לפני חצי שנה, בשיא תקופת הקורונה, קיבלה קרן אור הודעה שהבית שהיא שוכרת במושב גן הדרום נמכר, והיא תצטרך לפנותו בעוד כמה חודשים. אור, מורה במקצועה, מתגוררת עם בנה בן ה-7 מיכאל, ויש לה שני ילדים גדולים שכבר עזבו את הבית. "אני מקבלת מצבים כאלה בהתרגשות ממה שהולך להיפתח בדרכי", היא מספרת, "ולכן שינסתי מותניים וחיפשתי בתים במושב".
למרות הגישה האופטימית, תוך זמן קצר הבינה אור שהאתגר גדול משחשבה, ושקשה למצוא בתים מתאימים במושב, הנמצא ליד אשדוד. הבית היחיד שמצאה היה בקתת עץ, ששטחה 65 מ"ר, שעדיין הייתה בשלב היסודות. "הבית קטן מאוד, יחסית מה שחיפשתי, אבל כשעמדתי על היסודות משהו משך אותי. ראיתי כבר הכל בעיני רוחי", היא מספרת. "הבית היה צבוע בחום מבפנים ומבחוץ, והגדר הייתה כתומה. הבנתי שאני צריכה להיכנס לתמונה, ואמרתי לבעל הבית שיש לו מעצבת חובבנית בחינם, ולשמחתי הוא קפץ על הרעיון וסמך עליי".
הבית, שתכננו קלרה רגן וחן מיזינסקי ממשרד לאדריכלות ועיצוב פנים רגן-מיזינסקי, עומד על מגרש ששטחו חצי דונם, וכולל שלושה חדרים (אחד מהם ממ"ד). אור לא רק תכננה את עיצוב הפנים של הבית – היא גם עשתה דברים רבים בעצמה, "בעזרת הרבה סרטוני הדרכה ביוטיוב". הבקתה נצבעה בלבן מבפנים – כולל התקרה – ומבחוץ. "הצביעה נעשתה בכמה שלבים ועל ידי כמה צבעים, ובשלב האחרון גם אני צבעתי", היא אומרת. אור גם צבעה את הרצפה בצבע לבן ובלכה.
השטח מוקף בגדר לבנה, ומשער העץ, הלבן גם הוא, מוביל שביל עץ אל הבית. בכניסה לבית יש מרפסת אמריקאית מעוטרת בווילונות לבנים מתנופפים. "היא תמיד מזכירה את המרפסת בסרט "בחלף עם הרוח", אומרת אור. במרפסת ניצב שולחן האוכל, והיא מוארת בנורות פחם היוצרות אור חם.
"הדבר שהכי חשוב לי בבית הוא הריח", היא אומרת. "אני רוצה שמי שנכנס קודם כל ייקח נשימה עמוקה ויתענג על הריחות. חברתי הטובה אביבית זקרי רוקחת בחסד עליון בשמים בעבודת יד. ביקשתי ממנה ליצור לבית את הניחוח שיאפיין אותו, והיא עמדה במשימה בגאון". בבית יש חלונות רבים והוא מואר מאוד, ויש בו עציצים רבים. "בחרתי בעיקר צמחים מטהרי אוויר, כמו קיסוס ופוטוס", היא מסבירה. העיצוב, היא מספרת, נעשה בהשראת מקומות בעולם. "בגלל ההגבלות של תקופת הקורונה רציתי לצקת את חו״ל בבית - קצת סנטוריני, קצת קייפטאון, קצת לונג איילנד, קצת מרוקו". הצבעים השולטים בבית הם כחול ולבן.
מימין לדלת הכניסה נמצא המטבח שאור עיצבה ובנה נגר מנתניה. המטבח כפרי, לבן עם נגיעות של זהב. הכיור והברז מאיקאה, וגם אי המטבח מאיקאה. אור פירקה את חלקו העליון של האי ויצרה ממנו מתלה מעל הכיור. משמאל לכניסה נמצא הסלון. גם כאן תלויים וילונות לבנים אווריריים. הסלון מרוהט בספה לבנה ועליהם כריות בגוני כחול. ליד ספה עומד שולחן בכחול רויאל ועליו מגש בצבע זהב עם בקבוקי בושם, נרות וצמחים. "אחרי יום בבית ספר אני פשוט מתמזגת כליל עם הפינה הזו וקשה להזיז אותי משם", אומרת אור.
בבית יש שני חדרי שינה – חדר למיכאל (הממ"ד) וחדר לאור. "בחדר של דניאל היה חשוב לי ליצור חלל שקט ולא עמוס ולהשתמש בצבעים של ילדות, המזמינים למשחק". בחדר של אור נמצאת גם פינת העבודה שלה. "חברים קנו לי מראה מדהימה ולא היה לי איפה לתלות אותה, ואז עלה לי רעיון לתלות אותה על התקרה מעל המיטה", היא מספרת על המראה במסגרת העץ (פלורליס).
בחדר הרחצה אור צבעה את אריחי הקרמיקה והדביקה אריחי פי.וי.סי מאוירים בסגנון מרוקאי. היא גם הרכיבה את ארון הכיור המעוצב בסגנון נקי, בצבע לבן עם משטח עץ. במקלחת, התחומה במקלחון ללא פרופילים בעל צירים מוזהבים, המוט המשמש לכיוון ואחזקת ראש המקלחת והמזלף ("מוט פינוק") מוזהב (אבנר׳ס חולון). אור רצתה שגם ברז האינטרפוץ יהיה מוזהב. "קניתי ברז זול ופשוט בצבע ניקל, וניסיתי לצבוע אותו בספריי ובצבע לרכב במוסך פחחות, וזה לא הצליח", היא מספרת. "בסוף הבאתי אותו לאבו חליפה ביפו – חברה המתמחה בציפוי מתכות בזהב. זה עלה 450 שקל - לא בשמיים בכלל והגשמתי חלום". אור מספרת שבמקור מכונת הכביסה והמייבש היו אמורים לעמוד בחדר הרחצה, אבל התגלה שהם חוסמים את הדלת האחורית. לכן היא הציבה אותם במחסן שקנתה במיוחד.
"אני לא מעצבת, אבל היצירה הייתה עונג צרוף", אומרת אור. "לגור בבית שעיצבתי לעצמי זה חלום. אני מרגישה שבניתי את הבית שלי במו ידיי", היא מסכמת, ומוסיפה שהיא מקווה לגור בבית שנים רבות.
עיצוב פנים: קרן אור
תכנון הבית: חן מיזינסקי וקלרה רגן רגן-מיזינסקי
יודאיקה: ״ניצחתי ואנצח״