בני זוג, בסוף שנות ה-30 לחייהם, הורים לשניים (3 ו-6), רכשו וילה באבן יהודה. "הווילה הייתה חדשה יחסית ולא היו פגמים נראים לעין. כשהלקוחה פנתה אליי נראה היה שמדובר רק בהחלפת סגנון העיצוב", מספרת מעצבת הפנים ענבל צור. "אך עם תחילת השיפוץ התגלו ליקויים שונים ונתקלנו בבעיות טכניות משמעותיות שהצריכו מענה".
הווילה, ששטחה 360 מ"ר, מחולקת לשלושה מפלסים וכוללת 13 חדרים. השיפוץ נמשך כארבעה חודשים, "בקצב מטורף", אומרת צור. תהליך התכנון, הבחירות, והרכישות נמשך כחודש וחצי והשיפוץ עצמו כחודשיים וחצי. עלות השיפוץ הסתכמה ב-300 אלף שקל, אבל הסכום, מדגישה צור, אינו כולל חלק גדול מהעבודה: "כל עבודות ההריסה והבנייה, עבודות הגבס והאינסטלציה, חשמל ותקשורת, צביעה ועבודות רצפות וחיפויים נעשו על ידי אביה ואחיה של בעלת הבית, שהגיעו במיוחד מהצפון. כמה דברים בעלת הבית, שלמדה אמנות שמונה שנים, עשתה בעצמה. ההתגייסות של בני המשפחה אפשרה את הקצב המטורף של העבודה".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- האם זאת התוספת הכי הזויה של טראמפ לבית הלבן?
- יותר מ-2,900 מ"ר: הבית החדש של גרושתו של רומן אברמוביץ'
"מתחילת הדרך רציתי להכניס אליהם הביתה את התחושה שהרגשתי בכל פעם שהגעתי לאזור. הכניסה לאבן יהודה מלאה בשדות ירוקים, ובכל פעם שהגעתי לשם הרגשתי את האוויר מתנקה", אומרת צור. "לכן בחרתי בחומרי גלם טבעיים, הרבה מאוד רמזים לירוק ולים שאפשר לראות באופק, וצבעוניות נעימה".
בנוסף, היא אומרת, "המטרה הייתה ליצור בית שישרת אותם ולא להיפך. הקו היה לתכנן בית שיקל על הלקוחות עד כמה שאפשר בנושאים שנוגעים לתפקוד היומיומי שלהם. גם עניין הבטיחות היה מרכזי, בגלל שמדובר על בית עם מפלסים שגרים בו שני ילדים קטנים. לכן הדבר הראשון שטופל היה עניין המדרגות. גרם המדרגות המקורי היה עשוי שיש והייתה סכנה ממשית של החלקה, לכן הדבר הראשון שעשינו היה לחפות את כל המדרגות בבית בעץ אלון צרפתי, שגם תרם לאווירה החמימה שרצינו ליצור וגם נתן מענה בטיחותי".
בתחילת העבודה התברר שהקירות והרצפה עקומים במידה קיצונית. "התמודדנו עם העניין בלא מעט מקומות בבית ובכל פעם נאלצנו לתת מענה, למשל בפריטי עץ שנבנו במיוחד למקומות שבהם היו הבדלי גובה משמעותיים", מסבירה צור.
קומת הכניסה
הסלון: בסלון ההוצבה ספה שבעלי הבית הביאו מביתם הקודם. לכך נוספו פריטי טקסטיל, שולחנות קפה וכריות ישיבה. התוכניות הן להוסיף לחדר קמין ובר. מהסלון יש יציאה לגינה הגדולה שבה יש בריכה.
המטבח: מהמטבח אפשר לשמור על קשר עם שאר הפונקציות בקומה. הכיריים נמצאות על האי, הפונה לכיוון החלל הציבורי, הגינה ופינת האוכל.
