עיצוב הבית
עיצוב הבית

יופי ישראלי: הבתים הבלתי נשכחים של השנה

גם 2024 היתה שנה מטלטלת וספוגת כאב ואבדות, וגם בתוכה ניסינו למצוא נחמה והשראה בבתים המגוונים שהצגנו בערוץ עיצוב הבית של מאקו. טיילנו בין קווים מודרניים ונקיים, דרך סגנון כפרי ועד למיקס אקלקטי, שמענו את הסיפור שכל מקום מספר על בעליו, וכיצד הוא משקף את אופיו הייחודי. וכמו בכל שנה, בחרנו את הבתים והדירות שהכי נגעו בנו - 13 פרויקטים יוצאי דופן. תיכנסו ותראו

קרן לוי צדק | לימור קלר | עיצוב הבית | פורסם 26/12/24 14:50  | עודכן 28/12/24 14:04

בית בכרמל דובי וויט
בית בכרמל, אדריכלות: דובי וויט |צילום: שי גיל

אחד מיתרונותיה של ישראל הוא האור הטבעי הרב, שמנוצל היטב בבתים ובדירות בכל אזוריה. הטבע והאקלים שטוף השמש מתמזגים בחללים פתוחים, שבהם רב השימוש בזכוכית ובחומרים טבעיים כמו עץ וברזל, והסגנון הים התיכוני בא לידי ביטוי בקירות לבנים, גגות רעפים, קשתות וחצרות פנימיות. אלה מקצת מהבתים שהופיעו השנה באתר עיצוב הבית של מאקו, סיפקו השראה לקוראים ונתנו במה לעבודתם של האדריכלים, המעצבים ואנשי המקצוע ששקדו על מלאכת יצירתם. בין שהקווים נקיים ומודרניים, בין שהם כפריים ושורשיים ובין שהם מיקס אקלקטי צבעוני האהוב על רבים, כל בית ודירה, גם אם הם ממוקמים בלב האורבניות, מספרים את סיפור בעליהם ויוצרים הרמוניה ייחודית ומלאת אופי וטעם אישי. אלה הבתים היפים שפורסמו כאן ובחרנו להציג בסופה של שנת 2024 עם מבט לשנה חדשה, שנקווה שתהיה מלאת יופי ותשרה שקט ושלווה.

לכל הכתבות בערוץ living  

>> ואלה הבתים הכי יפים של 2023

נכנסים מהחורשה: הבית היפהפה בכרמל

בית המשפחה הצופה לים התיכון מהר הכרמל מוקף מבנים היסטוריים מאבן כורכר ומבנים חקלאיים חד קומתיים שהקיפו חצרות פנימיות. גם לו, כמותם שני מבנים מחופי אבן כורכר סביב חצר פנימית וביניהם מבנה בעל חזית זכוכית שמכיל את המטבח. המבנה האחד כולל את חלל המגורים, פינת האוכל, ובקומתו השנייה חדר ההורים עם מרפסת לנוף. במבנה השני חדרי הילדים עם דלתות שפונות ישירות לגינה ופתחים מקושתים שבהם קבועים תריסי עץ חיצוניים, כתזכורת למבנים של פעם. פטיו שנוצר בין המבנים מעניק חוויה אינטימית עם בריכת גלישה מול הנוף, מרחב אירוח וצמחייה מקומית. עצי אלון בוגרים בכניסה מספקים חוויה של מעבר דרך "חורשה", וצמחייה שופעת של עשבי תיבול מהרי הכרמל מובילה את הבאים בשביל אל הכניסה. עיצוב הפנים תואם בחומריו לאופי המבנה עם אבן, עץ וכפריות קלאסית.

