אם ובתה הבוגרת חיפשו בית למגורים משותפים, שיהיה גדול מספיק כדי להפוך לשתי יחידות עם כניסה נפרדת עבור כל אחת מהן. האם פנסיונרית, הבת מטפלת ויועצת ברפואה משלימה ובתא לחץ (בהמשך הצטרף אליהן בן זוגה), וכשהן מצאו את הבית הפרטי ביישוב בית אריה בשומרון, הן פנו למעצבת הפנים מימי נורי לבדיקת הפוטנציאל שלו. בבית, שנבנה במקור בשלבים ובטלאים, יש שלוש קומות, מרפסת בשטח כ-110 מ"ר וגינה בשטח של כ-230 מ"ר; מספיק מקום לצרכי המגורים של השתיים וגם לקליניקה של הבת עם כניסה נוספת. הבקשה שלהן לעיצוב הייתה שהבית יהיה נעים וישקף את האישיות של כל אחת מהן, עם אפשרות להכיל את האוספים שליקטו במהלך חייהן מהעולם, כל אחת בסגנון שלה.
תהליך התכנון והעיצוב נמשך כשלושה חודשים; עבודות השיפוץ ארכו כארבעה חודשים, במהלכם המעצבת ובעלות הבית המשיכו ברכישות ובסטיילינג. העלות של כל התהליך - כולל עיצוב, עבודות שיפוץ, ריצופים, מקלחות, מטבחים, דלתות ותאורה, הייתה קרובה למיליון שקלים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הבניין בחיפה שיצר מהומה ברשת
>> מנקה: הדברים שאתם לא מנקים במטבח וזה דוחה
הבית הישן זכה לתכנון מחדש: קירות מיותרים נהרסו לטובת חלוקה שתואמת לאורח החיים המדויק של שתי הדיירות, בית מרכזי לאם במפלס הכניסה ויחידה משמעותית בשני המפלסים העליונים לבת, עם תוספת קליניקה למטה. למעשה יש לבית 3 כניסות נפרדות: הכניסה של האמא היא מהגינה, של הבת במדרגות ישירות מהגינה לקומה השנייה ובחזית השנייה של הגינה יש כניסה לקליניקה, שנמצאת בחצי מפלס נמוך יותר. למרות שאין חלל משותף למגורים של הדיירות, לשתיהן היה חשוב שלמרות הפיצול ולמרות טעמן השונה, ייבחר ריצוף אחיד שיגשר על השוני וייצור מראה של בית שלם. הבית כולו רוצף באריחי קרמיקה דמוי פרקט בגווני אבן אפרפר. הקשתות המקוריות הושארו ונעטפו בגוונים בהירים. ולתאורה הטבעית שמתפרצת מהחלונות נוספו פסי צבירה מגנטיים עם ספוטים ייעודיים, וגופי תאורה שמוקמו בפינות שונות ליצירת תרחישי תאורה למגוון אפשרויות.
בכניסה לבית של האם יש מבואה מרווחת ומזמינה עם דלתות עץ גדולות עתיקות בטורקיז שנרכשו ביפו מפירוק וחודשו. הקורות בתקרה נחשפו ונצבעו בלבן ונוספו אביזרים בטורקיז מהאוסף שלה. חללי המסדרון, המטבח וחלק מהסלון הישן נהרסו ואוחדו ובמקומם עוצב מטבח מרווח, בהיר ואלגנטי, עם אי גדול לאחסון וישיבה. סופו של האי ממוקם ברחבה משותפת ועטופה בחלונות של פינת האוכל, ומשם נכנסים לסלון דרך פתח עם קשת גדולה.
סוויטת שינה בפשטות נקייה
גם החללים המקוריים של שירותי האורחים, מקלחת ושני חדרים אוחדו ליצירת סוויטה אחת גדולה באופן ספייס, כולל חדר ארונות מאובזר ומקלחת מעוצבת בפשטות נקייה, שמזכירה זמנים ומקומות רחוקים, בדיוק כפי שביקשה. הגוון הכחול שנבחר לקיר גב המיטה ממשיך אל תוך המקלחת, כרקע לריצוף המשושים המצוירים ולכיור הלבן הווינטג'י. גם במקלחת מוקמו פריטים אישיים ואהובים - ארונית ומראה עתיקות. אל הסוויטה ניתן להגיע דרך היציאה האחורית של הסלון, או לחילופין מיד עם הכניסה מהמבואה. רוב הרהיטים והפריטים בבית מלווים את האם במשך שנים רבות, חלקם נרכשו לפני שהיא עלתה לארץ מארה"ב. היא ליקטה אותם מרחבי העולם ואפילו מבית הוריה, לכן כמעט ולא היה צורך בריהוט חדש.
היחידה של הבת כוללת כניסה נוספת בגינה ומתפרשת על שלושה מפלסים. בקומה הראשונה ממוקמים חדר אורחים ופינת כביסה. משם מובילות מדרגות למאסטר רום שלה - יחידה שכוללת סוויטת שינה ורחצה, עם גוף תאורה משנות השישים ומקלחת מרוצפת במראה אבן וארון אמבטיה תואם. בקומה העליונה יש מטבחון קטן ומאובזר, פינת אירוח עם קשת בקיר ויציאה דרך וויטרינה למרפסת גדולה ומרוצפת. בפינת האירוח פינת ישיבה צבעונית ומפנקת מבדים מגוונים שנתפרה לפי מידות. גולת הכותרת בתכנון היא הבייבי של הדיירת – הקליניקה שלה, שנוצרה מחלל לא מנוצל שהיה בין הקומות ומוקפת חלונות שמשקיפים לנוף. בפנים יש פינת עבודה משרדית, תא לחץ לטיפולים, מקומות אחסון ואווירה ייחודית. לנוחיות קבלת הקהל, יש כניסה נוספת לקליניקה מצידה האחר של הגינה. בדומה לאם, גם לבת יש טביעת יד מיוחדת. היא התגבשה באפריקה, בהודו וברחבי העולם והשאירה חותם בכל פינה ברחבי ביתה.
טיפ ממעצבת: הכניסו את האופי שלכם הביתה באמצעות מזכרות מטיולים, פריטים שאספתם במרוצת השנים, שילובי צבעים ופריטים חדשים. התוצאה תהייה ייחודית רק לכם ותשקף אתכם, אך זכרו לשמור על מינון סביר. הבית הזה היה מסע חוויתי משותף שלי ושל הלקוחות שלי. התקשורת בינינו זרמה מהרגע הראשון, כמו היכרות ותיקה. כך יכולתי לשתף אותן בתהליך ולדייק יותר את התכנון עבורן בהתאמה ממשית. הפכנו בית שנראה בתחילה כמו בית טלאים ישן לבית פרטי רחב ידיים, פשוט ויוקרתי, מודרני ואקלקטי, שמגשר על אוסף תרבויות, מקומות ופריטים, מוקף בגינה ובנוף.
עיצוב פנים (כולל תוכניות אדריכליות לחלוקה המחודשת): מימי נורי
ריצופים וכלים סניטריים: א.א קרמיקה
תאורה: תומס תאורה
רשימת מכולת:
- ארונות קיר בחדר הארונות, איקאה ושדרוג עם ידיות מוזהבות: 5,000 שקלים
- פינת הישיבה של הבת, "המתפרה" בכפר מל"ל: 4,000 שקלים
- דלת כניסה של האם, דלתות עתיקות אולדורס: 16,000 שקלים
- המטבח של האם, אביבי מטבחים (לא כולל שיש ומכשירי חשמל): 55,500 שקלים
- גופי תאורה, תומס תאורה: 26,000 שקלים