שכונת מגדיאל במזרח הוד השרון נמצאת באזור מתפתח, שבו בנייה חדשה והרבה זוגות צעירים ומשפחות צעירות. השכונה קרובה לצירים מרכזיים, לרכבת, לפארקים, לגני ילדים, לבתי הספר ולמרכז מסחרי. בבניין בן כ-15 שנים במצב מצוין, בדירה ששטחה 90 מ"ר ובה ארבעה חדרים, מתגוררים זוג הורים בשנות ה-40 המוקדמות לחייהם, עם שני ילדיהם, בני 10 ו-7. האם פסיכולוגית והאב הייטקיסט. שניהם חובבים ואוהבים עיצוב ולייף סטייל, מארחים הרבה והאב אוהב לבשל.
"לפני השיפוץ הדירה הייתה דירה סטנדרטית, מלאה בגימיקים עיצוביים כמו צבעי שליכט בשלל טקסטורות, נצנצים, תאורה לא פונקציונלית וריהוט שאינו מתאים לחלל", מספרת המעצבת נטע לוינגר ברבי. "בת הזוג, שחיה ונושמת עיצוב ויציאה מדפוסים סטנדרטיים ושגרתיים, מאוד אוהבת את המראה התעשייתי-מודרני, רהיטי קש וחום של עץ. היא ובעלה פנו אליי וביקשו דירה 'כמו מתוך מגזין': מוארת, חדשנית, חמימה, מעוצבת בסגנון שיקי וקליל וכמובן תוך שמירה על תקציב ידוע מראש".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
שדרוג המטבח בעזרת קיר משושים
תהליך התכנון נמשך ארבעה חודשים, והשיפוץ עצמו חודש. בסך הכל עלה השיפוץ 150 אלף שקלים, כולל תכנון ועיצוב, חידוש תשתיות חשמל ואינסטלציה, חידוש חדרי הרחצה, שדרוג מטבח קיים, חומרי גמר והום סטיילינג.
"הכניסה לבית היא היישר לתוך החלל הציבורי, שבו חלל המגורים, פינת האוכל ואי אפשר להתעלם מהמטבח ומקיר המשושים היפהפה", מספרת לוינגר. "המטבח הוא מטבח קיים, ולא נערכו שינויים בנגרות מלבד שינויים אסתטיים כמו הורדת קלפות, החלפת האריחים והוספת מדפי עץ - שינוי קטן שהביא לתוצאה שאליה כיוונו ממטבח סטנדרטי ומשעמם למטבח שיקי מדליק".
הריהוט בסלון במראה תעשייתי-מודרני. הצבעים השולטים בו הם טורקיז כחלחל, שחור, נגיעות ירוקות של צמחייה חיה וקש. המטרה הייתה ליצור חלל שבו הרבה אור, אוורור, ניקיון, חמימות, וכמובן – מזמין ומתאים לאהבת האירוח. פינת האוכל נפתחת ולא גוזלת מקום מן המעבר לשאר הבית.
מוטיב הקש גם בחדרי השינה
בחדר השינה של ההורים ביקשו הדיירים אור, פרטיות, אוורור וחמימות. האהבה של בעלת הבית לקש היתרגמה כאן למיטה וארון מיוחדים, ושאר החדר במראה לבן ורך. צמוד לחדר השינה של ההורים חדר רחצה שבו מקלחון גדול. בחדר השינה של הבן הגדול: החדר בגוני אפור בהירים, וגם בו חוזר מוטיב הקש. שולחן העבודה בצבעי עץ בהירים ואזור העבודה מרווח ונקי. מעט כחול משלב באקססוריז.
טיפ: "קניית דירה היא דבר מורכב ויקר ולא תמיד אפשר לערוך את כל השינויים שרוצים לעשות בבת אחת. במקרה הזה היה ברור שהמטבח נשאר מכיוון שהתקציב הושקע במקומות אחרים בבית - חדרי רחצה, נגרות חדשה וכו. יש לוודא שהמטבח הקיים עונה על כל הצרכים הפונקציונליים: מקומות אחסון מספקים, משטחי עבודה, מקומות ישיבה וכמובן איכות המטבח. אם המטבח עונה על כל הנקודות האלו, אפשר לשדרגו באחת מן הדרכים הבאות: החלפת חזיתות, החלפת אריחים, הוספת מדפים ואפילו החלפת גופי תאורה, כך שיתאימו יותר לכם ולעיצוב החדש.
החלטה אינטואיטיבית מוצלחת
"בעיצוב פנים, נהוג לבחור בקיר 'נושא' או קיר 'כוח', המבליט פונקציה או מונומט ספציפי בחלל. יכולתי לבחור בקיר הספה או בקיר פינת האוכל, אך ההחלטות שלי לרוב הן אינטואיטיביות ומגיעות מתוך הקרביים. כשראיתי את המשושים הללו, ידעתי שמקומם יהיה במטבח שלנו. הלקוחות בזמן הזה עוד היססו ותהו אם זו הבחירה הנכונה, אבל אני ידעתי בוודאות שאנחנו מחפים את כל הקיר. סוף טוב הכל טוב - התוצאה יפהפייה והלקוחות מרוצים עד הגג", מסכמת לוינגר ברבי.
תכנון ועיצוב פנים: נטע לוינגר ברבי