משפחתה של שירה עבאדי עוברת בית כל שנתיים-שלוש, בעקבות תפקידו של בעלה, איש חיל האוויר. כך, בין מגוון הפרויקטים של עבאדי, מעצבת הום סטיילינג, היא התמחתה גם בעיצוב הדירות השכורות שמספק החיל לאנשיו בבסיסים. "בתחילת דרכי, כשעוד לא היה לי ברור איך להוציא לפועל את מה שלמדתי בתחום העיצוב, פנתה אליי חברה מהבסיס שאני מתגוררת בו כבר שנתיים, וביקשה שאעצב לה את הסלון", היא מספרת. "החברה הבינה שהסלון חייב התייחסות כששכנה שנכנסה לדירתה חשבה שהם רק עברו לשם. כך מצאתי את עצמי מתחילה לעצב ברחבי השיכון שבו אנחנו מתגוררים. האתגר שלי הוא ליצור עיצוב הרמוני, חם ונעים בדירות ישנות מאוד, תוך טשטוש מצב קיים שאי אפשר לשנות, ולהשקיע את המשאבים בפריטים על זמניים שיעברו איתם הלאה".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ממחר בבוקר: הפעולה הפשוטה הזו תכניס הרבה שמחה לבית
>> 10 טיפים קלים לשדרוג חדר השינה הזוגי שלכם
עבאדי, שמאז עיצבה כמה דירות, מספרת שרבים מבני המשפחות המתגוררות בבסיסים חשים תחושת זמניות במקום מגוריהם, וכן חוסר ודאות הנגרם מהמעברים התכופים מבסיס לבסיס. "מראה הבית משפיע על החוויה ועל התחושות במקום, והן משתפרות מאוד אחרי שמעצבים ויוצרים תחושה של בית", היא מסבירה. "מכל דירה בבסיס אפשר לעשות ארמון, זה עניין של תיעדוף ושימוש בתאורה, צבע וטקסטיל, והחיבורים ביניהם. כמעצבת אני מנסה להתמקד בקנייה על זמנית – ריהוט גדול בצבעים ניטרליים, שטיח ואקססוריז משתנים".
עבאדי, אמא לאורי ועמיחי, הייתה בעבר עובדת סוציאלית בבית החולים סורוקה, ולאחר מכן למדה הום סטיילינג באוניברסיטה הפתוחה וקורסים נוספים בעיצוב. "עיצוב הוא גם סוג של טיפול, ומצאתי את המקום שלי לעשות אנשים שמחים ולעבור איתם שינוי, להפוך את הבית שלהם למקום שטוב להם בו", היא מספרת.
הדירות שעיצבה בבסיסים נמצאות במבנים חד-קומתיים ורובן בנויות בסטנדרט בסיסי. את תהליך העיצוב עבאדי מתחילה בבדיקה עם הדיירים מה הם מעוניינים לשנות, ובהמשך היא יוצרת סדר עדיפויות במסגרת התקציב – שגובהו, בדרך כלל, עד 10,000 שקל. בדרך כלל היא ממליצה לחפות את רצפת הטרצו בפרקט, ולרכוש פריטים שאפשר להעביר לדירה הבאה (ריהוט, מנורות, וילונות ותמונות).
עבאדי לא חוששת גם מצביעת הדירה, אף על פי שכשהמשפחה עוברת הלאה, למגורים הבאים, צריך לצבוע אותה חזרה בלבן. "עדיף להשקיע יומיים-שלושה של צביעה ולהחזיר לצבע המקורי, ולחוות שנתיים של רוך ונעימות עם צבע שיוצר שינוי משמעותי בחלל", היא אומרת. הפרקט, אגב, נשאר בדרך כלל, לשמחת הדיירים הבאים.
עבאדי משתפת בתהליך גם את הילדים, שגם להם לא קל במעברים התכופים. "אני יושבת איתם, שואלת מה התחביבים שלה, מה הם אוהבים לקרוא והיכן הם מכינים שיעורים, ומתאימה את העיצוב אליהם", היא מספרת, ומסכמת: "כשהבית מושקע, כיף לחזור הביתה, וזו תחושה שלא מובנת מאליה למי שגר בבסיס".
בהשראת המדבר
הדירה עוצבה בהשראת המדבר עם פריטי קש וראטן היוצרים מראה שקט ורגוע. פלטת הצבעים נבחרה בעקבות התמונה התלויה מעל הספה. הסלון מרוהט בשתי כורסאות וספה, שולחן האוכל עשוי עץ וסביבו כיסאות שחורים. לידו הותקן על הקיר שולחן מתקפל, היכול לשמש גם כשולחן עבודה. בחדר הילדים יש פינת ציור ויצירה, וקיר לייסטים ועליו תלויים כלי נקישה ומדף ספרים.
עיצוב נקי ומנורה א-סימטרית
לדירה, שבה מתגוררים בני זוג ושלושת ילדיהם, נבחר קו עיצוב נקי. פלטת הצבעים נבחרה בעקבות ההדפסים התלויים מעל הספה, ומנורה א-סימטרית מקפיצה את מראה פינת האוכל. לחדרה של הבת הועבר שולחן מחדר אחר, המיטה שודרגה באמצעות החלפת הידיות במגירות, ונוסף ערסל.
פריט אחד יקר
בדירה של זוג ושלושה ילדים עוצב חדר השינה בוורוד-מוקה. חדר הארונות הוסתר בווילון, ונוספו פינת איפור צפה, שידות לילה, ופריט אחד יקר יותר - מראה משולבת במדף (סטודיו דפני).
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
גוונים טבעיים לבת הקטנה
לבני הזוג שתי בנות, וחדרה של הבת הקטנה עוצב בגוונים מרגיעים ובחומרים טבעיים. על הרצפה פרוש שטיח גדול וניטרלי, ואת הכורסה אפשר להציב גם בחוץ, אם לא יהיה לה מקום בחדר בבית הבא.