קטנה קטנה אבל ברוכת כישרונות צעירים ויוצרים: כמדי שנה מסיימים מאות בוגרים את בתי הספר ללימודי מקצועות האדריכלות והעיצוב בישראל, ויוצאים לדרך עצמאית, חדשה ומרגשת. כמו בכל תחום, יש מי שכבר בתחילת הדרך מסומנים ומצליחים לפרוץ לתודעת הציבור בארץ ולא פעם גם בעולם בעזרת עבודות מסקרנות ויוצאות דופן. לכבוד יום הולדתה ה-66 של מדינתנו, אתר liiving מגיש את הפרויקטים המובחרים של האדריכלים והמעצבים המבטיחים בארץ.

איתי גרשי - כל הבית מבחוץ (צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון)
"דיאלוג פורה בין הלקוחות לבין האדריכל". תכנון ועיצוב בית בקיסריה: איתי גרשי | צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון

אדריכלות: איתי גרשי, דין גרסטנר

נעים להכיר: איתי גרשי, 39, בוגר בית הספר לאדריכלות AA  בלונדון ובעל משרד עצמאי "איתי גרשי אדריכלים" שהקים בשנת 2009. "המשרד הוקם על רקע פרויקט עצמאי ראשון שעשיתי בארץ", אומר גרשי "תכננתי בית פרטי ברמת השרון והדבר גרם לי להתאהב בתהליך החל בגיבוש הקונספט, דרך עבודת הצוות, בחירת המרכיבים ועד ליווי ואכלוס הבית. המטרה שלי מאז היא לרגש ולהתרגש באמצעות אדריכלות. והחלום שלי הוא לתרום את חלקי, גם אם הוא קטן, באמצעות אדריכלות לסביבה הפיזית האנושית".
פרויקט מוביל: "בחרתי בבית בקיסריה בגלל הדיאלוג הפורה שנוצר עם הלקוחות שהביא לתכנון מושלם עבורם. הקפדתי על צביון של בית נופש שמקורו בקרבה לים, ושיחקתי עם ניגודים כמו כובד וקלילות ואטימות ושקיפות של חומרים. קומת הקרקע עוטפת בריכה וגינה ומשחקת על מנעד שבין תחושת מרחב ואינטימיות. הבחירה בפריטים ואוספים אקלקטיים מקיימת דו שיח שבין השלמה וניגוד. בקומה הפרטית יש הפרדה בין חדר ההורים וחדרי הילדים אך לכולם מרפסות שצופות לבריכה".  
ציוני דרך: שיתוף פעולה עם משרד אדריכלים בלונדון, הופעה במדיה הכתובה והמקוונת בארץ והופעה בספרה של אורלי רובינזון "אדריכלים / בתים".

איתי גרשי - חלל הבית (צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון)
בית של השלמה וניגוד | צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון
איתי גרשי - מדרגות (צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון)
פרטיות והפרדה בין חללים | צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון
איתי גרשי - חדר שינה (צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון)
מהחלון רואים ים. חדר שינה | צילום: אלעד שריג, אורלי רובינזון

מעצבים עצמאות, איתי גרשי
להמשיך ולתרום לסביבה הפיזית האנושית. איתי גרשי

לכתבה המלאה על הבית בקיסריה שתכנן ועיצב איתי גרשי

נעים להכיר: דין גרסטנר, 34, שותף ב"גרסטנר אדריכלים", בוגר המסלול לאדריכלות במרכז האוניברסיטאי באריאל ובימים אלו משלים תואר נוסף במסלול ההנדסה בשנקר. הצטרף בשנת 2004 ל"גרסטנר אדריכלים" שהקים אביו וכיום שותף בו, מנהל פרויקטים ואחראי על העיצוב והפיקוח. דין בעל ידע רב בתחום התאורה והחשמל ומרבה לנסוע לסמינרים מקצועיים ברחבי העולם. "אדריכל נחשב פעם לבנאי הראשי וכחלק בלתי נפרד מצוות הבנאים של הפרויקט", אומר גרסטנר, "אני מאמין שאדריכל צריך לתכנן את הפרויקט עד הפרט האחרון וללוות אותו על בסיס יומיומי עד תומו וכן לשמש כאחד מצוות הבנאים בשטח. החלום שלי הוא להמשיך לאהוב וליהנות ממה שאני עושה ותמיד עם אותה תשוקה".
פרויקט מוביל: "בחרתי בדירת יוקרה ב'סי אנד סאן' שתוכננה עבור תושב חוץ כדירת נופש על קו הים. הקונספט העיצובי שלה תוכנן בהשראת בית מלון וכך שילבנו בה מספר יחידות סוויטה מפנקות. עיצוב הדירה מאופיין בקווים נקיים ובצבעוניות בהירה, ואינו מתחרה בנוף הים שמשתקף מכל עבר".
ציוני דרך: הופעה במגזינים ואתרי אדריכלות בינלאומיים בהם ARTRAVEL. כמו כן, אתר HUZZ בחר באחד מהפרויקטים שעיצב כפרויקט האדריכלות של השנה. 

