גם השנה פרסמנו אינספור בתים ודירות מכל רחבי הארץ. אנחנו מודים מאוד לכל האדריכלים, המעצבים והדיירים שחלקו איתנו את בתיהם, תוכניותיהם וחלומותיהם במהלך 2017. נהנינו ולמדנו מכולם, אבל כדי לסכם את השנה בחרנו עשרה שבלטו במיוחד. בין הבתים והדירות שברשימה יש דירה שכורה וצבעונית, בית שבנוי ממכולה וממוקם באזור תעשייה, וילה מינימליסטית על נחלה חלקאית ובית תלת מפלסי בסגנון יווני בהרצליה. תוכלו למצוא כאן הרבה חומרים מפתיעים שממלאים את הבתים באופי ובטקסטורה, כמו פלדה, בזלת, פליז, ובלוקים חשופים, וגם הרבה צבע שמגיע לפעמים בכמויות מדודות, כמו טפט המחפה את המקרר, ולפעמים במשטחים גדולים כמו מטבח שלם בטורקיז. מה שבטוח הוא שלא הלכו כאן על בטוח. כל בית כאן יחיד ומיוחד ובכל אחד תמצאו אלמנטים מפתיעים ובלתי שגרתיים שנותנים לכולנו השראה לצאת מהקופסה.

עפים על פלדה

בית ברמת השרון שבו עסק הפלדה של בעל הבית השתלב כחומר גימור בעל ערך ויזואלי מרשים בחזיתות הבית, בעיצוב הפנים, כעמודים וכקורות ואפילו בפיתוח השטח. אדריכלים עדי ותמר סמט תכננו את הבית עבור בני הזוג ושני ילדיהם, שהגשימו את החלום לבנות בית צמוד קרקע מהיסוד. לצד הפלדה שולבו חומרים טבעיים וצבעוניות מונוכרומטית שחוזרים על עצמם ברחבי הבית. החלל רוצף באריחי טרוורטין בגוון אפור והתקרה הגבוהה חופתה בקורות עץ במראה פרקט. פתחים רחבים פונים לחצר הירוקה ומאפשרים לאור הטבעי לשטוף את חללי הפנים. בחלל הציבורי בולטת ספרייה דו צדדית, שהוצבה מול הכניסה שנראית כאילו צומחת מרצפת המרתף, עולה כלפי מעלה ומשמשת לתמיכת המבנה, להפרדה בין החלל הציבורי לפרטי וכן כאלמנט דקורטיבי ופונקציונלי.

בית הפלדה, כניסה סגורה (3) (צילום: עודד סמדר)
אפילו החלודה הפכה לחלק בלתי נפרד מהנראות של הבית | צילום: עודד סמדר
בית הפלדה, ג, ספרייה (8) (צילום: עודד סמדר)
ספרייה דו צדדית שכאילו צומחת מרצפת המרתף ועולה עד תקרת קומת הקרקע | צילום: עודד סמדר
בית הפלדה, סלון (26) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית הפלדה, שינה (22) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

בית הפלדה, ג, מדרגות (36) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 מתוחכם אך לא מתחכם

 דירת חמישה חדרים בבניין תל אביבי ותיק עוצבה מחדש בהתאם לרצונותיהם ולטעם של דיירי הבית, משפחה בת חמש נפשות. מעצבי פנים אושרי אבירם ודנה קושמירסקי הגדירו את קונספט העיצוב כ"יחסי גומלין בין שיק לבין קז'ואל ליצירת סגנון מתוחכם אך לא מתחכם, אלגנטי אך לא מפואר, יצירתי וחדשני אך חף מאפנות תלויות זמן". הזו הם השתמשו באלמנטים גיאומטריים לינאריים כמוטיב חוזר בדירה. בסלון בולטת ספרייה מרחפת שבנויה ממדפי פליז דקיקים עם טקסטורה מחוררת המייצרת משחקי אור וצל על הקיר והרצפה. את פינת האוכל מגדיר קיר כהה בעל טקסטורה שמוסיפה עומק לחלל ובמטבח שאפשר לראות מכל פינה בחלל הציבורי. אי אפשר שלא להתאהב באי רחב הידיים, שניצב על רגלי פליז וברזל מושחר ומעליו אלמנט רב שימושי שנתלה מהתקרה ועשוי מפליז ומזכוכית.

