בדירה בבניין חדש בגבעתיים שאוכלס בקיץ האחרון מתגוררים זוג הורים עם שני ילדים. האם מעצבת פנים בעלת סטודיו לעיצוב פנים, האב איש קבע, ילדה בת 4.5 וילד בן 1.5. שטח הדירה 109 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת. במקור היו ארבעה חדרים ושלושה חדרי שירותים. לאחר שינויים תכנוניים יש בדירה ארבעה חדרים, משרד ביתי ושני חדרי שירותים.

"ביקשתי ליצור בית שמח, צבעוני, בית 'של ילדים'", מספרת מעצבת הפנים ובעלת הבית יעל שביט. "התכנון כלל חשיבה לטווח ארוך: תוספת של עוד ילד, המון מקומות אחסון חכמים וניצול מקסימלי של שטחים מתים. "הבית צבעוני מתוך בחירה. פלטת הצבעים שנבחרה היא מוקה, ורוד בייבי וכחול כהה עם נגיעות של צהוב לשמחה ושחור לתוספת אלגנטיות לחלל.

"בתור מעצבת פנים אני מאוד נמשכת לא-סימטריה. אוהבת אלמנטים שונים, מיוחדים, מתוכננים אישית לצורכי הלקוח. מתבקש היה שאת הבית שלי אעצב באותה צורה, עם פרטי נגרות מתוכננים בצורה מדוקדקת לצרכים שלי, בצבעים שאני אוהבת ובסגנון המייצג אותי ואת העבודות שלי".

יעל שביט, סלון (13) (צילום: רז רוגובסקי)
קיר הטלוויזיה הצבעוני שקיבל את השראתו מכרית נוי | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (11) (צילום: רז רוגובסקי)
בעלת הבית היא מעצבת פנים שמאוד נמשכת לא-סימטריה | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (12) (צילום: רז רוגובסקי)
"הבית צבעוני מתוך בחירה" | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (10) (צילום: רז רוגובסקי)
גופי התאורה עוצבו בקפידה ובהתאמה לסגנון העיצובי של הבית | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (8) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (9) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, סלון (18) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

יעל שביט, סלון (14) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

משרד ביתי במקום שירותי אורחים

"התהליך החל עם רכישת הדירה על הנייר לפני ארבע שנים", מספרת שביט. "תכנון הפנים נעשה כבר בחצי השנה הראשונה לרכישה, כשעוד לא נולד ילדנו השני, אך חשבנו לטווח ארוך. תהליך ההלבשה התרחש בחצי השנה האחרונה, טרם אכלוס הבניין". בסך הכל הושקעו בשיפוץ 180 אלף שקלים, כולל תוספות חשמל, שדרוג סטנדרט קבלן, מטבח, נגרות בכל הבית, ריהוט, תאורה, טקסטיל ואקססוריז. מאחר שהדירה נרכשה על הנייר, מרבית השינויים התכנוניים שנעשו לא חויבו ותוספת העלויות לקבלן נבעה משידרוגים ותוספות חשמל.

בכניסה לבית תוכננה נישה דו כיוונית: בצד הסמוך לדלת הכניסה היא משמשת כארון לא עמוק (26 ס"מ) למעילים, תיקים ונעלי ילדים. מהצד השני, הפונה לסלון, הנישה עמוקה (70 ס"מ) ומשמשת כארון שירות שבו מכונת כביסה ומייבש, חומרי ניקוי, מטאטא, מגב, סולם קטן, כלי עבודה, קופסאות וכו). "בניית הנישות התאפשרה מאחר שהחלטנו לוותר על מיקום פינת אוכל עם הכניסה לבית. תכנית הבית משולשת, ומאחורי חלל הסלון הרשמי ישנו חלל רב ובלתי מנוצל. על מנת למזער את השטחים הלא מנוצלים בבית, בניתי את הנישות הללו בשטח המוגדר כציבורי, מבלי להקטין את שטחם של חדרי הרחצה המקוריים".

בניית הנישה הזאת אפשרה להפוך את חדר שירותי האורחים למשרד ביתי. "בעתיד יענה המשרד לצורכי המשפחה הגדלה כפינת מחשב ולימודים נעימה ומרווחת. בחירת הריהוט לחלל הזה נעשתה כך שלמרות גודלו הצנוע (1.90 על 1.70 מ') הוא מכיל את כל הצרכים שלנו ולא צפוף". לחלל זה תוכננה דלת הזזה ולא דלת רגילה, כדי לחסוך במקום. שולחן העבודה תוכנן כמעט לכל אורכו של הקיר (סנטימטרים ספורים הושארו לפתיחת דלת ההזזה) ויאפשר בעתיד למידה משותפת של הילדים.