מעצבים עצמאות, דיו גרסטנר סלון (צילום: עמית גירון)
דירת נופש בפרויקט סי אנד סאן בתל אביב. אדריכלות: גרסטנר אדריכלים | צילום: עמית גירון
מעצבים עצמאות, דין דרסטנר - ספרייה (צילום:  עמית גירון)
עוצבה בהשראת בית מלון. | צילום: עמית גירון
מעצבים עצמאות, דין גרסטנר אמבטיה (צילום: עמית גירון)
מעצבים עצמאות, דין גרסטנר אמבטיה | צילום: עמית גירון
מעצבים עצמאות, דיו גרסטנר מטבח (צילום: עמית גירון)
מעצבים עצמאות, דיו גרסטנר מטבח | צילום: עמית גירון

מעצבים עצמאות, דין גרסטנר (צילום:  ליהי גרסטנר)
"אדריכל צריך לשמש כאחד הבנאים בשטח". דין גרסטנר | צילום: ליהי גרסטנר

עיצוב פנים: ירון יפתח בן גרא, אסנת ספיבק והדס פרידלר

נעים להכיר: ירון יפתח בן גרא, בן 41, הוא בוגר סטודיו 6b בהצטיינות במגמת עיצוב פנים ובעל סטודיו פרטי הנושא את שמו אותו פתח בשנת 2010. בן-גרא מרצה בבתי ספר לעיצוב, מעצב פנים של פרויקטים בארץ ובעולם וכן מעצב את רוב הרהיטים בפרויקטים בהם הוא מעורב לפי התאמה אישית.
"העיצובים שלי הם תוצר של המוטו שלי: "Design Your Persona", אומר בן-גרא, "עבודת תחקיר מקדימה, הכוללת היכרות וצפייה בהרגלי חיים וצרכיו הייחודיים של הלקוח מאפשרת הכנת תכניות מושלמות עבורו. חשוב לי ללוות את הלקוח לאורך כל התהליך כולל בחירת כל חומרי הבנייה והגמר על מנת שיוכל ליהנות מחוויית עיצוב מעשירה ונטולת דאגות. החלום שלי הוא לטפל באנשים דרך העיצוב. להיות מעצב מוכר בעולם, להנחות תכנית טלוויזיה בתחום העיצוב ולפתוח חנויות ריהוט בהתאמה אישית בארץ ובעולם".
פרויקט מוביל: "בחרתי במרפאה בגודל 35 מ"ר בתל אביב שהפכה לדירת מגורים מרווחת. דירה בבניין ישן אותה עיצבתי לפי קונספט של חלל פתוח ופרקטי. האתגר היה ליצור סביבת מגורים מודרנית ונוחה תוך חשיבה על פתרונות יצירתיים. החלל נחלק לארבעה אזורים: אירוח, מטבח, שינה ורחצה עם הפרדה באמצעות קירות זכוכית אווריריים. התכנון כלל תכנית תאורת לדים נעימה, עיצוב רהיטים מודולאריים, הנמכות תקרה, טפט תלת ממד שמעניק עומק לחלל וניצול מרבי של השטח".
ציוני דרך: הופעות במגזינים ובטלוויזיה, שיפוץ בניינים בשיתוף "עזרה ובצרון", פרויקט באפריקה ועיצוב בתים ודירות באירופה.

מעצבים עצמאות, ירון בן גרא סלון (צילום: שי אפשטיין)
מרפאה בגודל 39 מ"ר שהפכה לדירה בתל אביב. עיצוב פנים: ירון יפרח בן-גרא | צילום: שי אפשטיין
מעצבים עצמאות, ירון בן גרא חלל (צילום: שי אפשטיין)
הקונספט: חלל אחד פתוח | צילום: שי אפשטיין
מעצבים עצמאות, ירון בן גרא בר (צילום: שי אפשטיין)
וחלוקה לארבעה אזורי מחייה | צילום: שי אפשטיין
מעצבים עצמאות, ירון בן גרא מטבח (צילום: שי אפשטיין)
פתרונות עיצוב מודולאריים | צילום: שי אפשטיין
מעצבים עצמאות, ירון בן גרא מקלחון (צילום: שי אפשטיין)
גוף תאורה קירי | צילום: שי אפשטיין
מעצבים עצמאות, ירון יפתח בן גרא (צילום: אופיר הראל)
""תעצב את הפרסונה שלך". ירון יפתח בן גרא | צילום: אופיר הראל

