בשעות היום הוא עובד בייצור שלטים ובשעות הפנאי נפשו מתחילה לפרוח ודורשת לצאת, לחפש וליצור. כתריאל קראוס, חירש מלידה, נשוי ואב לשלושה ילדים, מצלם אירועים, מצייר פורטרטים, אוסף רהיטים ישנים ומשפץ אותם באמצעות פלטת הצבעים החמים, בשל העובדה שהוא עיוור צבעים. לכבוד תערוכה חדשה שבה הוא משתתף, פתח קראוס את דלת דירתו בהרצליה וגילה לנו איך הופכים רהיטים משומשים לפריטים עדכניים, ואיך מעצבים בית עם נשמה.
ביטוי אמנותי בכל פינה
קראוס נולד כבן בכור לזוג הורים כבדי שמיעה ממוצא הונגרי בעיר הרצליה. את תחילת דרכו כיוצר החל בגיל חמש בלימודי הציור אצל האומן לאון פורטואן ז"ל, וציוריו ויצירותיו קשטו קירות רבים בבתיהם של בני משפחתו שתמכו בבן המוכשר. לימים המשיך קראוס את לימודי הציור בבית הספר "אבני", שם הוא למד טכניקות חדשות לשימוש וציור בצבעי אקריליק והתאהב במלאכת רישום פורטרטים.
את המלגה הראשונה שלו קיבל קראוס מאופירה נבון ז"ל, אשת הנשיא דאז יצחק נבון, ובאותו המעמד הגיש לה במתנה את אחד מהכלים המאוירים שלו בבית הנשיא. "כולם במשפחה התרגשו אז", מספר קראוס בשפת הסימנים ואשתו אווה מתרגמת. "את הביטוי האמנותי שלי הם היו רואים תמיד בכל פינה שקצת יבשה לה בבית, על כלים ישנים, מרצפות באמבטיה וכו'. בשנות ה-80 התחלתי לשלב בין העשייה שלי בצילום אומנותי לבין המגע שלי בעולם הצבע. היצירות האלו הוצגו בשתי תערוכות שונות, האחת של צומח ודומם והאחרת של עירום. בתערוכה האחרונה נמכרו 68 יצירות".
תיקן את הוויטרינה וקיבל ויטראז' חלומי
אווה מספרת על בעלה, שהוא אוהב לשלב בעבודתו מגוון חומרים וכי לבו נשבר עליו כאשר הוא רואה רהיט או חפץ שבור זרוק ברחוב. "תמיד הוא יאסוף רהיט נטוש, ישפץ, יצבע ויהפוך אותו ליצירת מופת. החברים הקרובים שלנו קוראים לו 'אומן הזבל'". את הפריצה הגדולה בתחום שיפוץ הרהיטים ושינוי מראה הבית קיבל כתריאל בביתו הנוכחי. "זה החל מרצון לתקן זכוכית ויטרינה גדולה שנשברה, וההוצאה הכספית להחלפתה היתה גדולה עלינו", מספרת אווה. "כתריאל לא התייאש והחליט לקחת ולהדביק שברי זכוכית צבועה על הסדק שהיה בחלון, וכך קיבלה הוויטרינה מראה של ויטראז' חלומי. אצלו רק השמיים הם הגבול, ומשם הוא המשיך וצבע את ארונות המטבח והאמבטיה. הוא אמנם חירש אך קולו העיצובי הכל כך מיוחד התפשט לכל פינת מחבוא בבית".
את קיר הלבנים בחדר השינה בנה קראוס מפלטת גבס שלמה, אותה הוא חתך ואווה והילדים ישבו וגילפו את פינות הלבנים המדומות, על מנת ליצור תחושה של מראה מיושן וחמים. קיר לבנים רגיל היה עולה להם 5,000 שקלים, אבל הם סיימו את הסיפור עם פלטת גבס ב-250 שקלים. את המנורה בחדר השינה הוא בנה מצינורות גז, אותם הוא פירזל ועיגל אותן וחיבר אותם לקופסה מעץ שבנה. לאחר מכן השחיר את הכל יחד לגוון חום-שחרחר בעזרת צבע, וכך קיבל עוד יצירה מוכנה.
בשוק הפשפשים מצא קראוס ארון במחיר מציאה ושיפץ בעזרת צבע וטכניקת שיוף מיוחדת, ואת קיר הבר בסלון הוא הקיף באבנים שאסף מפחי אשפה במפעל שיש. "הוא פשוט זורם ויוצר מה שיוצא לו מהלב עם החומרים שיש ברשותו באותו הרגע", מספרת אווה. במרפסת הבית מוצב שולחן - שילוב של רגליים של בובה מחלון ראווה וחלק עליון של שולחן שקראוס בנה מעץ ועליו יצר פסיפס ביחד עם בנו. "הדגש הוא על מחזור והאסטתיקה יוצאת באופן טבעי", מוסיפה אווה. "גם הארונות והכיסאות הן לא יצירות שלו מאפס. אלא הוא לקח, צבע ושייף ועשה מעין שאבי-שיק שכזה לחפצים, עם שילוב של שניים-שלושה צבעים".
ב-10 בספטמבר יציג קראוס שתי יצירות חדשות שלו, "השעון" ו"חצי כיסא" המשלבות מחזור של חומרים ישנים וחדשים. את המייצג המיוחד אתם מוזמנים לבוא ולראות במתחם מבשלת הבירה דנסינג קאמל בתל אביב במסגרת התערוכה "בירה ארט" של האוצרת בשמת ניראון.
רוצים לראות עוד יצירות ביתיות מרהיבות? כנסו לראות את הדירה של האדריכל מסאו פאולו
אהבתם? עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ושתפו את החברים בטיקבוקים