לעצב דירת חמישה חדרים ב-500 שקל – זה האתגר שעמד בפני מעצבת הפנים שירי בן. "נועם אביטל, מנהל פרויקטים לחיילים בודדים, פנה אליי וביקש שאעצב דירה לחיילים בודדים בגבעת אולגה", היא מספרת. הפרויקט נקרא ״בית מיקה״ על שמה של מיקה לויט, חיילת בודדה ששמה קץ לחייה במהלך שירותה הצבאי.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הפריט המושלם שמצאנו ברשת הסטוק הישראלית
>> גולשת מגלה: שיטה מנצחת לניקוי סניקרס לבנות
הדירה, שכוללת ארבעה חדרי שינה, נמצאת לא רחוק מחוף הים. "משם קיבלתי את ההשראה לעיצוב", אומרת בן. "רציתי עיצוב רגוע, נקי ושלו כמו הים. הסגנון שבחרתי הוא בוהו מודרני בשילוב בית חוף". תהליך העיצוב כולו נמשך כשבוע.
מלבד התקציב המוגבל בן נעזרה ברהיטים וחפצים שנתרמו. "התחלתי לחשוב איך אני מעצבת בעלות הכי נמוכה שיש ובעזרת חומרים ממוחזרים ומשומשים", היא מספרת. "התחלתי בסלון, מכיוון שבעל הדירה השאיר ספה והיא שימשה כנקודת המוצא לבחירת הצבעים וחומרים". גם שאר הרהיטים בסלון הם תרומה, ואת המזנון שמתחת לטלוויזיה בן צבעה בלבן.
מגבלה נוספת הייתה שמכיוון שהדירה שכורה, אי אפשר לצבוע את הקירות. "הפתרון היה להשתמש בוואשי טייפ וליצור איתו דקורציות מגניבות על הקיר. נוח לעבוד עם ואשי טייפ, זה זול, והוא יורד בקלות ולא הורס את הקיר", היא מספרת. כך, היא יצרה באחד מחדרי השינה דוגמת פסים על הקיר, ובפינת האוכל מעין דוגמה גיאומטרית על חלקו התחתון של קיר. שולחן האוכל והכיסאות הם גם תרומה של בעל הבית. בבית יש מטבח מאובזר שבן הוסיפה לו כמה אקססוריז לקישוט.
את מדפי העץ והמתלים השונים יצרה בן בעצמה מקרשים שמצאה, חגורות שהיו לה בבית, חבלים וברגים. "העץ משתלב יפה בנוף הים והיה לי מאוד חשוב לשמור על האווירה הזו בחלל", היא אומרת. גם את הצמחים היבשים המקשטים את החלל היא אספה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מכיוון שהרהיטים נתרמו, בן השתמשה בתקציב בעיקר לקניית אקססוריז ברשתות הסטוק: מסגרות (2.50-10 שקל למסגרת) שבהן שיבצה הדפסים שונים, עציצים (2.50-20 שקל לעציץ), מראה במסגרת שחורה (30 שקל), מראה במסגרת מוזהבת (25 שקל), פלייסמנטים מקש שנתלו על קיר פינת האוכל (10 שקל ליחידה), כריות נוי (20 שקל ליחידה) וציפיות (3 ב-10 שקלים), שמיכות נוי (15-20 שקל ליחידה), נרות (10-15 שקל ליחידה), (כדים 50 שקל ליחידה) ועוד.
בימים הקרובים ייכנסו לדירה שתי חיילות בודדות וחייל בודד. בדירה יתגורר גם נועם אביטל, רכז הפרויקט שבעצמו היה חייל בודד. בן מספרת שהחיילים כבר ראו את הדירה. "הם אמרו שגרמתי להם להרגיש בבית", היא מספרת.