לאחרונה עלה ברשתות החברתיות פרויקט נדל"ן שפונה לצעירים מרחבי העולם ומציע להם נכסים אטרקטיביים להשקעה ב-GAZA VILLGE. "שוכן באחד הכפרים המדהימים ביופיים בסמוך לים התיכון", מתפייט התיאור באתר הפרויקט, שמציע בתים כפריים יפים במחיר אטרקטיבי בלוקיישן פסטורלי במיוחד, שמעל ל-200 משפחות כבר התאהבו בו. לחיצה על כל אחד מהבתים האלה תוביל לעמוד הייעודי שמציג את הסיפור האישי שלו, אבל מזווית מצמררת – איך הוא נראה עכשיו, אחרי שהתחולל בו הטבח האכזרי של 7 באוקטובר.

 

יותר מ-5 חודשים עברו מאז השבת הנוראה ההיא; החטופים שלנו עדיין מוחזקים בעזה והחיילים שלנו עדיין מסכנים את חייהם בלחימה אינטנסיבית במספר חזיתות. מאז תחילת המלחמה התקבע די מהר הנרטיב בדעת הקהל העולמית שישראל היא התוקפת ולא המותקפת, ובעקבות הירידה בתמיכה בישראל והעליה החדה באירועי האנטישמיות בעולם (בשיעור של 235 אחוז), ההסברה הפכה להיות אחד היעדים המרכזיים שלנו. פרויקט GAZA VILLGE הוא יוזמה הסברתית ראשונה מסוגה, קמפיין מתוחכם שמטרתו לעורר שוב תמיכה בישראל בזירה הבינלאומית. האנשים שאחראיים לו הם רן עובדיה, יזם ובעלי סוכנות הקריאייטיב פיבוט 2.0 (PIVOT2.0), ביחד עם איש היח"צ רן עוזר ובתמיכת משרד התפוצות והמלחמה באנטישמיות, ויחד הם יצרו את הקמפיין הייחודי כדי לזעזע ולעורר מודעות לפשעי החמאס ברחבי העולם. 

הפתיח לעמוד ייעודי לכל בית (צילום: מתוך האתר)
הפתיח שנמצא בראש העמוד הייעודי לכל בית | צילום: מתוך האתר

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מעצבות ולקוחות המומים נפרדים מיונת אור שנרצחה בבארי ב-7 באוקטובר

>> מיטה חמה ונחמה: הצצה לדירות החדשות של מפוני העוטף

 

מודעת מכירה לדוגמה 2 (צילום: מתוך האתר)
מודעת מכירה לדוגמה- הבית של משפחת גולדשטיין | צילום: מתוך האתר
משפחת גולדשטיין לפני (צילום: המשפחה)
כך נראה הבית של משפחת גולדשטיין לפני הטבח | צילום: המשפחה

משפחת גולדשטיין אחרי (צילום: רן עובדיה)
הבית של משפחת 7/10 גולדשטיין אחרי | צילום: רן עובדיה

לראשונה מענק מהמדינה למיזמי הסברה אזרחיים 

הנתונים והתמונות באתר אמיתיים לחלוטין, וחושפים את הזוועות שהתחוללו באותם בתים באמצעות צילומים של הבתים השרופים ועדויות של בני המשפחה שנותרו לספר את סיפורו של כל בית ושל כל משפחה שהתפרקה, נחטפה או נרצחה באכזריות. כפי שאפשר לדמיין, תהליך העבודה על הפרויקט היה מורכב ודרש אישורים ושיתוף פעולה של משפחות מכפר עזה. התהליך המשיך למסע צילומים בקיבוץ, יחד עם תושב המקום זוהר שפק ואנשי צוות נוספים. על סמך הצילומים המטלטלים הוקם האתר הייעודי במטרה לחשוף את המציאות בכפר עזה לצעירים מכל העולם, שרבים מהם מביעים תמיכה עיוורת בארגון הטרור, בהתעלמות מוחלטת מהעובדה ש-3,000 מחבלים חדרו לישראל בכוונה ברורה לאנוס, לרצוח ולשרוף בתים על יושביהם. "אנחנו רואים בהודעות שאנחנו מקבלים ברשתות החברתיות מקהל של צעירים בחו"ל שהם לא היו מודעים לכל מה שהתרחש ב-7 באוקטובר, מסביר רן עובדיה. "הם ראו עד כה רק את הזווית של הצד השני. חשוב שכל מי שיש לו עוקבים מחו"ל ברשתות החברתיות, יעלה מודעה עם קישור לאתר כדי לעורר את המודעות לטבח".

מאחורי הזוועות שהתרחשו בכפר עזה עומדים מספרים קשים לעיכול:  79 אזרחים שנרצחו, 19 ילדים ותינוקות שנשרפו למוות, 18 אזרחים שנחטפו לעזה, 288 אזרחים נפצעו בדרגות שונות ו-140 בתים ניזוקו משמעותית, חלקם אף הוצתו ונשרפו לגמרי. כל האינפורמציה הזו נמצאת באתר, יחד עם סיפורם האישי של רבים נוספים, שאנחנו כבר למדנו להכיר והגיע הזמן שכל העולם יכיר גם.

קרין פרץ - ראש תחום בכיר זירה ציבורית, שהובילה את הפרויקט מטעם משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות ביחד עם רון ברומר - ראש אגף בכיר ליוזמות ולמלחמה באנטישמיות במשרד התפוצות, מסרה: "משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות העניק תמיכה כספית לכ-100 מיזמים אזרחיים הפועלים בזירת התודעה החל מה-7 באוקטובר. זו פעם ראשונה שמשרד ממשלתי מעניק תמיכות בזמן כל כך קצר לגורמים אזרחיים. מדובר בחברות ויזמים שעשו ועושים פעילויות נרחבות בהתנדבות ואף הזניחו את פעילותם העסקית לשם כך. המענק נועד לאפשר להם להמשיך בפעילות חשובה זו ולחזק את הלגיטימציה של ישראל להמשיך לפעול".

משפחת קורן - לפני (צילום: המשפחה)
כך נראה הבית של משפחת קורן לפני הטבח | צילום: המשפחה
משפחת קורן - אחרי (צילום:  זוהר שפק)
7/10 קורן אחרי | צילום: זוהר שפק

עזה וילג נתונים (צילום: צילום מסך מהאתר gaza-village)
האתר מציג תמונות ונתונים קשים | צילום: צילום מסך מהאתר gaza-village

קוראים לכולם לשתף, לשתף, לשתף: אתר הפרויקט GAZA VILLGE