו לאכסניה קונספט שונה משל אכסניות אחרות ברשת. "בעולם ההוסטלים יש ז'אנר של 'הוסטל מסיבה', ואנחנו החלטנו על גרסה יותר רגועה שלו – מסיבות צ'יל מסביב לבריכה ובחללים נוספים לאורך כל היום, בעצימות משתנה, יותר רגוע ביום והולך ומתחזק לקראת הערב", אומר טישלר.
עודד תרגמה את הקונספט לעיצוב הפנים של החללים. "החלטנו שאנחנו רוצים לבנות עולם שמובחן מהסביבה. חלל שנכנסים אליו ומתנתקים מהחום של אילת", מסבירה עודד, "רצינו ליצור בועה עוטפת, צבעונית ומלאת אלמנטים מעולם הפנטזיה והמסיבות. הדבר הראשון שמרגישים כשנכנסים לפטיו הוא ההבדל בין החוץ הבוהק ושטוף האור לבין הפנים האפלולי בסגנון מועדון לבילויים".
את החסרונות של המבנה ניסו עודד וטישלר להפוך ליתרונות - החלל הגבוה הפך למעין מנהרה בסגנון אליסה בארץ הפלאות, קירות הזכוכית שלא מותאמים לאקלים חופו במדבקות צבעוניות, והאדניות עם הצמחים המלאכותיים לאורך המסדרונות הפכו למנורות עם מדבקות צבעוניות.
רבים מהפריטים נקנו במפעלים לרהיטים ופריטי עיצוב בהזמנה אישית בסין. עודד וטישלר טסו לסין עם הפנטזיות – וחזרו עם אריחי פסיפס במראה קשקשים מתכתיים המדמים תנועה לדלפק הקבלה; כורסה ורודה בעיצוב זנב לווייתן הצולל למים; כורסה בצורת תמנון בצבע ירוק רעל; פריטים בוורוד לסביבת הבריכה ועוד. במקום משולבות עבודות של אמנים ישראלים בהם איתמר פלוגי (פלוג'ה), מעיין סוקול, אולגה ירושלמי, אולגה ויישביין, יאנה גורליק, קסניה נזרוב, טטיאנה פפושבה, נטי רנצנברג, שירה נקדימון, קטיה קורין, סאלי כהן, נעמה רוט, דפנה ברזילי ו-Citykay Stories. בולט במיוחד פסל מנטה ריי כסוף של גיא הדני התלוי מהתקרה.
"לקחנו בניין ישן עם מערכות גוססות שתוכנן כשתי חממות ענק בין חניון התחנה המרכזית לחצר האחורית של המשטרה, על כביש 90, והפכנו אותו לאטרקציה", מסכם טישלר את השיפוץ.
קהל היעד: לא משפחות
"ההוסטל הוא לא משפחתי בהגדרה", אומר טישלר. הבריכה במקום צנועה יחסית ואין ג'ימבורי, ובחלק מהחדרים אין טלוויזיה. ארוחת הבוקר צנועה והאורחים שוטפים את הכלים בעצמם. לרשות האורחים עומד מטבח שבו הם יכולים לבשל בעצמם ולאכסניה אין כשרות. "יש משפחות שעלולות להתאכזב ואנחנו מאמינים בתיאום ציפיות. עם זאת, אנחנו מספקים חופשה נגישה לטווח רחב של נופשים", הוא מוסיף.
בתוכנית המקורית הייתה שבקיץ יתארחו באכסניה בעיקר ישראלים ובחורף יגיעו תיירים צעירים מאירופה שינחתו בשדה התעופה רמון ובמקום לנסוע למצרים וירדן – יישארו באילת. רצינו לתת להם מענה במיוחד בתקופת החורף. הקורונה טרפה את הקלפים, אבל בעלי רשת אברהם הוסטלס החליטו לא לוותר ולפתוח בכל זאת. בעקשנות מטופשת וחסרת הגיון ונחרצות אופטימית אנחנו פותחים, קצת יותר בקטן, ובחשש גדול מקהל לא מוכר", אומר טישלר.
באכסניה 60 חדרים זוגיים, 33 חדרי משפחה ו-17 חדרים משותפים (6-4 מיטות בכל חדר). במהלך השיפוץ הותקנו חדרי רחצה חדשים, והחדרים נצבעו בצבעים רגועים יחסית עם נגיעות של הצבעים הזרחניים שמככבים בחללים הציבוריים - קיר בוורוד זוהר, מיטה בצהוב זרחני וציורי הקיר של ולנטינה צ'יאפארו. החדרים צנועים בכוונה – כמו בהוסטלים רבים ברחבי העולם, גם האכסניות של אברהם הוסטלס מיועדים למטיילים שמעוניינים לצאת מהחדר, להכיר אנשים, להשתתף באחת הפעילויות והסדנאות הנערכות במקום, צלילות, לצאת לטיולים ברחבי המדבר והערבה ואפילו לירדן ומצרים.
זו האכסניה הרביעית של הרשת. הראשונה היא פאוזי עאזר, שנפתחה בלב השוק בנצרת ומעוצבת בהתאם לארכיטקטורה של הווילה הערבית-פלסטינית. השנייה נפתחה בירושלים לפני 11 שנה. "רצינו שהאורחים ירגישו שהם מתארחים בבית המשפחה הירושלמית שאין להם, ויוכלו לנשום לרווחה אחרי ימים עמוסי חוויות ברחבי העיר והארץ", מסביר טישלר. "הקו המנחה היה צעיר, צבעוני, אקלקטי, ירושלמי - משרביות, צבעי אדמה חמים ועוד".
באכסניה בתל אביב, הוא מספר, "התאמנו את הקו והאווירה לרוח התל אביבית. הקו והצבעים הותאמו לרוח הזמן והמקום - היפסטריות משולבת בסגנון הבינלאומי. לראשונה התחלנו לשלב אומנות בציורי קיר ובעבודות תלת מימד. זה הפך לעמוד התווך של רשת אברהם כולה - בית לאומנים ויוצרים".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מחירי אברהם הוסטל אילת: מ-85 שקל ללילה לאדם בחדר משותף (חדרי דורם של 4 או 6 מיטות), כולל ארוחת בוקר; מ-550 שקל ללילה לחדר זוגי, כולל ארוחת בוקר; מ-700 שקל ללילה לחדר של 4 נפשות, כולל ארוחת בוקר.