בני הזוג גרו שנים בתל אביב ובעמק חפר, ואז החליטו לחזור עם שלושת ילדיהם (שתי בנות בגיל בית ספר יסודי ובן בגיל הגן) למושב היוגב שבעמק יזרעאל, שבו האב נולד וגדל. השניים – הוא עובד בהייטק והיא עוסקת בפיתוח קהילתי במועצה האזורית, שניהם בראשית שנות ה-40 לחייהם – החליטו לבנות את ביתם בנחלה של הוריו של הגבר, ופנו לרוית דביר בעלת משרד "רוית דביר אדריכלות ועיצוב".
"לזוג היה חשוב שהבית ישתלב בסביבה הכפרית. הם רצו גג רעפים, לפחות בחלק מהבית, ולאב, שגדל במושב, היה חשוב שגם ילדיו יוכלו לרוץ בדשא כפי שהוא עשה בילדותו, ללא גדרות וחומות", מספרת דביר. התהליך כולו נמשך כשנתיים (כחצי שנה עד סיום הסקיצות, קבלת היתר ותוכניות בנייה עוד כחצי שנה, ובניית הבית כשנה).
הבית, ששטחו 190 מ"ר, כולל שתי קומות. בקומת הכניסה יש חלל ציבורי, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון, וכן יחידת אירוח ויחידת הורים. בקומה העליונה יש שלושה חדרי ילדים וחדר רחצה. יש לו שתי חצרות – חצר אחת משותפת עם בית הסבים ובה פינת ישיבה גדולה לארוחות שישי בקיץ, וחצר מערבית.
הבית מורכב מכמה קוביות ורובו מחופה מבחוץ בטיח בהיר, מלבד הקובייה שמשמאל לכניסה, המחופה באבן טרוורטין הממשיכה לתוך הבית. הקובייה העליונה מחופה בגג רעפים עם קורות עץ שנראות גם בתוך הבית. דלת הכניסה קבועה בקיר זכוכית עם פרופיל בלגי שחור, ונפתחת למבואה ובה תקרה בגובה כפול שבה רואים את קורות הגג המשופע הצבועות לבן. רצפת החלל הציבורי מחופה באריחים בגודל 120X120 ס"מ. מימין למבואה יש חדר שירות ובו ארון גדול שחלקו הוא פיר כביסה מהקומה העליונה. בהמשך נמצאת יחידת ההורים. משמאל למבואה יש חדר אירוח וחדר רחצה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מול המבואה נמצאים פינת האוכל שבה שולחן עגול וכיסאות עץ, והמטבח. המטבח כולל שלושה קווים מקבילים בגוונים בהירים ונקיים עם משטחי העבודה מאבן קיסר שחורה. האי עשוי עץ אלון ומתחתיו יש ארון עץ שחורים שבהם משולב תנור אפייה. דלת זכוכית מובילה לחצר האחורית, המשותפת לבית הסבים. בהמשך החלל הציבורי נמצא סלון ובו חלון אופקי רחב שממסגר את הגינה ודלתות זכוכית המובילות לגינה.
גרם מדרגות מפלדה שחורה עם מדרכי עץ ומעקה זכוכית מוביל לקומה העליונה, שבה נמצאים חדרי הילדים. על קיר גרם המדרגות, מעל מדף העץ, תלויה מנורת מוזהבת של מעצב התאורה חגי ורד. "המנורה היא כמו תכשיט עדין על רקע החלל הנקי", אומרת דביר.
השימוש במספר מצומצם של חומרים, גופי תאורה מינימליסטיים ופסי מיזוג עדינים ונסתרים תורמים לאווירת השקט בבית", היא אומרת. "כמעט מכל זווית בבית אפשר ליהנות מהגינה ומהאור הטבעי, ובזכות מערכת הצללה של תריסים סמויים בשלד אפשר לשלוט בכמות האור הנכנסת".
תכנון ועיצוב: רוית דביר אדריכלות ועיצוב
סטייליסט: רון פרום
ניהול ופיקוח: יובל דביר