חדר העבודה: חדר העבודה נמצא בכניסה לבית. מכיוון שבעלת הבית עובדת יום בשבוע מהבית, ושני בני הזוג מקבלים עובדים לעתים כשהם בבית, הוחלט שחדר העבודה יהיה סמוך לחללים הציבוריים. בחדר יש ארון קיר שנבנה במיוחד, במראה בטון, לאחסון נעליים, מעילים, צורכי משרד ומשחקים. נישה בארון משמשת להצגת פריטי נוי. בחדר הוצב שולחן עבודה גדול וכיסא משרדי נוח.
שירותי האורחים: הרצפה חופתה באריחים שחורים והקירות חופו בשליכט מינרלי באפקט בטון. אזור המקלחון חופה באריחי גרניט אפורים עם פסים אלכסוניים דקים. ארון הכיור הוחלף בארון עץ עם כיור מונח.
הקומה העליונה
המדרגות ורצפת הקומה העליונה חופו בפרקט עץ אלון. חדרי הילדים נמצאים מצד אחד ויחידת ההורים מצד שני כדי לאפשר פרטיות.
יחידת ההורים: אזור האחסון וההתארגנות מופרד מחדר השינה באמצעות קירות זכוכית צ'ינצ'ילה לא שקופה עם פרופילי אלומיניום. ההפרדה בין הפונקציות מאפשרת לשמור על פרטיות מוחלטת וסדר. "החלק הסגור מוסיף עניין לחלל ויוצר ניגוד לצבעוניות המאוד רכה בחלל", אומרת צור. "בתחילה הבעל לא הבין מדוע יש צורך בסגירה הזאת, אבל היום הם אומרים שלא היו מוותרים על זה וזה תורם לתחושה שהם נמצאים בבית מלון". מחדר השינה יש יציאה למרפסת פרטית.
בחדר הרחצה חופו הרצפה והמקלחון באריחי גרניט דמויי שיש והקירות נצבעו בלבן. ארון הכיור עשוי העץ נבנה במיוחד. כדי למנוע בלגן ולכלוך הוחלט לא להתקין משטח גדול. הארונות התחתונים משמשים לאחסון מגבות ומאחורי המראה יש ארון לתמרוקים. המקלחון הסטנדרטי הוחלף במקלחון מרווח ובתוכו הותקן ספסל מעץ טיק עמיד במים.
חדר הרחצה של הילדים: הדיירים ביקשו ליצור חלל בהשראת הים. אריחי הקיר – מקרמיקה בגוון חול – הושארו והם משמשים רקע לחיפוי הרצפה הדומיננטי מאריחים דמויי צדפים. ביציאה מחדר הרחצה ובכניסה לחדר הילדים הקיר חופה באריחי שעם אפורים שמשמשים הן להסתרת ארון החשמל והן לתליית הציורים של הילדים.
המרתף
את המרתף, שאפשר להיכנס אליו הן מתוך הבית והן דרך כניסה חיצונית, הוחלט להפוך ליחידת דיור להשכרה. החלל, ששטחו 100 מ"ר, חולק באמצעות קירות גבס עם בידוד טוב, כדי להבטיח פרטיות מלאה גם לדיירים וגם לשוכרים העתידיים. בחלל נבנה מטבח בצורת רי"ש, חדר רחצה מרווח, סלון וחדר שינה.
"לנהל פרויקט שיפוץ בסדר גודל כזה זאת משימה לא פשוטה", מסכמת צור. "שיתוף הפעולה של הלקוחה, התקתקנות שלה וקבלת ההחלטות המהירה אפשרו להוציא לפועל את הפרויקט. ההתגייסות של אביה ואחיה הייתה מרגשת ומעוררת השראה. הם עבדו לילות כימים ועשו עבודות מורכבות ומסובכות בקצב מטורף ובמקצועיות".
עיצוב פנים: ענבל צור
רשימת מכולת
סגירת אלומיניום בחדר הארונות: 12,000 שקל, ערדל אלומיניום
כיסאות בר: 890 שקל לכסא, פיק אפ
מיטה: 13,000 שקל, Private Room
יצירות אמנות: 6,000-3,500 שקל ליצירה, גלריה פחות מאלף