יעל שביט, ארון אחסון, ג (17) (צילום: רז רוגובסקי)
ארון אחסון. מעברו השני של ארון הכביסה | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ארון אחסון, ג (16) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ארון כביסה (12) (צילום: רז רוגובסקי)
ארון כביסה בצד אחד, ומעברו השני ארון כניסה | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ארון כביסה (11) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, מטבח מנורה (22) (צילום: רז רוגובסקי)
נגיעות צבע א-סימטריות בארונות המטבח | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, מטבח (25) (צילום: רז רוגובסקי)
גם שולחן האוכל א-סימטרי | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, מטבח, ג (22) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, מטבח, ג (20) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, מטבח, ג (24) (צילום: רז רוגובסקי)
כיסאות שקופים משרים קלילות במטבח הקטן | צילום: רז רוגובסקי

יעל שביט, מטבח מנורה (22) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

קיר הטלוויזיה בהשראת כרית

בחלל המרכזי סלון רחב ידיים (באורך כ-6.5 מ') המיועד כל כולו לאירוח ומפגשים. בסלון שתי ספות, האחת באורך 3 מטרים, האחרת באורך 2 מטרים, וגם הדום באורך מטר, בפלטת הצבעים שנבחרה לבית. קיר נגרות ייחודי משמש כקיר טלוויזיה. "זהו הפריט היחיד שלא הצלחתי לדמיין ולתכנן טרם הכניסה לבית. היה לי ברור שזה קיר מאוד מיוחד שרואים עם הכניסה לבית. היה לי חשוב שהוא יסכם את כל הקונספט העיצובי של הבית ואת האמירה שלי בבית כמעצבת. כשבועיים לאחר הכניסה לדירה רכשתי כרית לספה. באותו לילה הסתכלתי על הכרית, ממנה על הקיר ופתאום הצלחתי לדמיין. הסקיצה הראשונה שורטטה במיידי והשאר הסטוריה, מתארת שביט את ההשראה. "הצורניות בסלון א-סימטרית, בצבעוניות שמתכתבת עם החלל הציבורי כולו ואשר ממחישה את השפה העיצובית של כל הבית - בית צבעוני, בית של ילדים, בית שמשחקים ונהנים בו", מסכמת שביט.

כל גופי התאורה עוצבו בקפידה ובהתאמה לסגנון העיצובי של הבית. החומרים שנבחרו הם עץ טבעי בשילוב חריטות הצבועות בצבעים שחור וצהוב. החיבורים עשויים מפליז, בנגיעות המזכירות את נגיעות צבע הזהב בכל הבית. "התמונה עם הכיתוב 'Home is where the heart is, home is wherever I’m with you' מחזקת את תחושבת המשפחתיות שביקשתי ליצור. ציפורי הפליז התלויות על הקיר הסמוך למטבח מסמלות את ארבעת בני המשפחה ואת החופש שאני מאחלת לכל אחד מאיתנו להרגיש בתוך התא המשפחתי שלנו.

"בגב הסלון נמצא ארון השירות. הצבע והגימור שנבחרו לו - ידיות חרוטות בצורה א-סימטרית מדברים עם יתר העיצוב של הבית באופן שהוא משלים את החלל הציבורי כחלק עיצובי ולא ניתן לדעת מה מסתתר מאחוריו".

יעל שביט, עבודה (47) (צילום: רז רוגובסקי)
חדר העבודה. קטן, אבל בדיוק מה שצריך | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, עבודה, ג (1) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, הורים (42) (צילום: רז רוגובסקי)
חדר ההורים. נגרות ייחודית בגוונים של לבן ואלון | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, הורים (41) (צילום: רז רוגובסקי)
את הלבשת החדר משלימים טפט, וילונות ותאורת צד בעיצוב אישי | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, הורים (43) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, הורים, ג (40) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, הורים (45) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

יעל שביט, הורים (44) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

נגיעות צבע א-סימטריות בארונות המטבח

"המטבח נשאר בגודלו המקורי מתוך הצורך שלנו כמשפחה במקום ישיבה הסמוך לאיזור הכנת האוכל. החלטנו לוותר על פינת אוכל כדי לשמור על חלל ציבורי גדול ומרווח. רכשנו פינת אירוח נפתחת למרפסת החיצונית ובימים קרים מכניסים אותה פנימה כשמארחים כמות גדולה של אנשים. גם המטבח מדבר בשפה העיצובית של כל הבית - נגיעות צבע א-סימטריות בארונות המטבח, שולחן א-סימטרי המשמש כשולחן אכילה.

