יש לי רעיון מבריק!" הודיע קוזמו קריימר לסיינפלד באחת הסצנות הזכורות ביותר בסדרה "סיינפלד", "ספר שולחן-קפה על שולחנות-קפה!". הרעיון שנראה מופרך בזמנו הפך למציאות בחלקים שונים בעולם – ולא רק בתחום הספרים. כך, כשהבעלים של מלון כרמלה בחיפה, בני זוג יזמים מחיפה, הגיעו לאולם התצוגה לריהוט חדרי מלון בסין, הם גילו שהוא מורכב כולו, ובכן, מעשרות רבות של חדרי מלון מושלמים מרחבי העולם.

איך מצליחים לעצב מלון בוטיק קטן כשעומדים מול מבחר כזה גדול?

"אלה היו שבועיים קסומים", מספרים בעלי המלון, "כל יום הוקדש לבחירת פריט מסוים: מנורות, דלתות, חדרי אמבט וכו'. כל יום מתחיל באופוריה – 'איזה מוצרים מדהימים ואיזה מגוון מופלא', אבל אחרי כמה שעות כבר שום דבר לא נראה יפה ועוברים לייאוש – 'איך בוחרים?!'. ככל שנוקפות השעות גילינו שהעיניים מתמקדות בעיצוב מאד ספציפי של המוצר שאנחנו מחפשים, לאט לאט נוצר מיקוד של החזון – ולקראת סוף היום כבר יודעים בדיוק מה רוצים.

"אחד היתרונות בסין הוא שהם מוכנים לעשות כל מה שאתה חולם עליו. למשל, למרות שראינו יותר ממאה חדרי מלון אפשריים, מאובזרים בשלמות, רצינו שכל חדר במלון שלנו יהיה בהזמנה אישית, גם בגלל הטעם שלנו וגם בגלל אילוצי שימור. להפתעתנו, למרות שאנחנו מלון קטן של 20 חדרים, המפעל זרם איתנו והגשים לנו את החלום".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נהיה לנו חם: זו לא דירה, זו וילה חלומית בשמי נתניה 

>> עם חומר הניקוי שיש בבית: הטיפ לניקוי המטבחון

איך בעצם מתאימים כל מה שהוזמן בסין לחדר בישראל? הרי יש למוצרים הסינים תדמית לא כל כך אמינה.

"הסינים היו מאד מדויקים ומקצועיים. כשחזרנו, שלחנו להם תוכניות מפורטות של כל מה שרצינו ובמשך שלושה חודשים התנהלה חלופת אינטנסיבית של מיילים שבהם הם שאלו שאלות על כל בורג בתוכנית (למשל, הם לא הסכימו לקבל תוכנית של ארון בלי לקבל תוכנית של החדר כולו). לאחר מכן כשהמכולה הגיעה לישראל, הצלחנו להרכיב את כל הארונות בתוך יומיים בלבד, בזכות העובדה שהייצור היה כה מדויק ומסודר", הם מסבירים.

כרמלה, מלון בוטיק (צילום: יחסי ציבור)
בתחילת המאה שעברה נבנה עבור כומר ומשפחתו | צילום: יחסי ציבור

כרמלה, מלון בוטיק (צילום: יחסי ציבור)
המבנה היה תחת הגבלות מבנה לשימור | צילום: יחסי ציבור

מה הכומר היה חושב

את התוצאה של מסע העיצוב בסין אפשר לראות היום במבנה הקסום השוכן על ראש הכרמל, בינות לעצי אורנים במעלה רחוב התשבי, בין גן האם הנוסטלגי לבנייני מגורים חדשים.

כל אחד מ-20 החדרים במלון הבוטיק האינטימי והנעים מעוטר בצבעי פסטל, פריטי ריהוט ייחודיים מעץ שמוסיפים חמימות לחדר, וילונות ופריטי טקסטיל מפנקים, מיטה רחבת ידיים ומנורות צבעוניות ורומנטיות.

המלון הוקם במבנה טמפלרי יפהפה מתחילת המאה שעברה. המבנה, הבולט בנוף הירוק בצבעו הכתמתם, שימש כביתו רחב הידיים של הכומר והמסיונר מרטין שניידר שהגיע ארצה עם משפחתו בשנת 1904 וניהל את "מיסיון הכרמל" בעיר (מבנה שהוסב ברבות השנים למגדלי פנורמה) ובו התארחו אנשי דת גרמנים.

