בשנים האחרונות מסתבר שהישראלים אוהבים מאוד לראות אומנות פלסטית בחללים מעוצבים שאינם גלריות או מוזיאונים מעונבים, ויעידו על כך התורים הארוכים שמתפתלים מול תערוכות הפופ-אפ בבניינים מיועדים להריסה בת"א.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הדירה המטריפה של הרווק במלון התל אביבי
>> פירסט קלאס: מטוס נטוש הפך לווילת נופש יוקרתית
במקביל, מורגשת גם הנטייה של תיירים רבים שמגיעים לת"א, מהארץ ומחו"ל, לוותר על בתי המלון המאסיביים על קו החוף לטובת אירוח אינטימי במלון קטן, מעוצב ומפנק שמשתלב במארג החיים העירוני. כשז'אנר מלונות הבוטיק משתלט על העיר, כל מקום חדש שנפתח מחפש את הייחוד שלו ואת הדרך להתבלט מעל השאר. הנה 3 בתי מלון חדשים שהתחברו לווייב התרבותי של תל אביב ומציגים אמנות ישראלית כאג'נדה עיצובית.
המלון: מיוז, טרומפלדור 9
על העיצוב: חיה ברק
הקונספט: "המוזה הישראלית כתפיסת עולם של חדשנות, טכנולוגיה ויצירת אמנות"
הסטייל הצבעוני והמעודכן של מלון הבוטיק החדש MUSE, לא הרחק מהטיילת, שואב השראה מיצירות אמנות וחדשנות ישראלית ופונה לקהל יעד שמגיע מהעולם העסקי הצעיר ולטיילים הצעירים. "חיפשנו קונספט למלון בעולם המלונאות החדש ובחרנו במוזה הישראלית כתפיסת עולם של חדשנות, טכנולוגיה ויצירת אמנות", מספרת מעצבת הפנים חיה ברק מסטודיו טו דו. "יצרנו אווירה לא פורמלית שאומרת שאפשר לעלות גם במדרגות, דרך ציורי הקיר והמסדרונות, ולאו דווקא במעלית".
ואכן, ציורי הקיר של האמנים דודי שובל ושירה אנה רוג מלווים את הנכנסים החל ממבואת הכניסה. הם נמצאים גם בחלל המרכזי של הלובי-לאונג'-חדר האוכל ופתוחים לרחוב עם ויטרינות עצומות, שמכניסות אור לקומה ומאפשרות הצצה לסקרנים מבחוץ. במסדרונות מיתוג ואמנות של דניאל זקן, וב-35 החדרים האלגנטיים סדרת עבודות דיגיטליות של הגרה בן ישי עם תפיסה אוונגרדית של המציאות. "זה לא משהו שכיח בבית מלון קלאסי", אומרת ברק. "לא הלכנו על הברור מאליו, אלא בחרנו בעבודות עם ערך לעיצוב הפנים, כשכל אמן קיבל מקום לבטא את עצמו ולהתפתח ביצירה". כלי קרמיקה ודקורציה, בובות פונים, קקטוסים ומסכות מעוצבות המפוזרות בחלל הלובי-לאונג' הן עבודות שלוקטו מגלריה "סאגה" ביפו – חיזוק נוסף ליצירה הישראלית.
המלון: סלינה פרישמן, פרישמן 6 (פינת הירקון)
על העיצוב: איילת גולן ומשה יאמו
הקונספט: "האמנות כמעצימה את מהות המקום ואת החוויה הכוללת במהלך השהות"
עשרות יצירות אמנות מעטרות גם את המלון החדש בת"א של רשת סלינה, שנפתח לאחרונה במבנה המיתולוגי ששימש כקולנוע פריז בשנת 57' ועוצב מחדש כסלון פתוח לטיילת. היצירות הן פרי עבודתם של 15 שמות גדולים בסצנה האורבנית, כמו אמיר קמרי ואנה בוגומיאקוב, שנבחרו על ידי אוצר האמנות משה יאמו. אפשר לומר שבמלון, שמכיל 45 חדרים, לא ניתן לעשות צעד בלי להיתקל ביותר מאלמנט אמנותי אחד, ויחד עם זאת לא מתרחשת "התנגשות" ביניהם ולא מתקיים רעש ויזואלי.
יאמו: "האמנות פוגשת קהל שהוא לא בהכרח הצרכן הקלאסי שלה, אלא קהל שבא לחוות חוויית נופש, והיא מעצימה את מהות המקום ואת החוויה הכוללת במהלך השהות". מעצבת הפנים איילת גולן הובילה את עיצוב המלון עם עקרונות המיינדפולנס והוולנס, ויחד איתה יצר יאמו רגעי התבוננות בהם טבע ומים מתורגמים לשפה אמנותית תל אביבית עדכנית: אסופת דמויות ואלמנטים של הגוף המאופיינים בסוריאליסטיות קוסמית בגרם המדרגות (עבודה של נעה אלון ואנדרי סנדלר); שטיחי קיר אמורפיים בעבודת יד, שכוללים נגיעות פיגורטיביות מעולם הטבע (עבודה של דין מנשרוף); איורי דמויות המוקפות באלמנטים בוטניים (עבודה של אנה בוגומיאקוב); ציורי קיר אמורפיים בחדרי השינה, בצבעוניות הממשיכה את קו החוף שנצפה מהחלון (עבודה של של גיא פיטשון) ועוד.
המלון: נוּמה, שארית ישראל ,1 יפו
על העיצוב: שולה ורנר
הקונספט: "ביקשתי למלון יצירה בועטת ועכשווית בפאוור נשי עם אמירה"
גם המלון היפואי שאטריום (חצר פנימית) במרכזו מזמין את אורחיו להסתובב בין חמש הקומות ולהתבונן באמנות המוצגת בכל קומה. במלון בן 72 החדרים, שממוקם באזור המתחדש של יפו ובסמוך לשוק הפשפשים, מוצגים ציוריה המעוררים עניין ודיון של האמנית גלי פלד. "ביקשתי למלון יצירה בועטת ועכשווית בפאוור נשי עם אמירה, וזה בדיוק מה שגלי עושה", מספרת שולה ורנר, מעצבת הפנים של המלון והבעלים.
המלון ספוג באווירת מסעות ותרבות מכל העולם ועיצוב הפנים שלו מערב טקסטורות, צבעים, טפטים וריפודים עשירים. חדרי השינה מודרניים עם איפוק אלגנטי. "אנחנו מרגישים כמו סנונית ראשונה באזור שעדיין לא התחיל למצות את הפוטנציאל שלו, ומבחינתנו אנחנו אלה שיורים את יריית הפתיחה למשהו נועז וראשוני".
פלד, עורכת דין במשרד המתמחה בענייני אגודות שיתופיות ורשות מקרקעי ישראל, השתלבה במלון עם כ-50 ציורים צבעוניים ואינטואיטיביים בשמן ובאקריליק. "אין נושא מוגדר לציורים", היא אומרת. "אני מתחילה לצייר באופן חופשי, ותוך כדי ציור נובעת מהם האמירה, ואליה אני מוסיפה את הכיתוב התואם". ליין אחד של הציורים עוסק בדימוי גוף. חלקם נשים שמנות ללא תווי פנים, ובמקומם איקס, עם אמירה שאדם שמן אינו נראה ונבלע בהמון. ציורים אחרים עוסקים באני הפנימי והוצאתו מחוץ לתבניות, באנושיות מול סמלים ודתות ועוד.