 
נעים להכיר: הדס פרידלר, בעלת תואר ראשון בעיצוב בשנקר, ואסנת ספיבק, בעלת תואר ראשון בתקשורת, סביב שנות ה-40 לחייהן, למדו יחד בלימודי תעודה במסלול לעיצוב פנים בסטודיו 6b ופתחו את הסטודיו בשנת 2011. בפרויקטים שהן מבצעות ישנו דגש מיוחד על קווי עיצוב ברורים ומאופקים, שאיפה ליצור חללים פשוטים ונעימים והקפדה על הפרטים הקטנים ביותר.
"עבורנו הבית הוא רקמה אנושית ומרכז החיים וכך אנו מתייחסות לעיצוב החלל - עם הרבה רגישות וכבוד למה שיש ורצון גדול להתחדשות. זאת בשילוב של תכנון המנסה למצות את הפוטנציאל המלא של החלל", מסבירות ספיבק ופרידלר, "אנחנו מאמינות בעיצוב המייצר משהו חדש ומרענן ורוקמות עם לקוחותינו חלום חדש, מקום שכיף לשהות בו וכזה שנותן הרגשה חזקה של בית. החלום שלנו הוא לעשות משהו שעוד לא עשינו ולשמור על התשוקה למקצוע".
פרויקט מוביל: בחרנו בדירת 135 מ"ר בצפון הישן של תל אביב. בעלי הנכס ביקשו ליצור שיח מעניין וחיבור חזק בין עיצוב בינלאומי להוויה תל אביבית-ישראלית. קרבת הדירה לחוף הים ולנמל תל אביב השפיעה רבות על ההחלטות לגבי הצבעוניות ואופי החומרים. כל מרכיבי הפנים של הדירה גולחו לטובת תכנון מחדש וקירוב מרבי בין פנים וחוץ. סגנון העיצוב המשכי, אקלקטי ושומר על זרימה טבעית של החלל".
ציוני דרך: הופעה במגזינים ובאתרי עיצוב שונים בארץ.
נורדאו, צלחות (צילום: גדעון לוין)
"שיח מעניין וחיבור חזק בין עיצוב בינלאומי להוויה תל אביבית-ישראלית"'. עיצוב: ספיבק ופרידלר | צילום: גדעון לוין
נורדאו, שטיח (צילום: גדעון לוין)
הקרבה לים השפיעה על הצבעים | צילום: גדעון לוין
נורדאו, שולחן (צילום: גדעון לוין)
זרימה טבעית בחלל | צילום: גדעון לוין

מעצבים עצמאות, סטורלסי נורות (צילום: איה וינד)
חולמות לעשות פרויקט שעוד לא עשו. ספיבק ופרידלר | צילום: איה וינד

עיצוב והום-סטיילינג: מעין אשכנזי, גלית הירשפלד ושירי היימן

נעים להכיר: מעיין אשכנזי, 34, בעלת סטודיו רפלקטורה היא בוגרת לימודי עיצוב גראפי וכן לימודי עיצוב תעשייתי במכללת אסכולה. בעלת סטודיו עצמאי מאז סוף שנת 2007, שגלשה בטבעיות מעיצוב גראפי לעיצוב פנים והלבשת הבית. כל זאת משתלבים עם הידע שפיתחה בתחום גופי התאורה ופריטים רבים שהיא יוצרת בעיצובה מחומרים טבעיים כמו עץ, ברזל, טפטים, חיתוכי לייזר, גראפיקה על חומרים ועוד. אשכנזי משמשת כיום כמעצבת הפנים ומלבישת "האסם" וכן מעצבת חלונות ראווה. "עיצוב מהבטן עם מודעות לשימור ההיסטוריה והסיפור שמאחורי הדברים הם אלו שמובילים אותי בעשייה", אומרת אשכנזי, "נכונות להקשיב ללקוח ולסביבה, לשאול ולבקר את עצמי שוב ושוב ולא לפחד לעוף. אני חולמת על הקמת סוג של קואופרטיב נשים שמשתפות פעולה יחד כדי ליצור, לעזור, לפתח, לייעץ ולקדם".
פרויקט מוביל: "הבית הפרטי שלי. דירה סטנדרטית מקבלן שחולקה לחדרים קטנים מדי עם מסדרון מיותר ופוטנציאל משעמם הפכה לבית מלא רגש, חיים, אומץ וחום. העיצוב וההלבשה שעשיתי בעצמי משלבים סגנון וינטג', מראה תעשייתי ונגיעות מודרניות בשביל האיזון. בחרתי ברהיטים ישנים שעברו במשפחה ושופצו, גופי תאורה שעיצבתי ובניתי בעצמי וטפטים וחפצי אמנות עם גראפיקה שלי".
ציוני דרך: הופעה במגזינים שונים בארץ. הופעה בספרה של אורלי רובינזון "הבית הרגשי".

