בני הזוג, שניהם אנשי עסקים בשנות ה-50 לחייהם, החליטו לבנות את בית חלומותיהם על המגרש שבו שכן בית ילדותה של האישה במושב באיזור הצפון. להם ולמעצבות שרה ונירית פרנקל היה ברור שיש להרוס את הבית הקיים ולבנות במקומו בית חדש שיענה על צרכי המשפחה כיום– זוג פלוס שלושה ילדים, אחת מהן מתבגרת שחיה איתם ושניים בוגרים שמגיעים להתארח.
>> לכל הכתבות בערוץ living
הבית ממוקם על שטח של כ-1.2 דונם ושטחו הבנוי כ-450 מ"ר. המגרש יושב על צלע גבעה ולכן הבית החדש מדורג וכולל שני מפלסים. בקומה התחתונה, ששטחה כ-150 מ"ר, תוכננה ממלכה עבור שני הילדים הגדולים ומשפחותיהם, שמגיעים מעת לעת להתארח. בקומה זו שתי סוויטות מרווחות וממ"ד המשמש כחדר אירוח. הקומה העליונה, ששטחה כ-300 מ"ר, כוללת את החלל הציבורי, מאסטר ההורים, וסוויטה לבת המתבגרת.
בני הזוג ביקשו לייצר בית שיאפשר לכל הילדים להרגיש שיש להם בו פינה אישית משלהם, ובמקביל לא ירגיש ריק חלק מהזמן, לכן חולק הבית לשני מפלסים ושתי כניסות נפרדות. כבני זוג שאוהבים מאוד לארח, בעיקר בחוץ, האירוח החיצוני היה חשוב.
מבנה המגרש- צר וארוך ויושב בין שני רחובות עם הפרש גובה משמעותי, ייצר מורכבות מאתגרת. כפתרון תוכננו שתי כניסות לפרויקט: אחת מהרחוב הגבוה, שמובילה לקומה העליונה ובה ממוקמים סוויטת הורים, מתבגרת, והחללים הציבוריים. הכניסה השנייה היא מהרחוב הנמוך יותר ומובילה ישירות לקומה התחתונה, בה ממוקם אגף הילדים הבוגרים שאינם מתגוררים בבית באופן קבוע.
גם לגינה זהה ניתן להיכנס משני רחובות, כך שאפשר להתהלך בה מהמפלס הגבוה לנמוך ולהיפך.
תהליך התכנון והבנייה נמשך כשנתיים וחצי, מתוכן כשנה וחצי תכנון ורישוי והשאר הבנייה בפועל.
עם הכניסה לשטח נגלה מעבר תחום משני צדדיו: מצידו האחד הבית ומעברו השני אדניות עשויות פלדת קורטן. בהמשך נגלה מבנה זכוכית ארכיטקטוני- סולריום עשוי ברזל וזכוכית שמהווה ציר מקשר בין האזור הפרטי לציבורי ומחלק רעיונית את הבית. הפטיו רחב הידיים מחבר בין האגפים ושונה בתכלית מבחינה חומרית. בעוד הוא עשוי פלדה וזכוכית, חזיתות הבית שעוטפות אותו בנויות אבן, טיח, ברזל ועץ.
ממנו עוברים לחלל הציבורי ולמבואה נוספת המובילה לשירותי האורחים, שעוצבו בקווים נקיים, קלאסיים וגיאומטריים. החלל הציבורי תוכנן כ-OPEN SPACE ענק (120 מ"ר) שמגדיר היטב את הפונקציות שבו- סלון רחב ידיים, פינת אוכל גדולה ומטבח ענק עם מזווה אינטגרלי. את העיצוב ניתן להגדיר כאורגני טבעי מעודן, עם אלמנטים ומוטיבים עציים, פשתניים ולבנים. תקרת העץ משופעת ובשיאה מגיעה לגובה כשישה מטרים. הרצפה בריצוף פרקט עץ אלון בטקסטורה גסה מחורצת, הקיר הגבוה בסלון בחיפוי אלון צבוע בלבן, גם בטקסטורה מחורצת. המראה שנוצר עם הריהוט והאקססוריז הוא פרשי, אורגני והרמוני.
בהמשך הספרייה שמהווה חלק מיחידת נגרות היקפית, יחד עם חזית המטבח הגבוהה ומיד אח"כ חזית ארונות המזווה. הספרייה עשויה עץ מחורץ ומשמשת לאחסון ותצוגה של כלים.
צבעוניות פינת האוכל מתכתבת עם הצבעוניות הטבעית ומבעד לחלונות מסביב נגלית הגינה הפראית.
המטבח בנוי בצורת ר' ואי ענק במרכז. החזיתות צבועות בגוון גרפיט והמשטחים עשויים שיש קררה פרקטי ונוח. מעל האי נתלו גופי תאורה דומיננטיים ומעל היחידה הנמוכה הותקנו צמד פנסי רחוב שמציפים את משטח העבודה באור ומדגישים את תצוגת מדפי הפליז. המזווה עוצב באווירת בראסרי שיקית.
בקומה שלושה חללים נוספים הממוקמים מעברו הנגדי של הסולריום: חדר כביסה שימושי ומפנק, סוויטת השינה של הבת המתבגרת (שתוכננה ועוצבה בהתאם לטעמה) הכוללת גם חדר רחצה ושידת איפור במסדרון המוביל לחדר הארונות, ומאסטר השינה של בני הזוג.
חדר המאסטר הורים חולק לאגפים וצבעוניותו נגזרת מפריט סנטימנטלי של בעלת הבית- מנורה מרוקאית בגווני חום וכחול. הארונות מסביבה לבנים וארונות אגף העבודה במאסטר נצבעו בגוון כחול ובכמה מהן שולבה רשת פליז אוורירית שחושפת חלקית את תכולתם. חדר השינה של בני הזוג הוא הפינה השקטה והאינטימית בבית. במרכזו ספריה גדולה עם ספסל שעליו ניתן להתפרקד ולקרוא, ובהמשכו מרפסת שמשקיפה לנוף הפתוח. בחדר הרחצה רצפת פרקט ויחידת נגרות מקיר לקיר מורכבת מחזיתות בהירות ופרזול פליז שמתכתב עם המנורות, המדפים והמראות.
סביבת החוץ היא דינמית וחווייתית והיציאה אליה היא דרך הסלון. לבני המשפחה ואורחיהם ממתינות שתי פרגולות מעל פינות לאונג' נמוכות ומטבח חוץ מאובזר ופינת אוכל. בריכת הגלישה כוללת מפל הפונה אל הנוף. מסביבה צמחיה ארץ ישראלית ופינת שיזוף.
תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל
אדריכלות נוף: גלים גנים
ריהוט: לילו הום