קושמירסקי, מטבח (24) (צילום: עודד סמדר)
אי חד פעמי מפליז, ברזל ואבן | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון (21) (צילום: עודד סמדר)
ספרייה ובמות מרחפות | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון ספה (17) (צילום: עודד סמדר)
תחושת מרחב אלגנטית | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, פינת אוכל (3) (צילום: עודד סמדר)
שולחן אוכל מפלטות שנפרשו מגזע עץ בקווי המתאר האותנטיים | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, שינה (58) (צילום: עודד סמדר)
ספסלים הוצבו גם בחדר השינה | צילום: עודד סמדר

קושמירסקי, נוף (42) (צילום: עודד סמדר)
הדירה מתאפיינת בפתיחות מקסימלית | צילום: עודד סמדר

חושפים הכל

בית בהרצליה שבו גרים האדריכלים תמר יעקבס ואושרי יניב עם ילדיהם. את מיקום הבית במגרש, שגודלו 600 מ"ר, גובהו ומיקום הכניסה אליו הכתיבו שני עצי פקאן שגדלים במגרש והיום מצלים על החצר המערבית הרחבה. קירות הבלוקים הושארו חשופים, הן מבחוץ והן בפנים, התקרה לא טויחה והרצפה חופתה בבטון מוחלק. את החלוקה המסורתית לאגף ציבורי ולאגף פרטי בחרו האדריכלים לאתגר ויצרו שלושה אגפים - באגף הדרומי יחידת ההורים, בצפוני חדרי הילדים, חדר אורחים, חדר רחצה ומחסן קטן, ובמרכז החלל הציבורי, שבו פינת אוכל וסלון המשקיף לגינה, מאחוריו המטבח וביניהם ספרייה מפלדה דו-צדדית. ליצירת היררכיה ולשם הדגשת חלוקת הפונקציות נמצא החלל מעט נמוך יותר מהחללים הפרטיים ותקרתו גבוהה יותר עם גג הבטון הנראה כמרחף מעל חלון היקפי המאפשר כניסה של אור יום ואוורור טבעי.

יעקבס יניב, (12) (צילום: עמית גירון)
גימור חשוף ומושלם ללא טיח | צילום: עמית גירון
יעקבס יניב, (סלון, ג 10) (1) (צילום: עמית גירון)
הגג מרחף מעל חלון המספק אור טבעי | צילום: עמית גירון
יעקבס יניב, (מטבח 8) (צילום: עמית גירון)
עץ בגוון עמוק בארונות המטבח מרכך את חומרי הבניין | צילום: עמית גירון
יעקבס יניב, סלון מביט אל החצר בחלונות מרצפה עד תקרה (19) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
יעקבס יניב, חדר שינה הורים (15) (צילום: עמית גירון)
וילונות נשפכים לשמירת פרטיות | צילום: עמית גירון

יעקבס יניב, רחצה (16) (צילום: עמית גירון)
אותה שפה גם בחדר הרחצה | צילום: עמית גירון

שכורה ומושקעת

המעצבת הגרפית מיתר וולדנברג ובת זוגה חזרו ארצה אחרי שהות באוסטרליה וביקשו להפוך את הדירה השכורה שאליה עברו לקן משפחתי נעים שיתאים להם ולתינוק שלהן. השתיים חברו למעצבת מיכל וולפסון-קלמן ובתקציב של 28 אלף שקל יצרו דירה צבעונית, משפחתית ונעימה. הדירה נמצאת בבניין ישן בצפון הישן של תל אביב וגודלה 78 מ"ר. הקיר שעליו נתלה המזגן נצבע בצהוב וקושט בצלחות מאוירות, במטבח נוספה יחידה פתוחה שבה כלים צבעוניים והמקרר חופה בחלקו בטפט. לסלון נבחרה ספה בסגנון מרוקאי בגוון רך שהוצבה על שטיח פרסי שנרכש בשוק הפשפשים ובמרפסת נתלה ערסל מפנק עם פרנזים ורודים שסביבו צמחייה עשירה.

מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (13) (צילום: שירן כרמל)
תשעה חודשים של יצירה, היריון ולידה של בית ומשפחה וחברות נפלאה עם המעצבת | צילום: שירן כרמל
מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (11) (צילום: שירן כרמל)
מטבח עם צבע | צילום: שירן כרמל
מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (18) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (10) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (8) (צילום: שירן כרמל)
יצירות של הדיירת ועריסה | צילום: שירן כרמל

הגיעו לנחלה

בין מטעי הזיתים, על נחלה חקלאית משפחתית, תכננו עירית הנקין וזהר שביט ממשרד האדריכלים הנקין שביט בית חד מפלסי שגודלו 200 מ"ר לבני זוג בשנות ה-30 המוקדמות לחייהם, שלושת ילדיהם וילד נוסף שבדרך. הבית פונה לכיוון בית הוריו של בעל הבית ולכן חזיתו הקדמית תוכננה באופן מופנם יחסית עם פתחים קטנים, בעוד שלכיוון החצר האחורית נוצרו פתחים גדולים. "נהנינו מתכנון מבנה שכולו מתפקד כשער בין פנים לחוץ וככזה מייצר חוויית מגורים שכולה חיים בתוך טבע, נוף וסביבה", מסבירים האדריכלים. בניגוד לרוב בתי המושב, שמתוכננים בסגנון כפרי עם גגות רעפים, הבית עוצב כקופסה ניטרלית ולבנה היוצרת רקע לעצי הזית ומדגישה אותם.

בית בין כרמים, חוץ (14) (צילום: אסף פינצ'וק)
קופסה ניטרלית לבנה | צילום: אסף פינצ'וק
בית בין כרמים, מטבח (3) (צילום: אסף פינצ'וק)
המבנה פתוח מאוד כלפי החוץ לכן הוחלט על עיצוב פנים ניטרלי | צילום: אסף פינצ'וק

בית בין כרמים, שינה (11) (צילום: אסף פינצ'וק)
וויית מגורים שכולה חיים בתוך הטבע | צילום: אסף פינצ'וק

כשהבית הוא מכולה

אחרי שישן שנתיים במשרד של מפעלו בפתח תקווה, לקח אדם פרץ, אמן פלדה הידוע בכינויו "אדם סטיל", מכולה שנשארה לו מיבוא של חומרי גלם והפך אותה לבית. הוא בסך הכל בן 26, כבר מעסיק 17 עובדים במפעל שבנה בעשר אצבעות, עובד עם רשימה מכובדת של אדריכלי על ומאחוריו פרויקטים מרשימים, חלקם עבור האלפיון העליון. את הבית בנה באזור תעשייה, והוא כולל שתי קומות ששטחן הכולל כ-50 מ"ר. בקומה הראשונה מטבח, חדר רחצה וסלון. מדרגות שהיו זרוקות במפעל של פרץ מובילות לקומה השנייה, שם מוצבת המיטה ומעליה חלון גג. "זה מה שיפה בבית הזה - אפשר לשנות בקלות. אם אני ארצה להגדיל בעתיד אז אני יכול לחבר מכולה נוספת, אני לגמרי משוחרר מהתפיסה של 'בית סטנדרטי' במובן של החלוקה הפנימית", הוא מסביר.

