במרכז תל אביב, בקומה גבוהה של מגדל שסביבו בתים נמוכים, משתרעת על 400 מ"ר דירה שלה מרפסת ששטחה כ-40 מ"ר. הנוף שנשקף מהמרפסת עוצר נשימה. בדירה גרה משפחה שחזרה לארץ אחרי שהות ארוכה בחו"ל. שני הבנים הבוגרים של המשפחה נותרו לגור בחו"ל ותוכננו להם סוויטות נוחות ורחבות ידיים לביקוריהם התכופים בישראל.
בני המשפחה ביקשו לתכנן ולעצב את הדירה כך שעל אף ממדיה הגדולים תיתן הרגשה של בית חם, נעים ולא מנוכר. הדירה נרכשה "על הנייר", ברמת מעטפת, ולכן היה זמן רב לתכנן את השיפוץ ואת עיצוב הפנים מהיסוד. הביצוע נעשה על ידי קבלן פרטי ומפקח שנשכרו למטרה זו על ידי הבעלים, והשיפוץ נמשך כשנה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
פרויקט בממדים מיוחדים
הדירה מתחלקת לשלושה אזורים: האזור המרכזי משמש כאזור המגורים, שטחו כ-120 מ"ר ותקרתו בגובה כפול (שישה מטרים). באזור המרכזי ממוקמים מטבח פתוח, פינת אוכל, אזור אירוח פורמלי גדול ופינת טלוויזיה. האזור השני הוא אגף ההורים, שבו חדר שינה מרווח, שני חדרי אמבטיה ושני חדרי ארונות. האזור השלישי הוא אזור מגורי הבנים או האורחים וכולל גם חדר עבודה.
"אחד הדברים החשובים מבחינתי בכל פרויקט הוא לצעוד יד ביד עם הלקוחות ולהגיע איתם לבית שהם יתחברו אליו ויאהבו לגור בו", מספרת מעצבת הפנים נורית לשם. "ממדיו המיוחדים של הפרויקט, הן מבחינת שטח הרצפה והן גובה התקרות, פתחו בפניי אופציות מיוחדות לתכנון והפכו את הפרויקט למאתגר במיוחד. הלקוחות, שהגיעו מתחום עיצוב טקסטיל, היו מעורבים בתהליך התכנון וגילו פתיחות לרעיונות העיצוביים. שולחן הקפה (Linteloo) באזור האירוח, למשל. צורתו האמורפית מזכירה בול עץ טבעי, ובחרתי בו מכיוון שחיפשתי שולחן במראה לא מסחרי. השולחן הייחודי הזה עומד בניגוד לשאר הרהיטים סביבו".
עוד שולחן יוצא דופן
"תקלה אחת שאירעה בעת אספקת הרהיטים נגעה לשולחן האוכל, שהיה עשוי יחידה אחת מעץ מלא באורך 350 ס"מ. מכיוון שהשולחן לא יכול להיכנס למעלית המשא בשל אורכו, הוזמן המנוף בעל הזרוע הארוכה ביותר בישראל. התברר כי המנוף אינו ארוך מספיק וחסרים שני מטרים. לבסוף הועלה השולחן לדירה דרך חדר המדרגות בהובלה ידנית", מספרת לשם בחיוך.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
תכנון ועיצוב פנים: סטודיו נורית לשם