באחד מיישובי השרון, על מגרש ששטחו 380 מ"ר, בנוי בית ששטחו כ-300 מ"ר בשלושה מפלסים. בבית מתגוררים זוג הורים ושלושת ילדיהם המתבגרים. הגינה והחזית האחורית של הבית פונות לחורשה, כך שהפתחים הגדולים הופנו לצד זה.
תהליך הבנייה נמשך כשנה מרגע עלייה על הקרקע. הדיירים ביקשו ליצור בית נוח ופרקטי, אך עם זאת מיוחד ושונה מבחינה עיצובית. "לא הייתה כל בעיה להעז ולחלום על שילובים שאינם מקובלים", מספרת המעצבת מיכל חן. "מבחינת המבנה הם ביקשו להיצמד לצורת המבנה הפנימי הקודם, שאותו הם אהבו מאוד, כמובן עם שיפורים. מאחר שהמגרש ממוקם מול חורשת עצים השאיפה הייתה להכניס את העצים והמראה הדרמטי שלהם לתוך הבית כמו תמונה".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- בלי חשבון: חנויות העיצוב של העשירון העליון
- בלי צבע, בלי טיח: בית האדריכלים שזכה בפרס
אי יוצא דופן ואדום במטבח
אל הבית נכנסים מהחזית הצדית, דרך דלת אדומה גבוהה ומרשימה המובילה למבואה, שבה נמצא קיר הפרדה שגובהו שני מטרים. מאחורי הקיר נמצאים פינת המשפחה וחלל עבודה. הקיר חופה בטפט כחול, ושידת כניסה עם מראה מקבלת את פני הנכנסים. בחלל העבודה נמצאת ספרייה גדולה המשמשת כמעקה למדרגות היורדות למרתף.
מימין נמצאים שירותי האורחים ומבואה עם ארונות לאחסון נעליים ותיקים. "מאחר שבעלי הבית עוסקים הרבה בספורט ויש כמות נכבדת של נעליים להחלפה, ביקשה בעלת הבית ליצור אחסון רב בכניסה שחלקו יהיה גלוי וחלקו מוסתר", מתארת חן. השירותים מרווחים ועוצבו בגוני שחור, לבן ואפור.
למטבח, המשמש כחלק מרכזי ולב הבית, הוקדשה תשומת לב רבה בעיצוב. המטבח ממוקם במרכז החלל הפתוח עם הסלון ופינת האוכל, ועוצב בשילוב חומרים וצבעים לא קונבנציונליים, בעלי סגנון שונה המתחברים יחד לאלמנט אחד. הרצפה בדוגמת תלת ממד שחור לבן, בניגוד לשאר הקומה שחופתה בפרקט טבעי. ארונות המטבח ההיקפיים מסביב בדוגמה כפרית בשילוב אלמנטים של ברזל ופליז והאי האדום בנוי בתוך שידרת ברזל שחורה. "האי במטבח הוא מרכז הבית", מסבירה חן. "הושקעה בו מחשבה רבה, והוא הפריט האהוב עלי בבית".
פינת האוכל סמוכה למטבח ונפתחת בקלות לאירוח גדול. "קיר נוסף בעל נוכחות הוא הקיר בסלון עם הקמין הבנוי, שמסביבו חיפוי לבני בלוסטון חתוכות בגודל מיוחד. בניגוד לנטייה לחפות את הלבנים בצורת חומה הפעם בחרנו להניח אותן בקווים מקבילים כדי לזרום עם השפה המודרנית שקיימת בבית", ממשיכה חן לתאר.
ארונות בצהוב בחדר השינה
השילוב בין המודרני לסגנון הכפרי קיים בכל רחבי הבית והאיזון הנכון ביניהם יוצר מערכת של עיצוב נעים עם נוכחות מרשימה. הקיר שעולה מקומת המרתף ונמתח לאורך שלוש הקומות חופה בטיח דמוי בטון עם פסי הפרדה באלומיניום.
בקומת החדרים נמצאים חדרי השינה של הבנים ויחידת ההורים הגדולה, ולכל חדר ישנה מרפסת. "החדרים מרווחים וכל אחד בחר לעצמו את העיצוב ע"י שימוש בטפטים. האמבטיות עוצבו בסגנון נקי עם רצפות בדוגמאות שונות. ביחידת ההורים שוב ניתן לראות את האומץ והתעוזה של בני הבית ללכת על ארונות בצבע צהוב חזק המשתלבים עם גוני השחור לבן ברצפה. כל הקירות שלא חופו בקרמיקה טויחו בשליכט עדין בגוונים בהירים", מספרת חן.
בקומת מרתף נמצאת יחידת הדיור של הבן הגדול. החדר מרווח והקירות חופו ברובם בטפט אפור לבן בהיר עם נגיעות שחור וכחול. עוד בקומה חלל משותף לבנים המשמש כחדר משחקים וצפייה בקולנוע. בשעת הצורך הוא אף משמש כחדר אימון כושר לכולם.
חצר מפנקת לאירוח
גם בגינה הייתה בקשה ליצור מקום פרקטי ונוח לאירוח. לכן מסביב לבריכה יש בעיקר דק (איפאה) ומעט גינון, בניגוד לאזור שביל הכניסה המרובה בגינון וצמחייה המשתלבת עם ריצוף הבלוסטון בגדלים שונים. פינת המנגל מוקמה בסמוך ליציאה מפינת האוכל ולבריכה, והיא בנויה מבטון עם סגירת חזיתות בפסי עץ ובר מנירוסטה. יש בה את כל האבזור המפנק של טאבון, גריל פחמים, גריל גז ומקרר – אלמנטים שיכולים בקלות לאפשר אירוח למספר גדול של אנשים.
"תהליך העיצוב בבית הזה היה תענוג", מסכמת חן. "הלקוחות ידעו בבירור מהם הצרכים שאותם הם רוצים לקיים בבית, וידעו מהו הסגנון העיצובי שהם רוצים לשלב ולא התפשרו – ועם זאת היו פתוחים וזורמים לרעיונות חדשים. החיפוש אחר שילובים של חומרים וטקסטורות הביא לתוצאה ייחודית ומעניינת".
עיצוב פנים: מיכל חן
אדריכלות: חנה אפרת
סטיילינג: לימור שמואל