לכתבה המלאה על הבית הפרטי של מעיין אשכנזי

מעצבים עצמאות, מעיין אשכנזי סלון (צילום: שי אדם)
דירה סטנדרטית מקבלן שהפכה לבית חם. עיצוב פנים, עיצוב מוצר וסטיילינג: מעיין אשכנזי | צילום: שי אדם
מעצבים עצמאות, מעיין אשכנזי פינת עבודה (צילום: שי אדם)
פינת עבודה מעוררת השראה | צילום: שי אדם
מעצבים עצמאות, מעיין אשכנזי כיור (צילום: שי אדם)
צבע עז בחדר הרחצה | צילום: שי אדם
מעצבים עצמאות, מעיין אשכנזי חדר ילדים. (צילום: שי אדם)
שלל סגנונות בחלל אחד. חדר ילדים | צילום: שי אדם
מעצבים עצמאות, מעיין אשכנזי מתלה (צילום: שי אדם)
רהיטים ישנים שעברו במשפחה שופצו וקיבלו חיים חדשים | צילום: שי אדם
מעצבים עצמאות, ורוניקה מעיין אשכנזי (צילום: דודי ארדון)
המוטו: לא לפחד לעוף. מעיין אשכנזי | צילום: דודי ארדון


נעים להכיר: גלית הירשפלד בשנות ה-40 לחייה, בעלת תואר ראשון בבימוי תיאטרון מאוניברסיטת תל אביב ועיצוב פנים מ"ברזין שוהם", התחילה את דרכה בהפקות תיאטרון וטלוויזיה. תוך כדי לימוד שילבה תפקידי "ארט" בעיצוב סטים כמו הסדרה "יום האם" ו"עניין של זמן". היום משלבת בין עיצוב לטלוויזיה והלבשת בתים ובין חלומות שלה למציאות של אנשים עם צרכים וטעמים שונים. נמשכת ומתרגשת במיוחד לחומרים, צבעים ודקורציה. "שלושה גורמים השפיעו על מי שאני היום. עולם התיאטרון ממנו צמחתי, עולם ההפקה שתמיד היה חלק משמעותי בחיי והעולם הגדול של עיצוב לתכניות וסדרות טלוויזיה. החיבור ביניהם מאפשר לי למקסם את יכולותיי", היא מתארת. "בכל פרויקט אני רוקמת חלומות עבור בעלי הבתים ומוצאת את עצמי שותפה מלאה למסע".
פרויקט מוביל: "הבית הפרטי שלי בסלעית נולד כתוצאה מניצול חלון הזדמנויות, חלוקה זריזה לחללים וידיעה שמדובר בבית חם של אנשים שגרים בו. החלל במראה לופט, נובע משפת העמודים החשופים והחזיתות הפונות לנוף. כך בחרתי ברצפת הבטון, האלמנטים התעשייתיים, ריהוט הוינטג' ואוסף אהוב של פריטים אישיים שיצאו מהארון ומצאו מקומם בפינות שונות. ישן וחדש, כפרי ותעשייתי, קשר בין פנים וחוץ, טפטים, קיר תמונות ומסגרות, אוסף ראשי צבי, כרזות ישנות ופריטי אמנות – כל אלו יוצרים בית עם חותם אישי, אווירה חמה ועוטפת ואמירה מובהקת של אהבות בני המשפחה".
ציוני דרך: הופעות בטלוויזיה ובמדיה הכתובה והמשודרת.
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד מרפסת (צילום: גדעון לוין)
הבית הפרטי שלה. עיצוב וסטיילינג: גלית הירשפלד | צילום: גדעון לוין
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד - סלון (צילום: גדעון לוין)
החלל במראה לופט, נובע משפת העמודים החשופים והחזיתות הפונות לנוף | צילום: גדעון לוין
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד -איילים (צילום: גדעון לוין)
אוסף של ראשי צבי | צילום: גדעון לוין
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד - חלל (צילום: גדעון לוין)
ושילובים של רהיטים ישנים וחדשים | צילום: גדעון לוין
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד - פינת אוכל (צילום: גדעון לוין)
יוצרים בית עם חותם אישי | צילום: גדעון לוין
מעצבים עצמאות, גלית הירשפלד (צילום: עוזי פורת)
רוקמת חלומות ללקוחות. גלית הירשפלד | צילום: עוזי פורת

 
נעים להכיר: שירי היימן, 38, בוגרת לימודי צורפות ואביזרי לבוש בבצלאל. במסגרת חילופי סטודנטים למדה עיצוב אופנה בפריז ומיד השתלבה כמעצבת תיקים בחברה בארץ. הייתה בעלים של "פבריקה" יחד עם שתי שותפות שם עיצבה תכשיטים, תיקים ואביזרים. בשנת 2011 החליטה לחזור לאהבתה בתחום עיצוב הפנים והלבשת חללים. "אני מתעסקת בחלוקה נכונה ובאסטטיקה של חללים", אומרת היימן, "יש אנשים שחושבים שמדובר במותרות. אז נכון, אני לא פרמדיק במד"א או תורנית בחדר מיון, אבל גיליתי עם השנים שהעבודה שלי משפיעה בצורה משמעותית על חייהם של הלקוחות שלי. עיצוב נכון וסטיילינג טוב בהחלט משפרים את רמת החיים".
פרויקט מוביל: "בחרתי בדירת שני חדרים של רווקה ברמת גן שהגיעה רק עם שני ארגזי בגדים. למרות שהלקוחה ביקשה סגנון פרובנסי צרפתי, הסתבר שהיא בכלל מתחברת לסגנון סקנדינבי. בהתאם לרעיון של הלבשת הבית, מלבד שני קירות שנצבעו בגוני אפור-בז', כל יתר הפריטים שבחרנו וליקטנו יכולים לעבור הלאה גם לדירה הבאה".
ציוני דרך: הבית הפרטי של היימן נבחר לאחד מעשרת הבתים היפים ביותר לשנת 2013 של אתר living. פרויקטים נוספים פורסמו במדיה האינטרנטית המקומית.

לכתבה המלאה על 10 הבתים הכי יפים לשנת 2014

מעצבים עצמאות, שירי היימן ציפור בסלון (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
דירת שני חדרים של רווקה. עיצוב וסטיילינג: שירי היימן | צילום: לימור הרצוג אהרוני

מעצבים עצמאות, שירי היימן ציפור
הגיעה עם שני ארגזי בגדים בלבד וביקשה חלל בסגנון פורבאנס
מעצבים עצמאות, שירי היימן מנורת לילה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
בסוף יצא סקנדינבי | צילום: לימור הרצוג אהרוני
מעצבים עצמאות, שירי היימן מתלה עיתונים (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
עם רהיטים וחפצים שיכולים לעבור לדירה הבאה | צילום: לימור הרצוג אהרוני
מעצבים עצמאות, שירי היימן כיור (צילום: צילום לימור הרצוג אהרוני)
הצצה לחדר השינה | צילום: צילום לימור הרצוג אהרוני

מעצבים עצמאות, שירי היימן  (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
"העבודה שלי משפיעה באופן ישיר על חיי הלקוחות". שירי היימן | צילום: לימור הרצוג אהרוני

עיצוב מוצר: סטודיו Hu.be, הילה שמיע

נעים להכיר: שחר יעקובי, אבי בן סימון, נדב גן. שחר ונדב, בני 30, ואבי, בן 32, הם בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון ובעלים משותפים של סטודיו Hu.be אותו פתחו בשנת 2013. הסטודיו פועל במספר תחומים מעיצוב ופיתוח מוצר ועד עיצוב חלל. "הסטודיו מפתח מוצרים עצמאיים, מציג בתערוכות ובכנסים", אומרים החברים, "מעבר לזה, אנחנו מובילים פרויקטים בעיצוב חלל ממותג משלב פיתוח הקונספט ועד תהליכי ייצור ויישום של פריטים תעשייתיים המפגישים בין אובייקט וחלל. בין היתר, חולמים להקים מותג של מוצרים עצמאיים שישווקו בארץ ובעולם".
פרויקט מוביל: "כורסת Faza - תוצאה של מחקר ארוך שערכנו בנושא פסולת פלסטית תעשייתית ממפעל מחזור של כבלי תקשורת. הפסולת, שהייתה מיועדת להטמנה ואיננה ניתנת למחזור, עוצבה ויושמה ברהיט זה כמו גם בכיסא Network וקערת Forma שיצרנו".
ציוני דרך: תערוכות בשבוע העיצוב ובמוזיאון העיצוב בחולון וכן תערוכות בחו"ל בשבוע העיצוב בסופיה, ובאוסטריה. בשנה שעברה זכו במקום ראשון בקטגוריית "שילוב חומרים חדשים" ב"ריהוטים" והשנה זכו באות העיצוב הישראלי 2014. הופיעו בטלוויזיה, במגזינים ובאתרי עיצוב בינלאומיים כמו Archell ו-ArcNews .