המבנה ננטש אחרי מותו של הכומר ושימש במהלך השנים כחנות עתיקות וכמסעדה יפנית. בשנות ה-80 נפתח בו מועדון חברים בשם "המועדון" בבעלותו של רפי שאולי. המועדון היה למקום מפגשם של אנשי "החברה הגבוהה" של חיפה באותם ימים ושימש גם כאולם אירועים. לאחר שנסגר המקום ננטש והוזנח והפך למקום מושבם של הומלסים.

כרמלה, מלון בוטיק (צילום: יחסי ציבור)
היה צורך לשמור על הפתחים המקוריים, הגג, הקשתות | צילום: יחסי ציבור

כרמלה, מלון בוטיק (צילום: יחסי ציבור)
היזמים, בני זוג בגילי ה-50 יצאו למסע בסין | צילום: יחסי ציבור

ב-2010 נמכר השטח לזוג יזמי נדל"ן תושבי חיפה בשנות ה-50 לחייהם. המטרה הייתה להקים בשטח שני בנייני מגורים, אולם עד מהרה הבינו שהנכס הטמפלרי הוא חלק בלתי נפרד מהעסקה והוא מוגדר כמבנה לשימור. כדי לקבל את אישורי הבנייה היה על הזוג לשמר את מאפייניו ואופיו של המבנה הישן, כולל הקשתות והגמלון המעטרים את חזיתו, גג הרעפים האדום ועוד.

הבנייה עצמה התחילה ב-2013 ומשרד האדריכלים גיורא גור היה אחראי על השימור והחיזוק של הבניין, בליווי צמוד של אדריכלית עליזה ידיד. בהמשך, משרד אדריכלים בוקי צוקר בליווי צמוד של אדריכלית שירה אפק היו אחראים על מלאכת עיצוב הפנים של הבניין.

"בתחילת הדרך התייחסנו לפרויקט כמו לכל פרויקט בנייה אחר", מספרים בני הזוג. "לאט לאט, עם התקדמות הבנייה, התאהבנו במבנה שהפך מברווזון מכוער לברבור יפהפה, וגם התחברנו לסיפור של המבנה וליווינו כל פרט בתהליך באופן אישי וצמוד". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carmella Hotel Haifa (@carmella_hotel)

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carmella Hotel Haifa (@carmella_hotel)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carmella Hotel Haifa (@carmella_hotel)

"כנדל"ניסטים לא היה לנו מושג על עיצוב מלון ועל אירוח, אבל למדנו תוך כדי הבנייה, עד שב-2017 נפתח המבנה מחדש והפעם כמלון בוטיק", הם מספרים. "בהתחלה השכרנו את המבנה עם הריהוט שבו לחברת 'פנחס וגסטון' בניהולם של פיני ודורית סלמה, בעלי צימרים יוקרתיים בלימן ובשבי ציון כדי שינהלו את המלון. הם גם אלה שנתנו את הטאץ' הסופי המיוחד שלהם באבזור המלון, בדקורציה וליצירת האווירה המיוחדת, בעזרתם של המעצבים טל ורוני רונן והומנית תמרה מורגנשטיין שאחראית על התמונות הצבעוניות במלון. הם ניהלו את המלון בהצלחה רבה במשך שלוש שנים אבל לצערנו, בעקבות הקורונה נפרדו דרכנו ואנחנו לקחנו על עצמנו את ניהול המלון".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של  living

הטיפים של בני הזוג לשופינג לבית בסין

א. בחרו בקפידה את החברה המלווה. "המכון לידידות סין" עשה עבורנו עבודה נפלאה.

ב. הביאו תוכניות מדויקות של כל הבית ותוכניות של פריטים כמו ארונות וכו'.

ג. נסו להחליט מראש מה הסגנון שלכם - קלאסי, מודרני, כבד, קליל - ומה פלטת הצבעים שאתם רוצים.

ד. קחו איתכם איש מקצוע שיודע להבדיל בין מוצר איכותי למוצר שרק נראה איכותי, ויודע לענות לשאלות טכניות בנושא העיצוב והביצוע. חייבים להיות מאוד מדויקים בדרישות הטכניות. מה שלא תגידו ותגדירו מראש, לא יקרה.

מלון כרמלה, התשבי 130 חיפהמ-580 שקל ללילה באמצע שבוע