"במטבח בחרתי להשתמש בתאורה טכנית של פסי צבירה - להארה נקודתית של משטחי העבודה. פינת האוכל בגווני עץ המשולבים ברחבי הבית, עם רגלי פליז. על מנת לתת לצבעוניות המטבח ולשולחן המטבח הייחודי את הבמה, נבחרו ארבעה כיסאות שקופים אשר משרים על הפינה קלילות ולא מוסיפים כובד על המטבח הקטן. את פינת האוכל מאירה תאורה ייחודית בצבע זהב.

יעל שביט, ילדים (39) (צילום: רז רוגובסקי)
חדר המשחקים בצבעי יוניסקס | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ילדים (38) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ילדים (33) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ילדים (34) (צילום: רז רוגובסקי)
החדר גדול וכרגע יש בו שני ילדים. גם השלישי יגור פה | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, ילדים (35) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

יעל שביט, ילדים (37) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי

חדר ילדים עם מקום לשלושה

חדר הילדים הוא חדר יוניסקס אשר בו ישנים גם הבת (4.5) והבן (1.5). את חדר הילדים עוצב כך שיוכל להכיל גם ילד נוסף בעתיד, ולכן אין בו ארון. חדר השינה מרווח, שמח ונטול גירויים עד כמה שאפשר על מנת לאפשר שהייה נעימה והירדמות קלה. טפט העננים הוא כר עיצובי נפלא, ומתאים גם לנגיעות של ורוד בייבי במיטת הבת ולגווני הכחול במיטת הבן.

בחדר המשחקים ארון מרווח ושידת החתלה, שולחן למשחקים וציור וכוורת גדולה המכילה את כל המשחקים. חדר המשחקים גם הוא בצבעי יוניסקס - צהוב חרדלי בקיר אחד מקפיץ יחד עם טפט נקודות בזהב ובז' בקיר השני מעניקים תחושה נעימה ומאוזנת. כלל הרהיטים בחדרי הילדים והמשחקים נרכשו בצבע לבן על מנת שלא יימאסו עם הזמן ושיתאימו לכלל המינים.

"באופן כללי זאת הגישה העיצובית שלי", מסבירה שביט, "אפשר להעז עם קירות, ספות וכל רהיט שהוא בר החלפה בצורה קלילה. כל מה שהוא לטווח ארוך יותר אני משתדלת לעשות בגווני לבן או גוונים קלאסיים, כך שלא יימאסו עם הזמן ושיתאימו לכל סגנון עיצובי שארצה אולי לשנות בבית בעתיד".

בחדר השינה של ההורים נגרות ייחודית בגוונים של לבן ואלון (התואם את רצפת הפרקט בחדרים). "מאחר שהחדר צר וארוך היה לי חשוב לעצב אותו בגוונים נעימים, בהירים ורגועים שישרו אווירה פתוחה בחדר. במקביל לעיצוב ארון ארוך וצר מול המיטה, היה חשוב גם למצוא מיטה באורך מינימלי אשר תאפשר מעבר נוח בין הארון למיטה. בחרתי מיטה בסגנון סקנדינבי המתאימה לסגנון שרציתי ליצור. לאחר שנים של מיטות עם ארגזי מצעים, החלטנו לוותר מתוך הבנה שיצרנו מספיק מקומות אחסון בחדר השינה ושחשוב לנו מאוד המראה הקליל בחדר. את הלבשת החדר משלימים טפט, וילונות ותאורת צד בעיצוב אישי".

חדר הרחצה של ההורים בסגנון צרפתי נקי, שונה מכל הבית. "ביקשתי ליצור לעצמי חלל מפנק, תחושה של בית מלון ומראה אלגנטי שאינו חולף מן העולם. נגיעות של הצבע הזהב האהוב עליי באות לידי ביטוי גם פה בבחירת הידיות, הברז ויתר הפרזולים".

יעל שביט, רחצה, ג (48) (צילום: רז רוגובסקי)
חדר הרחצה שונה בשפת העיצוב משאר הבית | צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, רחצה, (47) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, רחצה, ג (46) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
יעל שביט, רחצה, ג (50) (צילום: רז רוגובסקי)
צילום: רז רוגובסקי
תכנית קבלן מקורית (שרטוט: יעל שביט)
תכנית הקבלן המקורית | שרטוט: יעל שביט
תכנית אחרי שינויים (שרטוט: יעל שביט)
התכנית אחרי שינויים | שרטוט: יעל שביט

_OBJ

רשימת מכולת

כלל הנגרות בבית: נגריית עמירה משה. ארון כיור חדר רחצה הורים: 6,500 שקלים
כלל התאורה המעוצבת: המעצב דויד יצחק. גוף תאורה בחדר משחקים: 2,300 שקלים
שולחן אוכל במטבח: קסטיאל אז איז, 3,700  שקלים
תמונת "home is" בסלון: 2,000 שקלים, סטודיו GLYPHS
מיטת נוער: רהיטי קוד-קוד, 2,900 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: יעל שביט

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק