בני זוג ביקשו לתכנן על גבי מגרש של 408 מ"ר ברמת חן בית פרטי עבורם ועבור שני ילדיהם. הוא בעסקי הבניה, היא בעסקי היי-טק ועיצוב, ולשניהם היה ברור שעל הבית להיות יוצא דופן. התב"ע (תכנית בניין עיר) הובילה לאילוץ שהכתיב בית שחציו תת קרקעי. כתוצאה מכך שטח הבית שנבנה 308 מ"ר והוא כולל קומה אחת ומרתף, המכילים חמישה חדרים.
>> יפה בלבן: הצצה לסלון המשגע של שאקירה
>> הדירה השכורה מבאסת? זה מה שאפשר לעשות
החזון של בעלי הבית היה ייחודי: תכנון של בית בקומת קרקע, עם מרתף מואר ומאוורר שירגיש כמו קומת קרקע, וגינה משמעותית. הבקשה הייתה שהבית יהיה שקוף וגם אינטימי, נוכח אבל לא שחצני גם בית וגם מוזיאון, ובעיקר שירגיש שלהם.
התכנון התבסס על קוים נקיים של מלבן מדויק "מרחף" מעל פני הקרקע, כאשר הריחוף נועד להדגיש את המשכיות הנוף, להבהיר את הנפח הבנוי ולהדגיש את הגישה הייחודית לחזית. חזית הרחוב תוכננה עם שלושה מפלסים מתכנסים היוצרים עומק ועניין, תחושה שמועצמת על ידי המשחק הדינמי של אור וצל במהלך היום ובעונות שונות של השנה.
משרביית מתכת בחיתוך לייזר בעיצוב סריג מקורי משלימה את חזית הרחוב. המשרבייה מחזקת את תחושת הפרטיות ומסננת אור לחללים הפנימיים, כולל קומת המרתף.
התכנון והבניה ארכו שנתיים וחצי.
לכיוון החצר החלל פתוח כולו באמצעות חזית זכוכית מינימליסטית. החצר האחורית היא אזור האירוח החיצוני הראשי של הבית, והיא מוצלת ברובה באמצעות פרגולות פלדה עם רפפות. צללית הפרגולה מרחיבה את קווי המתאר של החלק הבנוי, ויוצרת רצף זורם בין הפנים לחוץ. בקצה החצר ממוקמת בריכת שחייה שיש אליה גישה ישירה גם מהחלל הציבורי וגם מיחידת ההורים.
קומת הקרקע מחולקת לשני אגפים המופרדים בקיר בטון חשוף - אזור ציבורי ושטח פרטי. יחידת ההורים וחדר ילדים אחד ממוקמים בשטח הפרטי. שאר החדרים - חללי העבודה, חללי הצפייה וחללי המשחק ממוקמים בקומת המרתף, ומתוכננים בצורה כזו שיוצפו באור טבעי כמעט בכל שעות היום. כדי להצליח להחדיר ככה אור טבעי למרתף התכנון כלל, בין היתר, חצרות אנגליות שתוחמות את הרצפה מכל צדדיה, גרם מדרגות משמעותי שמכניס אור וכן חלל כפול שמחבר בין קומת המרתף לקומת הקרקע והפיכתה לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של המשפחה.
תכנון ועיצוב: משרד נוימן חיינר אדריכלים
סטיילינג: שירי לופטה
מנהל פרויקט: דודו אשנברג
קבלן שלד (קונסטרוקטור): חסן סאראפי