למרות השם הפסטורלי, עד לא מזמן כיכר האיילות מתחת לשלושת מגדלי עזריאלי בתל אביב כללה תחנת מוניות, כבישים ומדרכות, ועוברי אורח ביקשו בעיקר לחצות אותה במהירות ולהגיע למקום נעים ומעוצב יותר. לפני כשנה נסגר המעבר כליל לצורך עבודות, ולאחרונה נפתח המקום מחדש לאחר שעבר מהפך והפך למתחם בילוי בשם DNA. במתחם, ששטחו 1,600 מ"ר, יש בר שאורכו 70 מטר - הבר הארוך ביותר במזרח התיכון, לדברי הבעלים ובו 120 מקומות ישיבה. סביבו יש 4 פודטראקס (דוכני מזון): תומאס זוהר מכין אוכל תאילנדי, גבריאל ישראל מגיש מנות ממקסיקו, יהונתן שרביט מתמקד באוכל מדרום איטליה, וצרי אגמי באוכל מצרפת. את כולם מלווה קולינרית השף יוסי שטרית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נתניה: נעמה ותומר עברו לבית קרקע ועשו שיפוץ מטריף

>> בזמן שבן מתלבט: מעין מבלה בחופשה חלומית

"המתחם נוצר על פי צורך ולא כהעתק למקום דומה בחו"ל", אומר יובל אליהו, מעצב הפנים ובעל סטודיו ארטישוק. "התבקשנו ליצור מתחם בילוי מעניין ומואר שיהווה מעבר בין הבניינים וימשיך בעתיד גם לבניין הספירלה הרביעי של עזריאלי שמוקם בימים אלה, וחיפשנו מראה אחר וחדש של בר בילוי גדול במראה fine, ופחות מראה של שוק אוכל". בהקמת המתחם הושקעו כ-30 מיליון שקל ולעיצובו היו שותפים משרד אדריכלות ערן בינדרמן, מעצב הפנים יובל אליהו מסטודיו ארטישוק ומשרד העיצוב OMY DESIGN..

בר עזריאלי, לפני (צילום: יובל אליהו)
אזור המתחם לפני השיפוץ | צילום: יובל אליהו
בר עזריאלי - 3 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בר עזריאלי - 1 (צילום: חנה טייב)
גוף תאורה מתפתל | צילום: חנה טייב
בר עזריאלי - 3 (צילום: חנה טייב)
צילום: חנה טייב

 באזור הבר והפודטראקס חופתה הרצפה במשטח טרצו, וסביבה נוצר מעין שביל מרוצף באבני אקרשטיין. הפודטראקס העשויים נירוסטה הוזמנו לאחר תכנון מדויק כדי להתאים אותם למקום. כל אחד מהם באורך 7.5 מטרים וכולל מטבח מקצועי ומאובזר. בשולי המתחם יש מטבח נוסף בסטנדרט גבוה, ששטחו 400 מ"ר, ובו מקום להכנת המיועד להכנות, ובו מחלקות שונות של מזון, וכן חדר מנוחה לעובדים, מחסנים לוגיסטיים לקבלת סחורות, מקלחות ושירותים.

האתגר העיקרי היה תכנון בר שיאפשר לשרת כמות גדולה של אנשים במקביל. "רצינו ליצור את הבר הרציף הכי גדול בארץ, אבל מטעמי בטיחות שנוגעים במעברים קטענו אותו באמצע ויצרנו שני ברים - אחד למעשנים והשני ללא מעשנים", אומר אליהו. "את החיבור השגנו על ידי גוף תאורה מרחף באורך 107 מטרים, שבנוי מפליז וכולל תרחישי תאורה לשעות היום והלילה. האלמנט 'משייט' בין שני הברים יוצר תנועתיות שביקשנו למקום, ומאחר שהוא הותקן נמוך יחסית לגובה הנתון, הוא מספק גם אינטימיות מסוימת", אומר אליהו. גוף התאורה העשוי פליז בולט במיוחד בזכות מקום לתצוגת בקבוקים, והבר עצמו מעוצב בקו גלי ומחופה באריחי קרמיקה כחולים וצרים. במקום פזורים צמחים רבים.  

בר עזריאלי - 6 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בר עזריאלי - 2 (צילום: חנה טייב)
מקום לבקבוקים על גוף התאורה | צילום: חנה טייב
בר עזריאלי - 2 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בר עזריאלי - 5 (צילום: איתי סיקולסקי)
פודטראקס מנירוסטה | צילום: איתי סיקולסקי
בר עזריאלי - 1 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
_OBJ

"כל העיצוב הוא קאסטם מייד, לא קנינו שום מוצר מדף קיים. גם גופי התאורה על הבר תוכננו עם שקעי USB כדי שניתן יהיה להטעין את הנייד בלי להתכופף ולחפש שקעים ולהמשיך את סביבת העבודה למי שזקוק לה", אומר אליהו.

מלבד הכיסאות שסביב הבר, אפשר גם להזמין עצמאית מהפודטראקס, ולשבת ליד השולחנות המפוזרים במקום או בטרסה המורכבת מיציקת טרצו וספסלי עץ. לכל כיסא יש מספר המאפשר לשייך אליו את ההזמנה. המתחם מיועד לאוכלוסייה המגוונת העוברת באזור – עובדי המשרדים הרבים, משפחות המגיעות למרכז המסחרי, ונוסעים בדרכם לרכבת או ממנה. הוא פועל משעות הבוקר ועד הלקוח האחרון.