הבית של קרן ודניאל סינגר בירוחם מרוהט בפריטים שבנו בעצמם ובעיקר כאלה שאספו ברחוב ושיפצו: המדפים במטבח הם ארגזי פלסטיק ישנים, את שולחן האוכל בנו יחד, אהיל המנורה הוא תבנית עוגה ישנה, מגרפה הפכה למתלה מפתחות, וארון רוח ישן הפך לשולחן הסלון. בחדר של שתי בנותיהם הקטנות ניצבים כיסא נדנדה, מיטה, שידה ושרפרף שנמצאו ברחוב ושופצו גם הם, והספרים מונחים בתוך מזוודה ישנה ששיפצו והוסיפו לה רגליים. גם על קירות הבית אפשר למצוא מיני פריטים מעניינים שמצאו ואספו לאורך השנים. "זה הופך את הבית להיות מאוד שלנו, מאוד אישי וחמים", אומרת קרן. "יש לנו גם חצר גדולה ובה שתלנו צמחים ובכל פינה יש עציצים".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הוד השרון: גרו בסגר בדירת 65 מ"ר בזמן תמ"א. הכי השתלם
>> הטעות שאתם עושים בכביסה עולה לכם כסף - וחבל
קרן, מעצבת פנים בת 39, ודניאל, אדריכל בן 41, גדלו בכפר סבא והכירו במהלך לימודי התואר הראשון. הם עבדו כל אחד בתחומו, אבל הרגישו שמשהו חסר. "התחושה הייתה מעט מבלבלת, ולכן בתור התחלה החלטנו לעזוב הכול ולנסוע לטייל ברחבי העולם, בלי לתכנן יותר מדי", מספרת קרן. "במהלך השנה הזו, 13 חודשים ליתר דיוק, מצאנו עצמנו מבקרים במקומות, מוצאים קצת חומרים וכלים ובונים יחד דברים".
זה התחיל בארון קודש שבנו לבית היהודי בגואה (בית לתרמילאים בהודו), המשיך בעזרה בעבודה בחווה ביפן והסתיים בעיצוב ביתו של קרוב משפחה בארצות הברית, שכלל שיפוץ ובנייה של רהיטים, פרקט, חיפויי קיר ועוד. גולת הכותרת של הפרויקט הייתה שידת איפור שעיצבו ובנו ממזוודה ישנה מעור שמצאו בחנות יד שנייה. תוך כדי הטיול התחילו לחלום על נגרייה קטנה ליד הבית ובנייה משותפת של רהיטים. "כשהטיול הסתיים וחזרנו לארץ, חיפשנו איך להגשים את החלומות שלנו. הבנו גם שאנחנו לא רוצים לעשות את זה במרכז הארץ. הרגשנו שהכל עמוס, צפוף ורווי, ואנחנו רוצים לפעול במרחב שונה שייתן לנו השראה מסוג אחר", מספרת קרן.
הם בחנו רעיונות שונים, הגיעו לטרמינל העיצוב בבת ים ושם שמעו כי עומד להיפתח טרמינל עיצוב בירוחם. "הרמנו גבה. לא הבנו מה הקשר בין ירוחם לעיצוב, אבל ראינו זאת כהרפתקה נוספת לצאת אליה", מספר דניאל. הם הגיעו לעיירה לפני שבע שנים, לתוכנית של חצי שנה לעיצוב מוצרים בהשראת ירוחם, ומאז הם שם. העיירה קסמה להם, האנשים והמדבר ריגשו אותם ומילאו אותם השראה, ומשם הם רצו ליצור.
יחד פתחו בני הזוג סטודיו וקראו לו Suit-Case – בעקבות אותה מזוודה שהפכו לשידת איפור בארצות הברית. במרכז הסטודיו עומד רעיון המיחדוש – שימוש בחומרים ישנים ובחפצים משומשים או מקולקלים ליצירת פריטים חדשים. בהתחלה עבדו בנגרייה קטנטנה עם מעצבים נוספים, תכננו ועיצבו מוצרים קטנים בסדרות קטנות וערכו סדנאות. בהמשך שכרו חלק מנגרייה גדולה ומקצועית של נגר אומן באזור התעשייה של העיירה, ושם הם יוצרים, בונים, מנסרים ומשייפים יותר פריטים ואף רהיטים, מחיצות ואלמנטים גדולים.
כשהתפנתה הדירה מתחת לביתם, הפכו אותה למשרד ולחלל תצוגה. "אנחנו מציגים עבודות שלנו ושל שלל יוצרות ויוצרים במסגרת מיזמי העצמה ויזמות נשית במקומות מאתגרים כמו אוגנדה וכמו רח'מה, הכפר הבדואי הסמוך לירוחם. כל העבודות עשויות מחומרים טבעיים, בעבודת יד", מסבירה קרן. שם הם גם עורכים סדנאות מיחדוש ויצירה בעץ ממוחזר למשפחות, קבוצות ועוד, וסדנאות שמעבירות נשים יוצרות מרחבי הארץ, בהן אגרונומית מאשלים המלמדת גידול צמחים בבית, יוצרת מראש פינה המלמדת הדפסת הדפסים בוטניים, אמנית מערד המלמדת טכניקה לייצור טבעות, מעצבת גרפית מירוחם המלמדת איך ליצור הדפסי שמש ועוד.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בימי שישי החלל הופך לקפה גלריה, והם מגישים עוגות ומאפים שקרן מכינה ומשקאות חמים וקרים. במקום יש חצר אחורית וקדמית עם פינות ישיבה מסוגים שונים – משולחן גדול בצל הבוגנוויליה, דרך ספה וכורסאות ועד מזרנים על הדשא – כולן מרוהטות ברהיטים שקרן ודניאל אוספים ומחדשים. יש גם פינת משחקים לילדים ובה מטבח, ספרים, קוביות עץ ועוד.