אדריכלות: דובי וויט, עיצוב פנים: שרלוט אלן

בית בכרמל דובי וויט
צילום: שי גיל
בית בכרמל דובי וויט
צילום: שי גיל
בית בכרמל דובי וויט
צילום: שי גיל

 באר שבע:  שיפוץ רומנטי עם טוויסט דרמטי

בעיר העתיקה המתחדשת של באר שבע שיפצה מעצבת הפנים רוניה אליהו ספיר בית ישן למגורי משפחתה, שילבה לכל אורכו אבן לקט באר שבעית כדי לקשור את הבית לעבר ההיסטורי ולשורשיות המקומית ובחרה לחלונות פרופילי אלומיניום בגוון לבן לאטה כדי שלא יבלוט יותר מדי. מ-80 מ"ר מקוריים הפך הבית ל-140 מ"ר, רובו בקומה אחת ורק חדר השינה של הבת קיבל תוספת גלריה, בשל היותה אקרובטית אווירית. גון האבן שולט כדי לשמור על הבית מואר, ולצידו עץ, גרייז', לבן שבור וירוק. פריטי וינטג' מנקדים פינות שונות, ודלת הכניסה נמצאה זרוקה בעיר העתיקה. קירות המטבח עובו כדי להכיל אחסון, והגינות הקדמית והאחורית עוצבו עם פינות חמד להתבודדות, תבלינים ופירות, והן מלאות ריחות פריחה, שבעלת הבית אוהבת.

אדריכלות ועיצוב פנים: אריה אוחנה ורוניה אליהו ספיר 

בית בבאר שבע עיצוב רוניה אליהו ספיר
צילום: מאור מויאל
בית בבאר שבע עיצוב רוניה אליהו ספיר
צילום: מאור מויאל
בית בבאר שבע עיצוב רוניה אליהו ספיר
צילום: מאור מויאל

 

הבית במושב במרכז הארץ, הווייב: ריזורט במיקונוס

קונספט החופשות במיקונוס יוון וטולום מקסיקו, שאת אווירתן ספגו במהלך השנים, נוצק לביתם של האדריכל ואשתו ההום סטייליסטית במשמר השבעה. בבית בן שתי קומות, המתפרש על פני 240 מ"ר, אלמנטים של שיש וקש, שקיפות שבולעת את הירוק בחוץ ודיאלוג בין הפשוט ליוקרתי. קדמת הבית כוללת אזור שמשי סביב הבריכה עם זולות ישיבה ומיטות שיזוף, והחצר האחורית מתאימה לאירוח עם פינת ישיבה סלונית, פינת אוכל ומטבח חוץ שנעטפו בסממני חופשה כמו פרגולה, מנורות קש ואבן בזלת פראית. בפנים פלטת צבעים וחומרים נעימה של עץ, קש, חמרה ופשתן, המייצרת אווירה חמימה. אי של 4.20 מטר ניצב במטבח כתכשיט, מחופה שיש גרניט ומיועד לאחסון והגשה בלבד, והסלון מחבק את המשפחתיות עם ספת רי"ש מודולרית וקיר נגרות מעץ אלון שחור.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו טל אלימלך; סטיילינג: סיון אלימלך 

בית טל אלימלך
צילום: עודד סמדר
בית טל אלימלך חוץ
צילום: עודד סמדר

בית טל אלימלך
צילום: עודד סמדר

עמק יזרעאל: הילדים יצאו מהבית, הזוג בנה לעצמו מתחם מעלף

ביתם של זוג הורים וסבים למשפחה מורחבת במושב בעמק יזרעאל הוא מתחם שכולל את בית המגורים העיקרי עם שתי קומות ושישה חדרים, בריכת שחייה וסטודיו. תכנונו שאב השראה ממבני האנגרים וממבנים של משקים כמו לולים ורפתות, וכן ממנזרים ומחללים גבוהים האהובים על בעלת הבית.

הפתחים הרחבים מכניסים אור נעים ומתקבלת הרגשה של המשכיות בין פנים הבית לחוץ. בקומת הקרקע מטבח בעיצוב כפרי מאופק, סלון הצופה לבריכה, קמין יצוק עם ארובת פלדה חשופה וחדר עבודה עם "זיכרון" משלב השלד, שבו רואים את סימני לוחות היציקה על גבי תקרת בטון, כפי שקורה במטבח. עיצוב הפנים נקי - חומרים טבעיים כמו פרקט גושני בחדרי השינה, טקסטורות לבנים ממוחזרות בקירות, משטחי אבן סביב הגינה והבריכה ופרגולות מתכת עם לוחות עץ במשטחי ההסבה. הבריכה מתפקדת כמפל שיורד ממרכז המתחם לאזור נמוך יותר ונעטפת על ידי המבנים לשמירה על פרטיות, ועצי אלון בוגרים ניטעו סביב המתחם ובתוכו.