מעצבים עצמאות, מיכל פרגו (צילום: אדווה שלהבת)
כורסאת פאזה עשויה מפסולת אורגנית. עיצוב: סטודיו Hu.be | צילום: אדווה שלהבת
מעצבים עצמאות, סטודיו הו.בה - כסא רשת (צילום: סטודיו Hu.be)
כיסא Network | צילום: סטודיו Hu.be
מעצבים עצמאות, סטודיו הו.בה קערה (צילום: סטודיו Hu.be)
קערת Forma בעיצוב הסטודיו | צילום: סטודיו Hu.be
מעצבים עצמאות, סטודיו הו.בה, כסאות פאזה (צילום: סטודיו Hu.be)
ממחזרים ומעצבים. חברי סטודיו Hu.be | צילום: סטודיו Hu.be

נעים להכיר: הילה שמיע, 31, בוגרת לימודי עיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון ובעלת סטודיו עצמאי לעיצוב המוצר מזה כשנתיים. בשנת 2012 השיקה את סדרת הרהיטים Wood Casting שמיוצרים בטכנולוגיה ייחודית שפיתחה במהלך חמש שנים. עובדת עם אדריכלים ומעצבים בכל העולם תוך התמקדות בעיצוב, ייצור ויצוא של מוצרים. "אין דבר כזה שאין דבר כזה", אומרת שמיע, "לפעמים צריך לסלול לעצמך את הדרך ולא ללכת רק בדרכים המוכרות והבטוחות. סקרנות היא המניע החזק ביותר מבחינתי ליצירה והתקדמות".
פרויקט מוביל: "סדרת Wood Casting שהוצגה לראשונה כפרויקט גמר והתמקדה בשילוב ובהשפעה של עץ ואלומיניום אחד על השני. הצלחתי לייצר חיבור חם תוך מזיגת אלומיניום רותח ישירות על העץ מה שהוליד חומר פחמי ופס תיחום בין השניים. המפגש בין החומרים מספר את סיפורי המפגש בין אורגני ותעשייתי, מוצק ונוזלי, חום וקור".
ציוני דרך: פריצה ביריד העיצוב במילאנו, מועמדות לפרס עיצוב בגרמני, הופעה בספר אמנות Green Art: ,Trees, Leaves, and Roots עיצבה שולחנות למסעדה בלונדון, תפאורה לחלונות ראווה בהונג קונג, הופעות רבות במדיה והשתתפות בתערוכות בארץ ובעולם.
מעצבים עצמאות, הילה שמיע שולחן צר (צילום: אלעד ברמי)
סדרת ספסלים בעיצובה עשויים עץ ואלומיניום | צילום: אלעד ברמי
אין תמונה
טכנולוגיה ייחודית שיוצרת חומר פחמי ופס תיחום בין השניים
אין תמונה
ומפגש בין אורגני ותעשייתי, בין חום לקור

מעצבים עצמאות, הילה שמיע (צילום: ליאור קסון)
"סקרנות היא המניע החזק ביותר ליצירה". הילה שמיע | צילום: ליאור קסון

עיצוב תאורה:  סטודיו איתי בר-און, סטודיו SturlesiDesign

נעים להכיר: איתי בר-און, 34, בוגר מגמת עיצוב תעשייתי בשנקר. הפרשנות העיצובית שלו לתחום הבנייה באה לידי ביטוי כבר בעבודת הגמר שלו בשנת 2013 כשחקר את הבטון והציב אותו בטריטוריה חדשה ומותחת גבולות.בר און הצליח למעשה לכופף, לעדן וללטש את החומר ולשדרג אותו למראה יוקרתי שלובש צורות ומרקמים שונים. בשנת 2011 פתח מתחם שכולל סדנה, גלריה ומפעל בה הוא מייצר ומציג את מוצריו.
"החומר הוא האג'נדה שלי והחומר האהוב עליי הוא בטון. אנחנו במערכת יחסים ארוכה ומפתיעה ואני לא משתעמם ממנו לעולם", מפרט בר און,. "מדובר בחומר עוצמתי שמתנהג כמו סוס פרא והיכולת לרסן אותו בכל פעם מחדש מרגשת אותי. בימים אלה אני שוקד על פיתוח מקורי נוסף בבטון והעבודה על הפיצוח שלו משגעת אותי במובן הטוב.החלום שלי הוא שחיפוי קיר שלי יופיע כסימן עיצובי קבוע ברשת מלונות יוקרתית בחו"ל או בפרויקטי דירות נדל"ניים".
פרויקט מוביל: "גופי התאורה Bullet שהם סדרה של מנורות עשויות בטון בגדלים, גוונים וגימורים שונים. אוסף זה הוא שיתוף פעולה ראשון בין הסטודיו שלי לבין המעצב התל אביבי עודד ובמן והקולקציה חוגגת את תכונותיו של החומר ואת מעוף הייצור. גופי התאורה רב שימושיים והם יכולים להיות תלויים או מונחים על הרצפה או על מדף".
ציוני דרך: לאחרונה הופיע ביריד הריהוט במילאנו וזכה להתעניינות מצד קניינים של חברות בינלאומיות. הופיע בתערוכות בארץ ובעולם, זכה באות העיצוב בשנת 2010, קיבל מלגות הצטיינות בעת לימודיו, הופיע במדיה בארץ ובאתרי עיצוב חשובים בעולם כמו Dezeen, Designboom Mocoloco ואחרים.

