אחרי חמש שנות עבודה נחנכו באוניברסיטת בר אילן מעונות חדשים בעלות של כ-270 מיליון שקלים, המיועדים ל-1,162 סטודנטיות וסטודנטים. מלבד שני מבני המגורים העגולים, שכוללים 584 דירות, יש במתחם, ששטחו 47 דונם, גם שטח מסחרי הכולל סופרמרקט, סניף של לחם ארז, גלידריה ועוד, וכן 1,000 מ"ר של שטחי משרדים.
את שני בנייני המגורים תכננו במשרד פיק אדריכלים בראשות הזוג ניצה ויונתן פיק, שזכו במכרז יחד עם משרד רני זיס אדריכלים. המתחם תוכנן בהשראת האיקון המציין שיתוף פתוח (SHARE), מסבירה אדריכלית ניצה פיק. מלבד שני בנייני המגורים יש בו גם אמפי שבמרכז מתוכננת במת הופעות, טרסה ובריכה אקולוגית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> 2.7 מיליון איש צפו בה מנקה את הרצפה - ובצדק
>> פיני ושני עשו מהפך מושלם במטבח ב-5,000 שקל
"חשבנו שהרעיון הנכון הוא איזון בין הפרטי לקהילתי, להעניק לסטודנטים חיי חברה, קהילתיות, חוויות, שותפויות, מפגשים, וזאת לצד הצורך בשקט ובפרטיות כדי ללמוד", אומרת פיק. "כל מה שתכננו נעשה כדי לחזק את ערך הקהילה בתוך המעונות בין הסטודנטים לבין עצמם וגם כלפי הקהילה שבחוץ. במרחק הליכה מהם יש מרכז מסחרי וחיים עירוניים. לא מדובר במתחם סגור ומסוגר, גם מבקרים מבחוץ יכולים להיכנס וליהנות מהקומפלקס הייחודי והמתקדם. זו פעם ראשונה שאוניברסיטה מתקשרת עם הסביבה ולא מנותקת ממנה".
בזכות המבנה העגול כל הדירות נמצאות במרחק שווה מהמרכז שבו יש פטיו. מהפטיו יוצאת רמפה מעגלית המאפשרת לעלות ולרדת בין הקומות תוך כדי שמירה על קשר עין עם הנעשה במרחב. גם במסדרונות הצד הפנימי, הפונה לפטיו, פותח כך שההולכים בהם יכולים לראות מה מתרחש בחלל המרכזי. ההחלטה הזו גם מאפשרת אוריינטציה טובה בתוך המבנים הגדולים. בפטיו ומסביב לבניינים נשתלו צמחים, ובעתיד "יהיו יותר פינות צל ויותר ירוק בעיניים עבור הסטודנטים", אומרת פיק.
מלבד דירות בבניינים יש גם חדרי לימודים משותפים וחללים לפעילויות יוגה וספורט, ולכל שתי קומות יש מועדון משותף. הגג שטוח, פתוח ונגיש ברובו. "בחרנו שלא למקם על כל הגג מערכות או ליצור חיפוי מעוגל חוסם", מסבירה פיק. "היה לנו חשוב לשלב את הגג באזורי הפנאי. יש בו ריהוט בסיסי שיצוק במקום ואפשר להוסיף אלמנטים נוספים כמו צמחים, משחקים, פינת זולה ועוד".
החדרים עצמם בסיסיים למדי אך מעוצבים בקו נקי ועל-זמני. המתחם כולל ארבעה סוגי חדרים – חדר סטודיו בגודל 18 מ"ר המיועד לסטודנט יחיד, דירת סטודיו לזוג (נשוי) ששטחה 24 מ"ר, דירת שני חדרים לשני שותפים ששטחה 36 מ"ר, ודירת שלושה חדרים לשלושה שותפים ששטחה 54 מ"ר. הריהוט לכל הפרויקט תוכנן במיוחד תוך מחשבה על עמידות, שחיקה גבוהה וניקיון צורני. שכירות דירה סטודיו ליחיד (נגישה ורגילה) תעלה כ1865 שקלים בחודש. דירה סטודיו לזוג: 1400 לשוכר.
הצבעים שנבחרו הם אדום, כחול וצהוב וגוונים שלהם. "חדרי הכביסה, המרפסות, חדרי המדרגות, חדרי האשפה ועוד נצבעו באדום, למשל. בחדרים עצמם נעשה שימוש בגוונים שיתיישנו יפה. "זה לא פרויקט שמחדשים בתדירות גבוהה", מסבירה פיק. "צבעי היסוד העמוקים משרים רוגע וחום, שזה מה שמחפשים צעירים במגורים הרחק מהבית".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
פיק מסבירה שהוקדשה מחשבה מעמיקה לאסתטיקה של החדרים, והרהיטים והחיפויים נבחרו במטרה ליצור מראה הרמוני. "מי שחי בסביבה אסתטית יצרוך אסתטיקה גם בעתיד ויעריך עיצוב", אומרת פיק. "חשבנו על חומרים שהם endless ולא מיוחסים לתקופה או לטרנד, כך שיהיו נכונים גם בעוד שנים, בלי הדפסים אופנתיים. אני מאמינה בבסיס טוב, נקי ואסתטי", היא מסבירה. התפוסה במעונות היא כעת 80 אחוז, ובאוניברסיטה מעריכים שהיא תעלה עם סיומה של מגפת הקורונה.