אדריכלות ועיצוב פנים: ברני לודמיר ורינת לודמיר, לודמיר אדריכלים

בית בעמק יזרעאל רינת וברני לודמיר
בית בעיצוב רינת וברני לודמיר|צילום: נופר בוגנים
בית בעמק יזרעאל רינת וברני לודמיר
צילום: נופר בוגנים
בית בעמק יזרעאל רינת וברני לודמיר
צילום: נופר בוגנים

כרם מהר"ל: ביום נלחם בעזה, בערב מתכנן את הבתים הכי יפים בארץ

ביתה של משפחה  המחלקת את זמנה בין לונדון לארץ ממוקם על צלע הר בכרם מהר"ל, בשטח שחלקו העליון גבוה בכ-10 מטרים מחלקו התחתון. הכניסה הרשמית למטה, אבל הכניסה האחורית היא המשמשת את הבאים, ושם מתמזג קסם הסביבה עם חדרי המגורים, המטבח והיציאה לבריכת האינפיניטי. הבית עוצב בסגנון ים תיכוני עם השפעות נורדיות, ויש בו אווירה קלילה ונעימה של חופש, עם פלטת צבעים רכה. נקודת העוגן של הפרויקט היא אזור הישיבה בין הבריכה לבית, והוויטרינה מחברת את החוץ לכל פונקציה בתוך הבית - הסלון, המטבח ופינת האוכל פונים לנוף ולבריכה. שארית השטח תוכננה לחדרי השינה, כולל חדר ההורים הממוקם מול צלע הר חצוב. בסלון ובחלק מחזיתות הבית אבן לקט מקומית, המהדהדת את ההר מסביב לבית. תקרת החלל הציבורי בגימור טיח וגה, המעניק מראה מעונן ומוסיף לתחושה הרכה והרגועה.

תכנון ועיצוב: סטודיו רון שינקין 

רון שינקין תכנון ועיצוב עמית גושר
בית בתכנון רון שינקין|צילום: עמית גושר
רון שינקין תכנון ועיצוב עמית גושר
צילום: עמית גושר

רון שינקין תכנון ועיצוב עמית גושר
צילום: עמית גושר

גליל תחתון: לבית יש נוף מהפנט, אבל תראו את החלון המטורף שלו

המשפחה מתגוררת בהרחבה של היישוב הקהילתי מכמנים שבגליל התחתון, וכשהבעלים הוא בעל מסגריית בוטיק, רבים מהאלמנטים בבית הם פרי יצירתו. הבית בנוי על מדרון פתוח לכיוון החורש הטבעי, ונהנה מתצפית לנופי העמק ולים התיכון. יש בו הפרשי גובה גדולים ולכן הוא תוכנן כשהקומה העליונה יושבת בחלקה על גבי קומת הכניסה ובחלקה על אדמת צלע ההר. בשני המפלסים יש יציאות לכיוון החצרות והטבע. 250 המ"ר מחולקים בין הקומה הראשונה שבה חללים ציבוריים ובין העליונה עם חדרי השינה. חומרי הבית אורגניים ובסיסיים כדוגמת פלדה, אבן לקט מהשומרון שמחפה חלק מהחזיתות וקירות הפנים, בטון מוחלק חשוף, טיח מינרלי ורהיטי עץ. את החלונות יצר בעל הבית מברזל בלגי, כמו גם את דלת הכניסה, הפרגולות, גרם המדרגות ועוד. עיצוב אקלקטי משלב בין אלמנטים מודרניים ותעשייתיים עם נגיעות של עיצוב ספרדי, למשל ריצוף פטיו חיצוני, שמולו בולטים טיח וקורות פלדה מרחפות בגג במראה תעשייתי. קיר זכוכית המיתמר לגובה שתי הקומות מכניס פנימה שפע של אור.

