ברחוב תל אביבי קטן, פסטורלי ומקביל לים, נמצאת דירה ששטחה כ-90 מ"ר, כולל מרפסת גדולה בקומה האחרונה. הבניין הוא בניין משנות ה-70, והדירה הייתה במצב סביר ושופצה חלקית לפני כ-15 שנים. בעלי הדירה הם בני זוג שגרים במושב באזור הצפון, וקנו דירת נופש עירונית בתל אביב שבה הם מארחים לעתים קרובות את הילדים והנכדים.

הדיירים רצו דירה שיוכלו לשהות בה בסופי שבוע ובחגים, לנוח, ליהנות מהים ומהעיר ולארח חברים ומשפחה. היה מאוד חשוב להם שתהיה יחידת הורים גדולה ומרווחת עם חדר רחצה צמוד ועוד שני חדרי שינה זוגיים, גם אם קטנים. הם ביקשו מטבח נוח שיוכלו לבשל בו ארוחות להרבה אנשים, עם פינת אוכל שתכיל לפחות שישה סועדים, וכל זאת בלי לנגוס בגודלה המרשים של המרפסת. בסך הכל נמשך השיפוץ כחמישה חודשים.

חגי ויינבלום, מרפסת (צילום: חגי ויינבלום)
ברחוב קטן, פסטורלי ומקביל לים | צילום: חגי ויינבלום

עוד בערוץ עיצוב הבית:

סגנון יווני מודרני

העיצוב מתאפיין בקווים נקיים מתוך כוונה להשאיר את הדירה מאווררת. שימוש רב בזכוכיות ובאור טבעי נותן תחושה של ים וחופש. גם הבחירה בצבע הכחול ושימוש רב בצבע לבן נקי תורמים לתחושה זו. בחרנו לא לטשטש את המבנה הארוך של הדירה ודווקא להדגיש אותו בעזרת המטבח המוארך שממשיך עד לקצה המרפסת ומשמש פונקציות שונות לכל אורכו. פריטים רבים עוצבו באופן מיוחד לדירה הן מתוך צורך ממשי בפתרונות יצירתיים והן מאופי וסגנון הדירה - המיטה, הארונות, מתלי המגבות בשני חדרי הרחצה, פינת האוכל ועוד.

לדירה מבנה מאתגר: היא מאוד מאוד צרה וארוכה. בחלקה הצר ביותר רוחבה פחות משלושה מטרים. "הדרישה לשלושה חדרי שינה זוגיים נראתה בהתחלה בלתי אפשרית ודרשה פתרונות יצירתיים במהלך התכנון. כמו כן, לאחר שבירת הקירות הפנימיים גילינו עמוד ממש באמצע החלל הציבורי שלא הופיע בתוכניות המקוריות של הבניין ונאלצנו לשנות את התכנון הראשוני", מספרים המעצבים מיכל אינדיצקי וחגי ויינבלום. "מבחינה סגנונית, כבר בפעם הראשונה שנכנסנו לדירה ראינו את המרפסת והרגשנו את רוח הים, ידענו שאנחנו רוצים לעשות דירה בסגנון יווני מודרני, כזו שמרגישים בה בחופש ברגע שנכנסים אליה. דירה מאוד מאווררת ומוארת שמרגישים בה תחושה של ים מבלי לעצב באופן מילולי", מוסיפים השניים.

התכנון הראשוני כלל בפינת המרפסת ג'קוזי מחופה בדק עץ שעליו גם מקומות ישיבה – חלומם של הדיירים. קונסטרוקטור בחן את התוכניות וקבע שמבחינת המשקל והעומס יהיה בעייתי למקם ג'קוזי גדול במרפסת. הדיירים נאלצו לוותר על החלום. "הצענו להם לשלב גריל גדול במקום והם שמחו על ההצעה וזרמו איתנו", מספרים ויינבלום ואינדיצקי.

חגי ויינבלום, סלון (3) (צילום: חגי ויינבלום)
קווים נקיים היוצרים עיצוב מאוורר | צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום, סלון (2) (צילום: חגי ויינבלום)
מרגישים בחופש ברגע שנכנסים | צילום: חגי ויינבלום

חגי ויינבלום, סלון (צילום: חגי ויינבלום)
העמוד הקונסטרוקטיבי נותר חשוף | צילום: חגי ויינבלום

מטבח הופך לספסל

כאשר נכנסים לדירה רואים את כל החלל הציבורי, כשהדגש העיקרי הוא על המרפסת. מימין המטבח, שמעוצב כפס ארוך נמוך ללא ארונות עליונים, ועל הקיר המאונך למטבח ממוקם ארון קיר בגובה מלא שבו נמצאות כל הפונקציות: מקרר, תנור, מיקרוגל, ארון מזווה, יחידת מיזוג נסתרת ומכונת כביסה ומייבש. פינת אוכל בעיצוב אישי ממוקמת במרכז המטבח, משולבת בעמוד הקונסטרוקטיבי כך שנוסף עוד מדף קטן למגזינים וספרי בישול. פינת האוכל עשויה זכוכית והכיסאות שקופים שיורגשו אך לא יעמיסו בחלל הצר.