מעצבים עצמאות, איתי בר און צמד מנורות (צילום: יעל אנגלהארט)
פרויקט נבחר: סדרת גופי התאורה עשויים מבטון Bullet | צילום: יעל אנגלהארט
מעצבים עצמאות, איתי בר און, מנורות תלויות (צילום: יעל אנגלהארט)
אפשר לתלות אותן או להניח על הרצפה | צילום: יעל אנגלהארט
מעצבים עצמאות, איתי בר און תאורת קיר (צילום: יעל אנגלהארט)
חולם לעצב חיפוי קיר כסימן עיצובי קבוע | צילום: יעל אנגלהארט
מעצבים עצמאות, איתי בר און (צילום: מני שקד)
סיפור אהבה עם בטון. איתי בר און | צילום: מני שקד


נעים להכיר: עמית סטולרזי, 35, סטודיו SturlesiDesign, בעל תואר בעיצוב תעשייתי מהמכון האירופאי לעיצוב במילאנו ותואר משולב בעיצוב מהמכון הטכנולוגי בחולון. בעל סטודיו עצמאי משנת 2009 שבו הוא יוצר גופי תאורה בצורות וגוונים שונים. "סדרות גופי התאורה שיצרתי הן תוצר של חיפוש אחר גישות ייחודיות ומקוריות לעיצוב וייצור תאורת לילה ותאורת אווירה", אומר סטולרזי, "מצאתי שזכוכית אקרילית עובדת בדיוק כמו סיב אופטי שמאיר את שני צדי המשטח. חיפשתי דרך זולה לייצר גופי תאורה באמצעות חומרים וטכנולוגיה זולים ומצאתי את בסיס הבטון כחומר זול ועמיד שניתן לעצב בכל צורה ושמגיע למראה נפלא כשהוא משולב עם החומרים הנכונים".
פרויקט מוביל: "מנורות לילה iLLuminite עשויות בסיס בטון ומוארות על ידי תאורת לד דרך פרספקס צרוב וחתוך בלייזר בצורות שונות. הפרויקט, בן השנה, חדשני בתפיסתו ובעצם מייצר שילוב בין טכנולוגיה של הובלת אור כמו בסיב אופטי בחומר שקוף לבין בסיס שמאפשר שיווי משקל".
ציוני דרך: הופעה במדיה ובתערוכות בארץ ובעולם. בין היתר באתרי העיצוב הנחשבים: Notcot ו-Thecoolector.
מעצבים עצמאות, סטורלסי חיות (צילום: איה וינד)
גילה שזכוכית אקרילית עובדת בדיוק כמו סיב אופטי שמאיר את שני צדי המשטח | צילום: איה וינד
מעצבים עצמאות, סטורלסי בניינים (צילום: איה וינד)
דרך זולה ומקורית לעצב גופי תאורה | צילום: איה וינד

מעצבים עצמאות, עמית סטורלסי (צילום: דנה שוורץ)
יגע ומצא. עמית סטורלסי | צילום: דנה שוורץ

עיצוב טקסטיל: תמר ברניצקי

נעים להכיר: תמר ברניצקי, 29, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר וסטודנטית לתואר שני בעצוב תעשייתי בבצלאל. אחרי תקופת התמחות אצל מעצבת אופנה שוודית, הקימה סטודיו עצמאי על שמה שמפגיש בין עיצוב טקסטיל לעיצוב אופנה, עיצוב פנים ועוד. ברניצקי חוקרת טכניקות עבודה והדפס ומעבירה את הבדים תהליכים כימיים שיוצרים פני שטח חדשים. "חשוב לי קודם כל לעשות מה שאני אוהבת ולהיות חלק מהתעוררות מחודשת של תחום הטקסטיל בארץ", מסבירה ברניצקי, "זה בא ממקום של בעירה פנימית ממנה אני מציעה מוצרי טקסטיל שונים כמו פריטים לבית, צעיפים ונרתיקים. הייתי רוצה ששני האפיקים - האמנותי והמסחרי, יזרמו יחד אחד לצד השני, והם יבססו את עבודתי האמנותית. כמו כן, אשמח להציג בתערוכות ובגלריות בארץ ובעולם ולהרחיב את קהלי היעד שלי".
פרויקט מוביל: "סדרת כריות חדשה שהושקה לאחרונה שכוללת הדפסים של קולאז'ים המשלבים ציורי יד עדינים בצבעי מים וחומרים אורגניים כמו פרחים ועלים שנאספו במשך תקופה בנוף הארץ ישראלי. הדפסים נוספים יוצאים מצילומי פרחים שצולמו ונערכו באינסטגרם – כלי עכשווי לשימור זיכרונות. סדרת הכריות, שמיוצרת במספר מצומצם של עותקים ושמקורה בקולקציית צעיפים, הביאה גם לייצור אהילים, וילונות ובדי ריפוד".
ציוני דרך: שיווק מוצרים בארץ ובעולם, עיצוב בדים לחברות אופנה מקומיות (קום איל פו, ביקל, זוהרה טייטס, סאמפל), עיצוב צעיפים לחנות מוזיאון ארץ ישראל, הצגת עבודות בתערוכות חשובות בארץ ובעולם בהן בביאנלה לטקסטיל במוזיאון ארץ ישראל והצגת עבודות ביריד העיצוב במילאנו.