אדריכלות: ינון בן-דוד, עיצוב פנים וסטיילינג: ינון בן-דוד וג'יזל פרץ 

בית במכמנים ינון בן דוד - 19
בית בתכנון ינון בן דוד|צילום: נמרוד לוי
בית במכמנים ינון בן דוד - 6
צילום: נמרוד לוי

בית במכמנים ינון בן דוד - 15
צילום: נמרוד לוי

 

שוהם: זה בוודאות הבית הכי מגניב בסביבה

ביתם של הייטקיסטים בשוהם מתפרש על שתי קומות ו-300 מ"ר ומשלב את אהבתם לליקוט פריטים ממקומות שונים בעולם, משוקי פשפשים ומהרחוב. הקווים המנחים לעיצוב משלבים בין ישן לחדש, החללים פתוחים ומרווחים ושומרים על תחושת הרמוניה עם הסביבה, ומבטאים את האופי והאמירה האישית של הבעלים. עמודים חשופים במטבח הברזל והעץ המלא נותרו במצבם הגולמי, ותעלות החשמל והתאורה נחצבו בהם בצורה מסיבית כדי להוסיף למראה התעשייתי. הסלון משלב ישן וחדש עם פסנתר ישן וחיפוי בטון מוחלק. גופי התאורה יצירתיים מכלים ישנים, וחציבה בקירות הודגשה באמצעות ציורי קיר. תחושה חמה ומזמינה מתקבלת מקירות שנצבעו בגון נס קפה מוקה עדין.

עיצוב פנים: ליאת פוסט, סטיילינג: תמי מנדלר 

וילה בשוהם עיצוב ליאת פוסט
עיצוב פנים: ליאת פוסט, סטיילינג: תמי מנדלר |צילום: אורן עמוס
וילה בשוהם עיצוב ליאת פוסט
צילום: אורן עמוס

וילה בשוהם עיצוב ליאת פוסט
צילום: אורן עמוס

שרון צפוני: בית ישראלי שהוא פשוט וואו

וילת נופש ביישוב יוקרתי בשרון הצפוני משמשת משפחה בשבתות, חגים, חופשות ואירועים מיוחדים. בבית הוותיק משנות ה-70, שהורחב לפני יותר מעשור, שלושה מפלסים ששופצו ועוצבו מחדש. החלל תוכנן בהתאם לצורכי האירוח של המשפחה, וכולל גם תוספת חדרי שינה וחדרי רחצה מפנקים לאורחים. הסלון אמנם פתוח לחלל המרכזי, אך הוא אזור אינטימי מוקף חלונות, ודרכם ניבטת הצמחייה. המטבח הקלאסי משלב בין צבע ירקרק לחומרים טבעיים. בקומת המגורים חדרי השינה, בהם סוויטת הורים נעימה שמשרה תחושה של ריזורט יוקרתי. קומת האירוח, שהיא חצי מרתף, מכילה חדר טלוויזיה עם מטבחון וחדרי שינה לאורחים, ובה משחק צבעוני של טקסטיל, טפטים וחומרים טבעיים.

עיצוב פנים: מיכל מונטג 

בית נופש בקיסריה מיכל מונטג
עיצוב פנים: מיכל מונטג |צילום: עינת דקל
בית נופש בקיסריה מיכל מונטג
צילום: עינת דקל

בית נופש בקיסריה מיכל מונטג
צילום: עינת דקל

תל אביב: זה לא שביל גישה לבית פרטי, זו כניסה לפנטהאוז מטריף

דירת פנטהאוז בתל אביב בשטח 100 מ"ר ושתי מרפסות נרכשה "על הנייר" כחלק מפרויקט פינוי בינוי, עבור אם ובנותיה. כדי ליצור אווירה של בית פרטי בכפר קיבלו המרפסות התייחסות של גינה עם טיול בין אזורים. המטבח מחופה פורמייקת נירוסטה שמחזירה את האור באופן משתנה לאורך השעות השונות של היממה. האלמנט המרכזי בבית הוא ספרייה ענקית, המאגדת בתוכה את חומרי הפרויקט – עץ, ברזל, פורמייקה ופליז, המושפעים מצבעי השקיעה והזריחה שהדירה מתמלאת בהם.