הסלון מרווח ומסודר בצורה שתחסום את המרפסת כמה שפחות. המטבח ממשיך באופן רציף והופך בסלון לספסל ישיבה ולשידת טלוויזיה. הטלוויזיה נמצאת על עמוד מסתובב כדי שיוכלו לצפות בה גם בסלון וגם במרפסת. גם במרפסת ממשיך אותו פס מטבח, והופך להיות גריל בנוי עם אחסון תחתון. ספסל נוסף לאורך כל המרפסת מוסיף מקומות ישיבה נוספים כאשר רוצים לארח מספר רב של אנשים.

חגי ויינבלום, פינת אוכל (2) (צילום: חגי ויינבלום)
פינת אוכל שקופה וקלילה | צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום, פינת אוכל (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום, מטבח (2) (צילום: חגי ויינבלום)
הצבע הכחול במינונים משתנים | צילום: חגי ויינבלום

חגי ויינבלום, מטבח (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום

קירות זכוכית ואור טבעי

המסדרון שמוביל לחלק הפרטי של הדירה היה המאתגר ביותר. זהו החלק הצר ביותר בדירה. הרוחב הכולל מהקיר החיצוני ועד לקיר הפנימי של הבניין הוא 285 ס"מ. "כדי שנצליח למקם חדר עם מיטה זוגית ומסדרון שאפשר להתנהל בו, החלטנו לוותר על קיר רגיל ולעשות קירות זכוכית שגם יחסכו מקום וגם יכניסו הרבה אור טבעי למסדרון הארוך והצר", מסבירים ויינבלום ואינדיצקי.

בתחילת המסדרון ממוקם חדר הרחצה הראשי, ואחריו שני חדרי שינה: באחד מיטה זוגית ובאחר שתי מיטות יחיד. בין שני החדרים חוצץ ארון משותף דו צדדי, שחציו משמש חדר אחד וחציו את החדר השני. בחלקו העליון של הארון ממוקמת יחידת מיזוג נסתרת אשר משמשת את שני החדרים.

בסוף המסדרון ממוקם חדר השינה הראשי. מימין לדלת הכניסה ארון בגדים גדול שממשיך והופך ליחידת כיור פתוחה של חדר הרחצה הפתוח. מקלחון זוגי ממוקם במרכז חלק הרחצה, כשבגב שלו נמצאת הטלוויזיה על עמוד שיוצא מהתקרה. בסוף חלק הרחצה ממוקמת האסלה בחדר זכוכית עם דלת נפרדת. מיטה בעיצוב אישי ממוקמת אל מול הטלוויזיה כאשר הגב הגבוה שלה משמש גם כגוף התאורה המרכזי של החדר. ויטרינה גדולה נמשכת לכל אורך החדר וספסל ישיבה מספק פינת קריאה נעימה.

חגי ויינבלום, שינה (2) (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום

חגי ויינבלום, שינה (צילום: חגי ויינבלום)
קירות זכוכית לתחושת מרחב וחיסכון במקום | צילום: חגי ויינבלום

בדירת נופש מגשימים חלומות

"עיצוב דירת נופש הוא תהליך מהנה ביותר", מסכמים ויינבלום ואינדיצקי. "ניתן לממש חלומות שונים מאלו הקיימים בדירה למגורי קבע. כלל העיצוב שאב השראה מהיות הדירה דירת נופש ולכן הדיירים היו פתוחים לעיצוב שאולי היה להם קשה יותר לזרום איתו בבית המגורים שלהם. שלב התכנון היה מאתגר, לעיתים בגלל רצון הדיירים לממש פונקציות רבות - שלושה חדרי שינה, מטבח גדול, פינת אוכל, ובו בזמן לשמור על חלל פתוח לאירוח מספר רב של אנשים.

"נהנינו במיוחד מעיצוב הפריטים השונים ומהחשיבה על צורכי הדירה הספציפית הזו על כל מגבלותיה (בעיקר המבנה המאוד מאתגר שלה). אנחנו תמיד ממליצים ללקוחות להגיע לתהליך עם ראש פתוח לפתרונות שהם אינם מכירים וטרם ראו במקומות אחרים: קיר הזכוכית למשל שבהתחלה נראה ללקוחות מהפכני ורק לאחר שהוא בוצע הם היו מאוד שלמים איתו".

חגי ויינבלום, כיור (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום 15 (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום , אמבטיה (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינבלום, ג, שירותים (צילום: חגי ויינבלום)
צילום: חגי ויינבלום
חגי ויינלבום, תוכנית העמדה (צילום: חגי ויינבלום)
תוכנית העמדה | צילום: חגי ויינבלום

_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: מיכל אינדיצקי וחגי ויינבלום - WID studio