בחירת מלון בתל אביב הפכה למשימה מאתגרת במיוחד. מספר מלונות הבוטיק בעיר עולה משנה לשנה וכולם מתאפיינים בעיצוב מוקפד המציב את העיר בשורה אחת עם הערים הגדולות והמתוירות בעולם. מעצבי הפנים המקומיים אוהבים את המשימה, ובצדק: לעצב מקום שבו שוהים כל כך הרבה אנשים בתכנון מקורי, שובה לב וכזה שיוכל לתת פייט ראוי למלון הבוטיק הסמוך. אז רגע לפני שהעונה הקרה עוזבת אותנו ואיתה גם המחירים השפויים, הנה כמה המלצות לבילוי עירוני קליל, בלי טיסות ובלי מעברי גבולות אבל עם המון סטייל.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הטיפ המדהים לתיקון פשוט של הרוכסן
>> קלאודיה שיפר עיצבה בית מושלם כמעט כמוה
סם אנד בלונדי: מקום שכל אחד יוכל להזדהות איתו
עיצוב פנים: עומר לייכטר
קונספט עיצוב: "כל המלונות שאני מעצב לקבוצת 7Minds Hotels מעוצבים בשיתוף פעולה מלא עם אורן פסקל, שותף ברשת”, מספר לייכטר. "אנחנו יושבים יחד לסיעור מוחות והתוצאה היא המיזוג שנוצר בינינו. במלון סם אנד בלונדי רצינו ליצור מקום שכל אחד יוכל להזדהות איתו. לצורך הנרטיב – שכל אחד יבחר להיות סם, בלונדי או שניהם. מזה גזרנו למעשה את עיצוב החדרים השונים. יש ביניהם צביון נשי ויש גברי ויש כאלה שהזוגיות היא המוטיב החזק. בכניסה למלון הצבנו זוג פלמינגו, כדי שהזוגיות תחלוש על רוב חלקי המלון לטובת הרגשה של בילוי זוגי. בנוסף, העיצוב מתחבר להיסטוריה של המבנה - בניין בסגנון אקלקטי שנבנה בשנות ה-30". כך, לוחות הראש של המיטות עוצבו כמו דפי ספר ישן ומזכירים את הספר "סם אנד בלונדי" מאת אודי שרבני (שאפשר למצוא בלובי המלון). הפרקט מזכיר את האריחים המאפיינים את הבנייה של שנות ה-30 בתל אביב והקירות מעוטרים בציורי קיר ברוח התקופה.
המלון כולל 45 חדרים, ספא, מרפסת גג ובייקרי-קפה.
נפתח: 2019
מחיר ללילה באמצע השבוע (לא כולל חמישי): מ-800 שקל (לחדר דלוקס, כולל ארוחת בוקר)
כתובת: שינקין 20, תל אביב
ארטיסט: כבוד לאמנות ישראלית
אדריכל: דיוויד לבנטל
קונספט עיצוב: המלון מוקדש לאמנות ישראלית והעיצוב המינימליסטי מבליט את היצירות המקוריות המשולבות בחללים השונים. כל אחת מעבודות האמנות במלון משקפת בדרכה את הרבגוניות של תל אביב ואת סצינת האמנות בה. האוצרות דנה גולן ודינה יקרסון הפקידו 12 מחדרי המלון בידי אמנים מדיסציפלינות שונות שיצרו בהם עבודות תלויות-אתר (Site-specific). כך, למשל, נועה יפה יצרה בתקרה מודל תלת ממדי של כוכב הלכת מאדים; בחדר אחר יש נישות ובהן עשרות פסלים מיניאטוריים של הילה עמרם, וחדר שעיצב אייל אסולין מזכיר קבר פרעוני קדום.
המלון כולל 65 חדרים, גינת גג, חדר כושר וסאונה.
נפתח: 2019
מחיר ללילה באמצע השבוע (א'-ה'): מ-654 שקל לזוג ללינה וארוחת בוקר
כתובת: בן יהודה 35, תל אביב
View this post on Instagram
View this post on Instagram
קוקו: עיצוב עם הומור
עיצוב פנים: עומר לייכטר
קונספט עיצוב: “קוקו מעוצב בהרבה הומור", מציין לייכטר. "הרעיון היה ליצור מקום שמח ומשמח עם הרבה מוטיבים יוצאי דופן, מפתיעים ומעוררי חיוך. במלון הזה לא מחלקים שוקולדים רגילים אלא ביצת הפתעה של קינדר והפרקט לא מחפה את הרצפה אלא את הקיר. הבלונים הקרמיים בעיצוב סיון שטרנבך יוצרים תחושה שממש עכשיו מתקיימת במלון פתיחה חגיגית. הקירות מקושטים בציורים וטקסטים שונים ומשמחים ובלובי יש פסלי כלבלבים. במעלית יש מצלמה והאורחים יכולים להצטלם ולאסוף את התמונה בלובי".
המלון כולל 32 חדרים, ספא, חצר ובר-מסעדה.
נפתח: 2015
מחיר ללילה באמצע השבוע (לא כולל חמישי): מ-750 שקל (לחדר קלאסי, כולל ארוחת בוקר)
כתובת: דיזנגוף 83, תל אביב
View this post on Instagram
View this post on Instagram
פורט אנד בלו: חוויה ים תיכונית
עיצוב פנים: נעמי ויאיר פארן
עיצוב המסעדה: אלונה אליאסי
קונספט עיצוב: עיצוב המלון שואף ליצור חוויה ים תיכונית. בהתאם למיקומו הוא ממזג בין העיר, חוף הים והנמל. עיצוב הפנים מדגיש את הניגוד בין קו הרקיע האורבני לבין גלי הים. התחושה הנוצרת היא דרמטית ותיאטרלית עם צבעים עזים, צורות וצבעים המתבטאים בעיקר בחללים החללים הציבוריים – הלובי, המסעדה והגינה. המסעדה, הנקראת "מסעדת פנטסטיק בר תל אביב", עוצבה בהשראת עולם האגדות והיא מחולקת לשלושה חללים – אולם נשפים, בית תה וטרקלין וכוללת פרטים רבים כמו טפטים עמוסים, שנדליירים ותבליטי תקרה.
המלון כולל 76 חדרים, בר ומסעדה, חדר ישיבות ומיני מכון כושר.
נפתח: 2015
מחיר ללילה באמצע השבוע (א'-ה'): מ-800 שקל לחדר
כתובת: צידון 1, תל אביב
סול: אינטראקציה בין האורחים לתושבים
עיצוב פנים: דן טרוים
קונספט עיצוב: לדברי טרוים, עיצוב המלון הושפע מהסגנון הבינלאומי ומהאר-דקו. "את שני הסגנונות האלה ערבבנו עם שפה עכשווית. לדוגמה, הלובי מרוצף באריחי טרצו ודלפק הקבלה מחופה באריחי פליז שיצרו עבורנו בסגנון אר-דקו. חשיפת הקירות, הבטון ושימוש בחומרים כמו ברזל שחור או חלוד מוסיפים שפה אורבנית עכשווית. בנוסף, הצבנו בלובי בוטקה אוכל עירוני כדי למשוך את תושבי השכונה פנימה, כך שיש אינטראקציה בין האורחים למקומיים. גם פתחנו את קומת הקרקע כדי לאפשר שקיפות מלאה לרחוב. החדרים יותר צנועים ופחות צבעוניים מהלובי, כדי להעניק שלווה ורוגע. את המרפסת עיצבנו כמו חצר, כמקום לקחת פסק זמן מההמולה של העיר".
המלון כולל 34 חדרים, בייקרי קפה וגג שיזוף.
נפתח: 2018
מחיר ללילה באמצע השבוע: מ-750 שקל לחדר
כתובת: טשרניחובסקי 17, תל אביב
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
פבריק: ממפעל למלון
אדריכל: יואב מסר
עיצוב פנים: אורן ברונשטיין
קונספט עיצוב: המלון שוכן במבנה ששימש לפני עשרות שנים כמפעל מתפרות, הוסב לבניין משרדים ולאחרונה הפך למלון. אדריכל יואב מסר חיפה את הקירות החיצוניים בלבני סיליקט אדומה עם מסגרות ריבועיות, כך שהמראה מזכיר חזית של מפעל בדים ישן, ואילו דלתות הכניסה השקופות מוקפות בבפרופיל בלגי מודרני. חללי הפנים מעוצבים בשילוב של מראה תעשייתי ומחוספס וסגנון וינטג' חם. האקלקטיות באה לידי ביטוי ברצפת טרצו, צינורות חשופים, קיר עץ, ריהוט צבעוני וטפטים בגוון כחול ג'ינס. בחצר הנסתרת יש שפע צמחייה ירוקה ועל גג המלון יש ריאה ירוקה נוספת ושקטה, הכוללת צמחיה הידרופונית העוטפת את קירותיו של המבנה. אוצרת האמנות דינה יקרסון בחרה באמן הרחוב גידי גילם שצייר לאורך הלובי ובחוץ גרפיטי, ובחלק מהחדרים תלויות עבודות קולאז' של האמנית ג'ניפר אבסירה בהשראת המרחב העירוני ועבודה נוספת "אלסטיק", שבה היא מחברת שני דימוים צילומיים בהשראת העיר.
המלון כולל 43 חדרים ובר (בושוויק).
נפתח: 2018
מחיר ללילה באמצע השבוע (א'-ה'): מ-819 שקל לזוג ללינה וארוחת בוקר
איפה: נחלת בנימין 28, תל אביב
אלמינה יפו: בניין מתחילת המאה הקודמת
עיצוב פנים: מיכאל אזולאי
אדריכל הגג: רון ארד
קונספט עיצוב: המלון נמצא בבניין לשימור שנבנה בסוף שנות ה-20 של המאה הקודמת כבית מגורים המשלב חנויות ומסחר, ולכן חודש בסגנון אר-דקו עם השפעות אוריינטליות, בהן חלונות מקושתים, צבעים עזים ושטיחים אפריקאיים הפרושים על רצפת העץ. את הגג תכנן אדריכל רון ארד ויש בו רהיטים קלועים של מותג העיצוב מורוסו, פסל אור ייחודי ונוף מרהיב של הים והעיר.
המלון כולל 10 חדרים וסוויטה אחת.
נפתח: 2019
מחיר ללילה באמצע השבוע (א'-ה'): מ-800 שקל לחדר כולל ארוחת בוקר
כתובת: בן שטח 9, יפו