הבית הפך מזמני לקבוע
גבר גרוש בן 45, יזם בתחום הסייבר, ביקש לשפץ בית שקנה לפני הגירושין כדי לעבור להתגורר בו עם בנו בן ה-4 באופן זמני. הבית נמצא בשכונת הדר יוסף בתל אביב, גילו כ-50 שנה, שטחו 90 מ"ר בנוי על חצר של 300 מ"ר. יש בו 3 חדרים, 2 חדרי שינה וחלל ציבורי. כשהשיפוץ יצא לדרך, הדייר רצה שיהיה בסדר גודל קטן, בהתאם לתוכנית שלו על מגורים זמניים, אך "ככל שהפרויקט התקדם, הוא התאהב בבית וההשקעה בו הלכה וגדלה בהתאם", מספרת המעצבת סתיו ברין מסטודיו קרייזי. החזון של הדייר למגורים הקבועים היה בית משפחתי, מזמין, נעים ונוח לאירוח, בעיצוב שעושה שימוש בפריטים וחומרים איכותיים וצבעוניות טבעית.
>> למה כדאי לכם לשים מקלות קינמון על השיש במטבח
>> נתגעגע: הרשת הישראלית האהובה לבית נסגרה
השיפוץ ארך כשנה ועלותו הכוללת 2 מיליון שקלים. במסגרתו הבית עבר שיפוץ יסודי שבו נהרסו כל קירות הפנים של הבית, למעט הקירות החיצוניים, כולל התקרה שחשפה גג רעפים מהמם. בנוסף, נחשף גם קיר לבנים ישן, והוחלט לשמר אותו כפי שהוא כדי שהשילוב בין הישן והמחוספס לבין החדש הנקי ייצר את הקסם המיוחד של הבית. בתכנון החלוקה הפנימית החדשה של הבית הייתה התלבטות איזה אזור למקם בחזית הבית, היכן שיש מפתחי אור גדולים - את האזור הציבורי או דווקא את המאסטר. תוואי הבית והיציאה לחצר הגדולה הכריעו לטובת המאסטר. מפתחי החלונות הוחלפו לחלונות ברזל בלגי ומכניסים אור טבעי ואת המראה היפה של החצר הגדולה.
קשר עין בין החללים המשותפים
כבר בכניסה לבית חווים את כל החלל. אין מבואת כניסה מוגדרת אך היה חשוב ליצור לפחות תחושה של מבואה ולכן מוקמו בכניסה שני מתלים ומראה (3,800 שקלים, חנות BRING IT HOME). המטבח בצורה של ר' עם אי גדול במרכזו. 3 ארונות המטבח הגבוהים נצבעו בתנור בגוון ניוד בהיר, לארונות הנמוכים ולאי נבחר פורניר אלון. את המראה הטבעי משלים שיש גרניט טבעי וסקיילייט שנפתח בחלק הגבוה של התקרה המשופעת כדי להכניס אור לחלל. בין המטבח לפינת האוכל מיקמה המעצבת זכוכית שקופה שמצד אחד מייצרת הפרדה ומצד שני משאירה קשר עין בין שני האזורים. פינת האוכל יושבת בתוך חלל נישתי, במעין חצר פנימית עם תחושה של אינטימיות, ויש ממנה יציאה לחצר הראשית של הבית. מאחורי שולחן האוכל ספריה מעץ במראה מינימליסטי (12 אלף שקלים, חנות RENN). הסלון פונה אל החלל המשותף, כך ששלוש הפונקציות הציבוריות "מדברות" אחת עם השנייה ופונות אחת לשנייה.
חדר השינה בעיצוב שקט, המופע הוא בחוץ
בחזית הבית, חדר המאסטר המרווח מוקף בחלונות גדולים ויש ממנו יציאה לחצר פרטית אחורית. על מנת להשאיר את החלל מרווח ולא לחסום אותו עם קירות, ההפרדה בין אזור השינה לאזור הרחצה נעשתה באמצעות קיר זכוכית שקוף. חדר הרחצה, וכן קירות המאסטר כולו חופו ברזינה, ציפוי רב שכבתי איכותי, המייצר טקסטורה עדינה של עננות. כיוון שמה שנעשה בחוץ יוצר הרבה עניין, הוחלט לשמור על עיצוב החדר עצמו מינימליסטי ביותר, ללא קישוטים מסיחי דעת. זה מתאים לקונספט העיצובי הכללי שנבחר לבית - שמירה על ניקיון, פשטות וללא מאמץ, נותנים לחומרים ולטקסטורות לדבר.
דבר המעצבת: זה היה לקוח החלומות מבחינתנו. לא התלבט, קיבל החלטות מהירות ובעיקר סמך עלינו וזרם עם כל הצעה וגחמה שלנו.
עיצוב פנים: סתיו ברין, סטודיו Crazy
מטבח: מיי קיטשן
פרקט: אלברו