מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה (צילום: יואב גורין)
מסעדת צ'אטוצ'אק נתניה | צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
כשעופר גילור תכנן לפרוש ממקום עבודתו בבנק מרכתיל שבו השקיע את מיטב שנותיו וליהנות מכספי הפרישה, הוא לא דמיין לעצמו שזמן קצר אחרי הפרישה הוא יהפוך לאחד הבעלים של מסעדת שף מסוגננת. היוזמה לפתיחת המקום הגיעה מבת הזוג שלו בפרק ב', השפית התאילנדית אנותאי גילור, ואחיו השף יניר גרין (הבעלים לשעבר של טייגר לילי). "הרעיון המקורי היה להקים מסעדת פועלים תאילנדית, משהו קטן ופשוט באזור התעשייה של נתניה", מתאר גילור, "מפה לשם התוצאה הייתה מסעדה בהשקעה של 6 מיליון שקל, עם כ-150 מקומות ישיבה, ובעיצוב תאילנדי מוקפד".

מסעדת צ'אטוצ'אק (על שם השוק הסחורות הגדול והמפורסם בבנגקוק) שנפתחה בשנה האחרונה משלבת בין אווירה אותנטית ושמחה לטעמים עזים מהמזרח. "רצינו לגרום לאורח הישראלי הרגשה שהוא נכנס לכפר תאילנדי", מספר מעצב הפנים מרקו סברה, שהיה אחראי על תכנון המסעדה ועיצובה יחד עם אירית שניר כהן. "שילבנו מוטיבים מסורתיים בעיצוב, וכדי שיתקבל מראה מייד אין תאילנד, דאגנו שכל חומרי הגלם, הריהוט והאקססוריז יגיעו מתאילנד".

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

לכל הכתבות בערוץ living 

לא על האוכל לבדו: 3 מסעדות שעושות חשק

דרקון בכניסה, קעקועים על הרצפה

שביל רחב, מואר ועמוס באדניות פורחות מוביל למסעדה הממוקמת בקומה השנייה של מרכז מסחרי באוזר התעשייה העירוני. במבואת הכניסה מקבל את פני הבאים על הקיר דרקון ענק וידידותי מאויר בצבעים כתומים ואדומים, שאיירה בכישרון רב קטיה רוז. הדרקון המיתולוגי הוא סמל לממלכה התאילנדית, והשנה שבה הוקמה המסעדה הייתה שנת הדרקון. גם אריחי הרצפה בגוני הפסטל קועקעו בגרפיקות תאילנדיות מסורתיות ומכניסות את האורח לאווירה.

החלל המרכזי כולל כ-80 מקומות ישיבה, ובמרפסת ישנם עוד כ-80 מקומות. את התקרה השאיר סבארה חשופה מבטון ואת התפאורה תכנן מפריטים מעץ, במבוק וראטן. השולחנות והכיסאות עשויים מעץ טיק המאפיין את הריהוט במסעדות התאילנדיות, ומעליהם נתלו כלובי דייגים מקש שהוסבו לגופי תאורה מקוריים.

פגודות מבמבוק וראטן נבנו לאורך הבר ובמרפסת, והן מייצרות חיץ וקונטרסט לנוף התעשייתי השולט בסביבה. לבר באורך 12 מטרים נבחר שיש בצבע ירוק בהיר בעל גידים ורודים, וחיפוי העץ נצבע בגוון פודרה המתחבר לצבעי הפסטל השולטים במסעדה. אהילים מודרניים מראטן, נצבעו בצבעי ורוד פודרה וכתום, ומאירים את הבר באור נעים. 

כל הרהיטים כולל רהיטי החוץ ופריטי הנגרות – דלתות המרפסת, הפגודות, הקונסולות והמדפים לבר - הוכנו על ידי נגרים בתאילנד לפי הזמנה מיוחדת או נרכשו שם. גם כלי ההגשה המסורתיים, הצלחות והקערות עשו עלייה, והמנות מוגשות בהם. לדברי גילור, כל הציוד שונע ארצה במכולות, והמלחמה והאיום על ספינות שעברו בנתיב השיט בתעלת סואץ עיכבו אותן ולכן גם את פתיחת המסעדה.  

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Katya Rozz‎‏ (@‏‎katya.rozz‎‏)‎‏

 

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

ההשראה: השווקים של תאילנד

את השפית אנותאי, בת למשפחת מסעדנים ותיקה בתאילנד, הכיר עופר באחד המסעות שלו בתיאלנד. השניים התאהבו ואנותאי עלתה ארצה. איחוד הכוחות עם גרין, שמוביל למעלה מעשור את טייגר לילי, הוליד תפריט רחב של מנות מהמטבח התאילנדי, חלקן מוכרות יותר לסועד הישראלי וחלקן פחות.

"המטבח של צ'אטוצ'אק שואב השראה מהשווקים של תאילנד, ומביא את האותנטיות של המטבח התאילנדי תוך שימור המסורת של טכניקות הבישול, השימוש בחומרי הגלם הייחודיים, והצגת מנות שמזכירות את החוויה של טיול ברחובות בנגקוק", מפרט גילור, "אווירת עגלות הרחוב, כלי ההגשה והמנות המסורתיות יוצרים חיבור בלתי אמצעי בין האורחים למסורת הקולינרית התאילנדית".

בין המנות בתפריט תמצאו סלטים תאילנדיים כמו סלט פפאיה, כנפי עוף פריכות במרינדה תאילנדית ייחודית, לביבות שרימפס ומנות ווק וקארי מגוונות, ובבר מוגשים מבחר קוקטיילים, בהם פטאי פאנג החמצמץ-מתקתק עם נגיעות פסיפלורה, הספייסי סיאם החריף-מתובל המשלב צ'ילי וג'ין; והסאנסט בנגקוק – שילוב מנצח של רום, ליצ'י וקוקוס.

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

מסעדת צ'אטוצ'אק  נתניה (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

 תכנון ועיצוב: מרקו סברה
ואירית שניר כהן, בעלי סטודיו Studio I'M

מסעדת צ'אטוצ'אק, המלאכה 4 נתניה - בית שפונדלר פדלון קומה 1