אדם סטיל, חוץ (6) (צילום: הילה עידו)
בית ממכולה. מתאים בול לצרכים של המעצב-הדייר | צילום: הילה עידו
אדם סטיל, סלון, ג (11) (צילום: הילה עידו)
בית שאפשר לשנות בקלות | צילום: הילה עידו

אדם סטיל, מטבח, ג (16) (צילום: הילה עידו)
מדרגות פלדה שתכנן אדריכל אילן פיבקו ובגלל טעות בחיתוך נשארו במפעל | צילום: הילה עידו

לצפות בנוף מהמיטה

בני זוג עם שני ילדים בוגרים ושני כלבים רכשו שלד קיים לבית בגליל המשקיף לנוף מרהיב. כדי לממש את מלוא הפוטנציאל של הבית והנוף שסביבו תכננה מירב גור את השלד מחדש וגם יצרה פתחים רחבים המכניסים את הנוף ואת האור הטבעי פנימה. בני המשפחה אוהבים מאוד לארח ורצו ליצור מראה חם וביתי, לכן הבית כולו חופה בפרקט עץ טבעי ובבריקים ולהשלמת האווירה נבחרו רהיטים בסגנון אירופי ופרופילים בלגיים לחלונות. קשתות אבן מובילות לדלת כניסה שחורה וגדולה, ובמטבח יש ארון שחור גדול ומרשים הממשיך לכיוון הסלון ומסתיר את הדלת המובילה ליחידת ההורים. מפינת האוכל ומהסלון ניתן להשקיף החוצה דרך דלתות זכוכית גדולות ובחדר השינה יכולים בני הזוג לצפות בנוף מהמיטה.

מרפסת שינה (צילום: שרון צרפתי)
להכניס את הנוף ואור טבעי | צילום: שרון צרפתי
מטבח (צילום: שרון צרפתי)
מטבח שחור ומפואר | צילום: שרון צרפתי
סלון (צילום: שרון צרפתי)
ריהוט בסגנון אירופי אלגנטי | צילום: שרון צרפתי

דירה שהיא טיול בעולם

לוריין רייק, מעצבת פנים ובעלת חברת תכשיטים, רצתה לעצב את דירתה כמרחב שמשקף את עולמה, ולמלא אותה ביצירות אמנות, ביופי, בפריטים שונים שאספה בשווקים ברחבי העולם וברהיטים שיצרה ותכננה בעצמה. הדירה, שנמצאת בבבניין לשימור בתל אביב ושטחה 80 מ"ר, לא עברה שינויים מבניים אך עוצבה מחדש מקצה לקצה. בסלון הוצבו ספה ירוקה שמעליה לוח דמוי גב מיטה מבד קטיפה עם פנינים קטנות וספרייה לבנה עם פריטי פליז מתחום הצורפות שתוכננה במיוחד כדי להכיל את הפסנתר ואת מוצרי האודיו. בפינת האוכל נתלתה חצאית משבט אפריקאי שמוסגרה ובמטבח נתלה גוף תאורה מבקבוקי יין ופרספקס חלבי עם פרטי פליז בהשראת אר-דקו.

לורין רייק (צילום: עודד סמדר)
לוח דמוי גב מיטה מעל הספה וספרייה עמוקה | צילום: עודד סמדר
לורין רייק (צילום: עודד סמדר)
גוף תאורה מבקבוקים | צילום: עודד סמדר
לורין רייק (צילום: עודד סמדר)
חצאית אפריקאית ממוסגרת | צילום: עודד סמדר

