יותר משנה אחרי שזכה בעונה השישית של "מאסטר שף" פתח טום אביב את המסעדה האיטלקית קוקו במבינו. מבקר המסעדות שלנו לא התלהב, בלשון המעטה, אבל אנחנו כאן כדי לבחון את העיצוב.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הטריק הפשוט שיהפוך את המצעים לרכים אחרי הכביסה
- אקווריום אנושי: הבריכה הביתית הכי מדהימה
קוקו במבמינו הוקמה ברחוב הלל הזקן בתל אביב, לוקיישן המשמש יותר מ-25 שנה למסעדות איטלקיות – פאפאס ולפניה ביג מאמא. הקונספט של המסעדה הוא "חפלה איטלקית", בהשראת הקרבה לשוק הכרמל, והכוונה הייתה ליצור מקום שמח וכיפי. העיצוב נעשה בהתאם ברוח המסעדות האיטלקיות הוותיקות בניו יורק המאופיינות בתצלומים המשפחתיים הרבים התלויים על הקירות ובאקססוריז רבים, עם טוויסט עדכני.
המסעדה, ששטחה 250 מ"ר, עברה שיפוץ מקיף אך מהיר, שרובו נעשה כשהמקום עדיין שימש כמסעדת פאפאס. בין סגירת מסעדת פאאפס לבין הפתיחה של קוקו במבינו המקום היה סגור לשלושה ימים בלבד.
על הקירות נתלו מאות תמונות כדי ליצור עומס ויזואלי המשדר חמימות ושמחה. את התמונות, המציגות פרשנות עדכנית לתצלומים ישנים, עיצבה יעל בודשר, שהייתה אחראית על השפה החזותית של המסעדה.
במסעדה הוצבו ריהוט חדש, שלטי ניאון ואקססוריז שהשותפים - אביב, איתי ביטון ואורי רז - אספו בעצמם בשווקים ובחנויות עיצוב במקומות שונים בעולם. רבים מהאקססוריז הם בדמות חיות, בייחוד כלבים מסוגים שונים ואיילים. להשלמת אווירת המסיבה קושטו המבואה והמרפסות בתאורה ברוח חג המולד.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
במסעדה יש כמה חללים המתאימים לישיבה משותפת - בר ארוך במרכז, דלפק לאורך הקיר במרפסת הכניסה ושולחנות בר במרפסת השנייה. הפלטות של הבר והדלפקים וגם משטחי העבודה עשויים מ-Dekton Cirius מבית קוסנטינו בעלי עמידות גבוהה בפני אש וחום וכן שריטות ושחיקה.