עיצוב פנים: מיכל אינדיצקי וחגי ויינבלום Wid studio

פנטהאוז בתל אביב עיצוב Wid studio ג
חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי - משרד WID STUDIO|צילום: אורן עמוס
פנטהאוז בתל אביב עיצוב Wid studio
צילום: אורן עמוס
פנטהאוז בתל אביב עיצוב Wid studio
צילום: אורן עמוס
 

תל אביב: נווה מדבר צעיר בקומה ה-46

פנטהאוז במרכז תל אביב משמש משפחה צעירה כדירת נופש בעת שהותה בישראל, החולשת על כמחצית מהקומה ה-46 במגדל הצעירים. היא מספקת תחושה של ריזורט רחב ידיים עם מרפסת משמעותית כחלק מחלל האירוח, מוקפדת בכל פרט ופרט, בלי לוותר על תחושת הביתיות. הדירה מאופיינת במראה בהיר ואוורירי, סקאלת צבעים מצומצמת, חומרים טבעיים, שימוש נרחב בעץ וקווים עגולים ורכים.

עיצוב פנים: רביד הוניגמן; אדריכלות: יסקי מור סיון 

פנטהאוז בתל אביב רביד הוניגמן
עיצוב רביד הוניגמן |צילום: עמית גירון
פנטהאוז בתל אביב רביד הוניגמן
צילום: עמית גירון

פנטהאוז בתל אביב רביד הוניגמן
צילום: עמית גירון

תל אביב: הדירה המשפחתית יוצאת הדופן של המעצבת המצליחה

דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב משקפת את הסגנון האישי של דייריה, מעצבת פנים וצלם. החלל הציבורי רוצף באריחים דמוי בטון, והקירות החשופים צבועים באפקט דמוי בטון שמהווה רקע ניטרלי לשאר האלמנטים – מטבח סגול כהה, שולחן אגוז עדין, עגלת אלכוהול מפליז ותמונות משוק הפשפשים, ספת מנטה שזלונג קטיפה עם איורי נמרים וזברות וכיסאות קולנוע ישנים. הצבעוניות ממשיכה בשאר החדרים, ובייחוד בחדר המאסטר הורים, שם האלמנט העיצובי הדומיננטי הוא טפט עם איורי ציפורים.

עיצוב פנים: שני רינג, סטודיו desiring; אדריכלות: אדום אדריכלים

דירה בתל אביב, עיצוב שני רינג,
עיצוב שני רינג|צילום: חגי סויסה Yawaradi
תקרה צבועה עיצוב שני רינג
צילום: studio yawaradi חגי סויסה
דירה בתל אביב, עיצוב שני רינג,
צילום: חגי סויסה Yawaradi
 

הוד השרון: עושר פונקציונלי בשקט ויזואלי

בדירת קבלן בהוד השרון נחשפו קירות הבטון והפכו לאלמנט משמעותי ונוכח שמעניקים אופי. השקט הוויזואלי נוצר ממיעוט חומרים וצבעים – קיר אפרפר שלאורכו מוקמו פונקציות רבות ופריט נגרות מרכזי בגוון ירקרק מעושן. המטבח נצבע בגוון מרווה עדין, וחדרי השינה עוצבו בגוונים חמים יותר.

אדריכלות ועיצוב פנים: אפרת וינרב - we-architects, סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

דירה בהוד השרון, עיצוב אפרת וינברג
עיצוב אפרת וינרב|צילום: איתי בנית
דירה בהוד השרון, עיצוב אפרת וינברג
צילום: איתי בנית
דירה בהוד השרון, ג עיצוב אפרת וינברג
צילום: איתי בנית
 

 

 

שפיים: הקראווילה שמוכיחה שכל מקום יכול להפוך לבית

אחרי שאיבדה בני משפחה ב-7 באוקטובר, הפכה לי אדמוני-אלישע מכפר עזה את הקראווילה בת ה-60 מ"ר בקיבוץ שפיים לבית נעים לה ולמשפחתה למרות חוסר הוודאות והתקציב הנמוך. החלל הציבורי עוצב בגוונים טבעיים ובהירים כדי לא להעמיס על החלל הקטן, ושולבו בו נגיעות של ירוק. אביזרים וטקסטיל הובאו מכפר עזה, ופריטי יד שנייה נרכשו כדי להוזיל עלויות.

עיצוב: לי אדמוני-אלישע 

הקראווילה של לי בשפיים - 29
צילום: מירב פלברג
הקראווילה של לי בשפיים - 28
צילום: מירב פלברג
הקראווילה של לי בשפיים - 26
צילום: מירב פלברג
 

תגיות: בתים יפים  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן