ממש החודש נפתח, על המצוק המשקיף אל רצועת החוף הדרומי של נתניה, מלון West Lagoon Resort החדש מרשת טמרס שכל כולו חוויה של נופש ועסקים. המלון, המשלב נוף של מרחבים כחולים אינסופיים וחופים לבנים מרהיבים יחד עם פעילויות מפנקות ובריזה נעימה, משתלב באופן מושלם עם הסביבה והופך לחלק טבעי ובלתי נפרד ממנה.
על עיצוב המלון אחראית לא אחרת מאשר אדריכלית גל נאור שעברה בגיל צעיר להתגורר בניו יורק וזמן קצר אחר כך כבר קיבלה על עצמה את פרויקט השימור המחמיר ועיצוב מלון פלאזה שאביה רכש בעיר. מאז, עומדת נאור, בין היתר, בראשם של פרויקטים עצומים שבהם בתי מלון, פרויקטים מסחריים ובנייני מגורים בניו יורק, ברלין, לונדון ואפילו בישראל – פרויקט פארק בבלי הוא דוגמא טובה לכך.
"כל פרויקט הוא עולם ומלואו" אומרת אדריכלית נאור שאמונה על עיצוב המלון בנתניה. "המטרה שלי היא לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בו ולהפיח בו חיים ייחודיים. אמנם נתוני הבסיס של מלון פלאזה בניו יורק שונים בתכלית מאלו של המלון בנתניה, אך בניית חווית האירוח היא זו שמובילה אותי בכל מקום באשר הוא".
גולת הכותרת של המלון בנתניה היא, ללא ספק, הים ונפלאותיו, המהווה נקודת ייחוס ומקור השראה לעיצוב ולאורחים. הים, שניתן להשקיף עליו מכל פינה, נראה מהלובי ומהבר הענק שבו, ממסעדת ארוחת הבוקר, מהמרפסת והגינה הציבוריות, ממתחמי האירועים וטרקלין העסקים, מהבריכה ומהספא, מחדר הכושר ומכל אחד מ-251 החדרים ו-12 הסוויטות המלכותיות. כל אלו פונים אל האופק המרהיב ומעוצבים באלגנטיות קפדנית בהשראתו של הים והספינות בגוני זהב, חול, תכלת וכחול.
בהשראת הנוף
מסתבר, שכשהטבע והים משחקים תפקיד כל כך מרכזי בנוף הנשקף מכל פינה במלון, מתייחסים אליו כאל עוגן המהווה בסיס לכל החלטה עיצובית. "יחודו של המלון הוא בכך שהוא יושב על אחד המצוקים המרהיבים לאורך חוף ים בתולי ופראי גם יחד", אומרת נאור "וכך, בתכנון של מבנה היושב מול הים, לעולם ישנה התייחסות מרתקת להשתנותו של הנוף הנובעת מעונות השנה ושעות היום. סוד הקסם של הים טמון בכך שלעיתים הוא שקט ומשדר רוגע אינסופי ולעיתים מתרחשות בו סערות וגלים עוצמתיים מתנפצים על המצוק. באותה מידה, גם צבע המעמקים משתנה עם שינוי כיוון הרוח וציפוף העננים וכל זה משפיע באפן ישיר על העיצוב".
נאור בחרה להזמין את הטבע פנימה ולעשות בו שימוש כמקור השראה עשיר ואינסופי. "מכיוון שלובי הכניסה הוא בעצם המפגש הראשון של האורח עם המלון, חשוב היה לי לייצר רושם ראשוני שהוא "וואו" המאפשר לחוות באפן מיידי את גיאומטריה של התכנון ואת החללים, החומרים, המרקמים והגוונים של המלון", מסבירה נאור. "על מנת להפגיש את האורחים עם עולם הספינות והשייט, שילבתי כבר בקיר הכניסה קורות עץ במבוק שממשיכות גם באזור הבר. במרכז הלובי, ייצרתי עמוד העשוי מאותן קורות ובנוי בצורת פרח ים אקזוטי. כדי ליצור אווירה רגועה ושלווה, בחרתי ברצפת טרצו בגוונים המדמים את הדיונות הלבנות שלאורך החוף שלמטה ויצרתי פינת ישיבה שבה שתי ספות מעוגלות בגוון פנינה על שטיח בגוונים חמים. דרכה ניתן להציץ אל האופק הכחול".
לובי הלאונג' והבר של המלון, המהווה חלל ציבורי ואינטימי גם יחד, ממוקם בעמדת תצפית המשקיפה אל הכניסה, האטריום המעוטר במייצג אומנות תאורה ואל מרפסת ה"סיפון" הצופה אל הים. "בסלון הזה, היושב על גבי דק עשוי עץ טיק, שילבנו מגוון סוגי ישיבה בגוונים פסטליים המסמלים חופש ובהם כחול, צהוב ולבן" מסבירה נאור.
אחד המקומות שמהם נשקף הנוף הקסום בצורה המהפנטת ביותר הוא, ללא ספק, חדר האוכל. מסיבה זו, ועל מנת לשמור על רצף של חומרים וגוונים, נבחרה עבורו רצפת טרצו בגוני ים שבה שזורה רשת המדמה רשת דייגים ומסביבו חלונות מסך היקפיים. לאורכם של החלונות נתלו וילונות דקיקים ושקופים. "במרכז החלל הצבתי אי גדול, המשמש הן כמטבח תעשייתי ופונקציונאלי לבישול והגשה והן כאלמנט שמחלק את החלל לשלושה אזורים אינטימיים", אומרת נאור. "יחד עם זה, שזרתי בו גם פרטים אלגנטיים העשויים עיטורי פליז - שולחנות האוכל עשויים עץ במבוק, כשלצידם כיסאות וספסלים בגוונים רכים של קרם ותכלת".
גם חדרי האירוח מזכירים את הים באפן ברור ומהותי וזאת באמצעות קיר מיקוד אמנותי ראשי שעליו הדפסי אלמוגים שנלקחו מהים. מגוון הצבעים בחדר נעים בין אינספור כחולים, החל בכחול עז ועד תכול בהיר מאוד הנושק ללבן. "כל חדרי האירוח, שעוצבו באלגנטיות מודרנית ועל זמנית, צופים אל הים האינסופי כשלכל אחד מהם גם מרפסת עם דק", אומרת נאור. "אל החלל הגדול והמרווח של כל חדר יצקתי חומרים וגוונים המייצרים קלילות ואווריריות ושילבתי בהם רהיטים בגוני לבן רכים המונחים על גבי פרקט אלון טבעי שמזכיר את דיונות החול הסמוכות".
עוגן איתן
מבחינתה של נאור, בית המלון מהווה מעין עוגן איתן או ספינה ענקית היושבת ומשקיפה, תמיד מאותה נקודה, על השינויים המכשפים והמהפנטים של הטבע. "בתכנון החללים במלון חיפשנו לייצר נקודות תצפית ולתפוס את אותו נוף מכמה שיותר מקומות וזוויות. כך, בכל עת, מתקיים ריקוד רומנטי וחיזור עדין בין החללים הפנימיים לבין עצמם ובינם לבין החוץ".
אבל על מנת שלא ליפול לקלישאות עיצוביות החוזרות שוב ושוב כשמדובר בעיצוב הקשור לים, דאגה נאור ליצור סיפור מעטפת מהודק ומדויק. "המינונים הנכונים ואופן השילוב בין התכנון, העיצוב, מרכיבי היצירה, החומרים והגוונים הם אלו שיוצרים תוצאה מקורית המתרחקת משטנצים מוכרים", מציינת נאור. "הרעיון הוא לעשות שימוש בארגז הכלים שנמצא ברשותי ובאמצעותו לבנות חווית אירוח שתתאים למיקום הספציפי והיפהפה בו נמצא המלון".