אדריכלית שמרית משען אברמוביץ ובעלה עדי, עובד בסטארט אפ, התגוררו כעשור בנאות אפקה. אחרי שנולדה בתם השנייה, מספרת משען אברמוביץ, "חלמנו לקנות את הדירה המקסימה ששכרנו באותה התקופה. כשהבנו שהמחיר שלה הוא יותר מ-3 מיליון שקל, מה שלא השתווה לעלייה בשכר שלנו, הבנו שאנחנו צריכים להתאפס על המציאות". הם התחילו לראות דירות באזור השרון והתאהבו בכפר סבא. "היא גדולה מספיק כדי להציע לתושבים את כל השירותים, אבל לא גדולה מדי, כך שזה לא מבצע להגיע לחלק המסחרי בעיר. הכל במרחק הליכה וכל הרחובות מחוברים בשדרה של גינות ירוקות. יש בה מלא צעירים וצעירות כמונו, שתל אביב עם יוקר המחיה שלה פלטה, והמון מבוגרים שנשארו לחיות בה – סימן נהדר לשביעות הרצון של התושבים", אומרת משען אברמוביץ.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
בני הזוג רכשו דירת ארבעה חדרים בעיר, בקומה הרביעית בבניין בן שש קומות. הבניין נבנה בשנות ה-70 והוא מתוחזק ומטופח יפה. "ברוב הדירות שראינו פינת האוכל הייתה חלק מהסלון, או בתחילתו או בסופו. בדירה הזאת יש ממש מקום לפינת אוכל", מתארת משען אברמוביץ. "ידעתי שהדירה לא יכולה להיות סטנדרטית – זה כרטיס הביקור שלי כאדריכלית, במיוחד כי המשרד הוא חלק מהבית. בכל שנות השכירות שלי פנטזתי על כל מה שחלמתי לשדך ללקוחות ונפל כי היה נועז מדי". לרשותה של משען אברמוביץ עמדו חודשיים בלבד, כדי שהמשפחה תוכל לעבור לביתה החדש לפני שנת הלימודים, ותקציב של 100 אלף שקל, שבמסגרתו נכנסו גם החלפת הצנרת ורשת החשמל, החלפת מטבח, חדר מקלחת חדש, ושירותי אורחים חדשים.
"התכנון המקורי של הבית היה טוב מאוד", אומרת משען אברמוביץ. "בכניסה יש מבואה קטנה שאני מאוד אוהבת ומקפידה לכלול גם בבתים שאני מתכננת. זה מאפשר את הצעד הנוסף הזה לפני שהבית נפתח עליי ולפני שאני נפתחת לבית. אחריה נמצאים סלון רחב ידיים, פינת האוכל האהובה ומטבח, שמחוברים במרכז רחב ידיים שמשמש לי ולבנותיי מגרש משחקים לריקודים". כך, חלוקת החדרים בדירה כמעט לא השתנתה, למעט חדר הכביסה שצורף לחדר הרחצה. "אני רציתי להגדיל עוד יותר את חדר הרחצה ולוותר על שירותי האורחים, אבל בעלי חשב ששירותים נוספים מאוד חיוניים – והוא צדק", היא מספרת.
העין יוצרת היררכיה
המבואה והסלון: במבואה נתלו מראה ותמונה ממאות חרוזים צבעוניים שמשען אברמוביץ עשתה עם בתה הגדולה כשהייתה פעוטה. בהמשך ניצבת ספריית פח שבני הזוג קנו לפני שנים בדרום תל אביב. "היא ליוותה אותנו בכל הדירות השכורות שלנו ואני עדיין מאוהבת בה כאילו רק אתמול קניתי אותה", מספרת משען אברמוביץ.
כבר מהכניסה אפשר לראות את הקירות הצבועים בכחול שמח. "היררכיה זה שם המשחק. כשברגע הכניסה לבית ממקדים את העיניים במשהו דומיננטי מספיק, העין יוצרת היררכיה. לא הכל מקבל את אותה החשיבות ולכן לא נוצרת תחושת עומס או בלגן אלא הסדר הוויזואלי נשמר", היא מסבירה.