לורין רייק (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

תוספת צבע

שתי דירות בבניין באוהאוס לשימור במרכז תל אביב אוחדו לדירה אחת בגודל 145 מ"ר עבור משפחה צעירה, זוג הורים, שתי בנות קטנות ותינוק. הלקוחות, עולים חדשים מאירופה שעוסקים בתחום התיירות והאירוח, ביקשו ממעצבת פנים ליאת עברון דירה צבעונית עם ניחוח תל אביבי שתייצג את הטעם שלהם ותשלב בין מוטיבים אירופיים וישראליים ובין פריטים חדשים לעתיקים. במרכז המטבח, הפתוח לכיוון הסלון נצבע בטורקיז, עומד שולחן אוכל עם שני כיסאות בגון חרדל. פינת הישיבה בסלון מוגדרת באמצעות שידת טלוויזיה מעץ אגוז שמצדה השני משמשת כשידת הכניסה. שתי דלתות עתיקות מפירוק שופצו והורכבו בכניסה ליחידת ההורים ואת הקיר שבגב המיטה מחפה טפט עם דוגמה גיאומטרית עדינה שתואם לסקלת הצבעים היפה של הבית.

ליאת עברון, סלון (11) (צילום: שי אפשטיין)
דירה צבעונית, מלאת אופי, עם ניחוח תל אביבי | צילום: שי אפשטיין
ליאת עברון, מטבח (7) (צילום: שי אפשטיין)
הלקוחות אוהבים צבע | צילום: שי אפשטיין

ליאת עברון, הורים, ג (28) (צילום: שי אפשטיין)
שילוב של פריטים ישנים וחדשים | צילום: שי אפשטיין

 חופשה משפחתית

יוסי עזר, מוזיקאי ומפיק מוזיקלי, בעברו בסיסט בלהקת "פורטרט" וכיום מבעלי מותג הריהוט היוקרתי "פנטהאוז רהיטים", חבר לאדריכל נסטור סנדבנק, שהוא מכיר כבר כ-15 שנה, לתכנון ולעיצוב ביתו שבהרצליה. עזר ביקש ליצור תחושה של חופשה מתמשכת וסנדבנק תרגם את החזון לבית המתאים למשפחה  עם שלושה ילדים. בבית שלושה מפלסים שכל אחד מהם בגודל 80 מ"ר. בקומה העליונה סוויטת הורים ושלושה חדרי ילדים, בקומת הכניסה סלון בהיר ואוורירי בגוונים של כחול ולבן ובמרתף יש פינת משפחה ואולפן הקלטות פעיל. בבית בולט קיר בגודל שמונה מטרים המחבר בין הקומות ובנוי מאבן בזלת טבעית. גימור טיח גס ובקווים רכים ומעוגלים, פרגולת מפרש שתחתיה שולחן אבן איטלקי ודלת אסם כבדה במטבח הם רק חלק מהמאפיינים הייחודיים של הבית.

בוזוקי_שיק_גרסת_הרצליה_-_סיפור_אהבה_יווני._כלי_האמייל_מוסיפים (צילום: איתי סיקולסקי)
קצת כפרי, קצת יווני, הרבה מקומי ובעיקר יפהפה | צילום: איתי סיקולסקי
בוזוקי_שיק_גרסת_הרצליה_-_מפרשים_מלמעלה,_פרוסות_בזלת_ענקיות_מלמטה (צילום: איתי סיקולסקי)
מפרשים מלמעלה, פרוסות בזלת ענקיות מלמטה | צילום: איתי סיקולסקי
בוזוקי_שיק_גרסת_הרצליה__-קיר_הבזלת_הוא_הציר_המרכזי_של_הבית_ (צילום: איתי סיקולסקי)
קיר הבזלת הוא הציר המרכזי של הבית | צילום: איתי סיקולסקי
בוזוקי_שיק_גרסת_הרצליה_-_חדר_משפחה_רחב_ידיים_בקומת_המרתף. (צילום: איתי סיקולסקי)
חדר משפחה רחב ידיים במרתף | צילום: איתי סיקולסקי

בוזוקי_שיק_גרסת_הרצליה_-_דרישת_שלום_גם_מסיציליה. (צילום: איתי סיקולסקי)
דלתות זכוכית שמכניסות אור | צילום: איתי סיקולסקי