בדירת הפנטהאוז באשדוד מתגוררת משפחה ובה שש נפשות: הגבר קבלן שיפוצים, האישה מנהלת את העסק שלו שתי בנות חיילות, ושני ילדים קטנים. הדירה, ששטחה 150 מ"ר (ועוד 40 מ"ר מרפסת), כוללת חמישה חדרי שינה. הדירה, שנמצאת בקו ראשון לים, שופצה מהיסוד דירת על ידי אדריכל אושיר אסבן. "כשעמדתי במרפסת הרגשתי את הרוח המערבית מהים וראיתי את האור הטבעי. הבנתי שזה מאפיין בולט שאינו מורגש במצב הנוכחי, שבו הים נראה רק מחלון קטן במטבח. הקשר אל הים היה העוגן שבאמצעותו תכננתי את ההעמדה החדשה לבית", אומר האדריכל. השיפוץ נמשך כחצי שנה.
מהכניסה לבית אפשר לראות את הים דרך הסלון והמרפסת. הצבע הכחול ממשיך גם בקירות פינת האוכל ובריפוד של הכיסאות. "הלקוחות אוהבי צבע אמיתיים ורצו צבעוניות שבוחנת גבולות ויחד עם זאת מאופקת. הצבע הכחול שנבחר לפינת האוכל משתלב היטב עם פריטי האספנות והאמנות שנבחרו לבית", מסביר אסבן.
לכך הצטרפו החומרים המתבססים על גוונים קונטרסטיים וכוללים ריצוף אריחי בטון בהירים, עץ, פליז וברזל. "אני מתייחס לצבע יותר כאל חומר או מרקם", הוא אומר. "הטונים השונים של הצבע השחור למשל, יכולים לבוא לידי ביטוי בחומרים כמו ברזל או עץ צבוע שחור שהאור מדגיש את הטקסטורה שבו".
סגנון פריטי העץ והריהוט נע בין מודרניות לאקלקטיות. "אני מאוד אוהב לשלב מתכות שונות ועץ, ותמיד אעדיף לחבור לבעל מלאכה, לתכנן ולייצר לבד את הפריטים בחלל, בין אם זה גופי תאורה או ריהוט", אומר אסבן. "רוב הפריטים שאני מתכנן בחלל מותאמים ללקוח ויהיו רק אצלו - ספרייה, גוף תאורה, שולחן אוכל, מיטה, מראה. הכל מתוכנן ספציפית לאותו חלל ומותאם לו בדיוק. כמו צורף שיוצר תכשיט, כך המסגר או הנגר ואני ניצור רהיט במידה המדויקת עם תשומת לב לפרטים עדינים".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בין המסדרון ופינת האוכל מפרידה ספריית ברזל פתוחה שאפשר לראות דרכה את הנוף. "אתגר שאדריכלים מתמודדים איתו לא מעט בתכנון דירות מהסוג הזה הוא הטיפול במסדרון - איך להפוך חלל מעבר ארוך, מרובה משקופים ודלתות לחלל שמדבר בשפה העיצובית של הבית, שהופך לחלק בלתי נפרד מחללי השהות של הבית", הוא אומר. קיר חלל המגורים מחופה ארונות נסתרים. בחדר המגורים ניצבים נמצאים כיסא משנות ה-50, מנורה של פיליפס, כיסא מצינורות פליז מכופפים של המעצבת לי בן משה (גלריית גל גאון).
עיצוב ותכנון: אדריכל אושיר אסבן
יחידת ההורים, הכוללת חדר רחצה צמוד, תוכננה בגוונים שקטים ובהירים וממשיכה את התחושה האוורירית של הבית. כדי לתת תחושת גודל חזיתות הארון מחופות מראות. חדר הרחצה מופרד במחיצת זכוכית שקופה למחצה ומתמזג עם חלל החדר. "בני הזוג ביקשו חדר רחצה שיהיה מפנק ומרווח. חשוב לזכור שבסופו של תהליך, אדריכל מתכנן עבור אדם, משפחה. התפקיד שלי הוא להביא ללקוח רעיונות חדשים שהוא לא הכיר ולדייק את הצרכים שלו, להביא אותם למקום גבוה יותר", מסכם אסבן.