מעצבים עצמאות, תמר ברניצקי טקסטיל (צילום: רועי מזרחי)
סדרת כריות חדשה של הדפסים בשילוב ציורים וחומרים אורגניים. עיצוב תמר ברניצקי | צילום: רועי מזרחי
מעצבים עצמאות, תמר ברניצקי כריות (צילום: צילום רועי מזרח)
משמשות ככלי עכשווי לשימור זיכרונות. | צילום: צילום רועי מזרח
מעצבים עצמאות, תמר ברניצקי בד (צילום: רועי מזרחי)
שואפת להרחיב את קהל היעד. תמר ברניצקי | צילום: רועי מזרחי

מעצבים עצמאות, תמר ברניצקי (צילום: גלעד בר שלו)
מייצרת מפגשים בין עיצוב טקסטיל, אופנה ועיצוב פנים. תמר ברניצקי | צילום: גלעד בר שלו

קרמיקה: מיכל פרגו

נעים להכיר: מיכל פרגו, 29, בוגרת המחלקה לקרמיקה בבצלאל, מלמדת בבית ספר לאמנות חזותית שליד "מכללת קיי" בבאר שבע ובעלת סטודיו עצמאי משנת 2011 - סטודיו פרגו. נחשבת לקרמיקאית מוכשרת ומציגה בתערוכות בארץ ובעולם. "האג'נדה שלי היא ליצור אובייקטים שמעניינים אותי ומסקרנים מבחינה אסתטית. מכיוון שאני אוהבת להשאיר את האופציות שלי פתוחות ומכיוון שאין לי איזשהו קו מנחה, הפרויקטים שלי יוצאים שונים ומשונים", היא אומרת, ומוסיפה: "התקבלתי לתואר שני בקולאג' המלכותי לאמנויות בלונדון וכעת אני מחפשת דרך לממן את הלימודים".
פרויקט מוביל: " ELSE הוא פרויקט הגמר שלי בבצלאל. הוא מתפתח מזה שלוש שנים, ומוצג מסביב לעולם ועדיין לא מוצה. נקודת המוצא שלו הייתה חיפוש אחר משטחים קרמים חדשים. הוא מתייחס לעולם העיצוב הקרמי כפי שניתן לחוות אותו במוצרים בעלי הנראות הפלסטית בכך שהוא דווקא מתרחק מהדימוי החלק והמזוגג. הטכניקה החדשה מתמקדת במודלים נשרפים כשלמעשה המודל, העשוי מחומרים אורגניים, מוספג בפורצלן, נשרף בתנור ומה שנשאר זה הפורצלן".
ציוני דרך: זכייה בפרס סידני ותערוכת יחיד במוזיאון לאמנות שפרטון באוסטרליה, זכיות במדליות בביאנלה לקרמיקה בבלגיה ובסין, עיצוב קולקציות כלים לחברה ספרדית והצגתן השנה ביריד Maison&Objet בפריז, הופעה במדיה ובתערוכות בארץ ובחו"ל.

מעצבים עצמאות, מיכל פרגו - קולקציית קורל אדום1 (צילום: PCM Design)
חיפוש אחרי משטחי קרמיקה חדשים. קולקציית קורל אדום של מיכל פרגו | צילום: PCM Design
מעצבים עצמאות, מיכל פרגו - קולקציית אלס כד (צילום: מל ברגמן)
ELSE פרויקט הגמר | צילום: מל ברגמן
מעצבים עצמאות, מיכל פרגו - קולקציית טום טום (צילום: מל ברגמן)
זכתה בפרסים ברחבי העולם על עבודותיה | צילום: מל ברגמן

חדש מעצבים עצמאות, מיכל פרגו (צילום: אמינה ברולי)
התקבלה לקולאג' המלכותי ומחשפת מימון. מיכל פרג | צילום: אמינה ברולי

20 ישראלים שמעצבים את העולם
וגם:
כך נראה דגל ישראל שלי