על הקיר הכחול תלוי ציור של נערה קוראת ספר של הנינג, שמוסיף עוד זריקת צבע כתום. ליד הקיר ניצבת הטלוויזיה על שידה משנות ה-60 (וינטג'מאניה, 3,000 שקל). "היא יוצרת מארג אקלקטי ומעניין ולא יותר מדי מודרני", מוסיפה האדריכלית. על הקיר ממול, מעל הספה, תלויות גלויות שאספה משען אברמוביץ ותמונת תרנגול גדולה. "את תמונת התרנגול בעלי ירש מאביו. הוא שנא אותה, אבל במרוצת השנים הבין את הערך האמנותי שלה", היא מספרת.
פינת האוכל: פינת האוכל משמשת כחדר העבודה של משען אברמוביץ וצוותה. שולחן האוכל והכיסאות נקנו ב"יוסף בחצר". ליד השולחן עומדת שידה מאלון, שגם היא נקנתה ב"יוסף בחצר" (2,600 שקל) עם תיקי הלקוחות והציוד המשרדי.
המטבח: הארונות נמוכים עשוייה מעץ אלון מבוקע מפלטה עם המון עיניים שנבחרה במיוחד כדי שייראה כמה יותר פראי וגס. הארונות הגבוהים לבנים, ללא ידיות, עם פתיחה תחתית נסתרת. בהמשך עומד המקרר וסביבו ארונות שחורים.
חדר המשחקים: החלק התחתון של הקירות בחדר נצבע באפור בהיר, המופרד בפס עיטור מינימליסטי. "החלוקה הזאת קוטעת את הגובה של הקירות ומתאימה אותם לגובה עיני הילד", מסבירה משען אברמוביץ. הספרים מסודרים על מדפי איקאה צרים כשכריכתם פונה לחדר. בחדר ניצבת כוננית עם מגירות איקאה. "כשיש הפרדה ופחות עומס ובלגן במשחקים של הילדים, הם משחקים יותר וזה מעודד אותם להחזיר למקום", אומרת משען אברמוביץ. לאחרונה, היא מספרת, החליפה חלק מהמשחקים באביזרי יצירה שהבנות אוהבת.
חדר הבנות: בין המיטות של נעמי (6) ותמר (3) מפרידה שידת מגירות, ומעל כל מיטה תלוי מדף ובו פריטים אהובים. החדר מעוצב בלבן עם וילונות בגוון רגוע.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
חדר ההורים: החדר עוצב בפשטות ומלבד מיטה הוא כולל ארון קיר לבן, שידת מתכת של איקאה ללא ארגז תחתון ושתי שידות בסגנון שנות ה-70 מצדי המיטה. על הקיר הסמוך למיטה הודבקו מדבקות בצורת + בצבע שחור.
חדר הרחצה: החדר עוצב בסגנון תעשייתי פשוט. הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן דמויי OSB. לארון הכיור השחור נוספו רגלי עץ בסגנון שנות ה-70. מכיוון שחדר הכביסה בוטל, מכונת הכביסה והמייבש הוצבו בארונות מתאימים.
עיצוב: אדריכלית שמרית משען אברמוביץ
לא היה קל לקבל החלטות לגבי הדירה שלה עצמה, מספרת משען אברמוביץ. "השאלה של איזה קו אני בוחרת על מנת שייצג אותי תמיד רחפה מעליי. מה יסמל אותי? מה אני רוצה לומר בדירה שלי? כל אלו שאלות שהפכו את התהליך למאוד אישי ומאתגר. לשמחתי בעלי ידע לשאול את השאלות הנכונות ולא מעט פעמים גם לענות את התשובות הנכונות. הוא שימש כלקוח מושלם. למזלי, הלקוח הזה ידע בדיוק מה אני אוהבת", היא צוחקת.