הייעוד של הקרוואנים הנגררים של טל רבינוביץ' הוא לאפשר לאנשים לחוות את הקסם שבטבע. הם היו אמורים לעשות את דרכם למידברן ולפסטיבל המוזיקה אינדינגב ולהמשיך לטיולי משפחות, אבל מאז ה-7 באוקטובר הם מושבתים ממסעות. האירועים הקשים ביישובי הדרום טרפו את הקלפים גם עבורם, ורבינוביץ' החליט לצאת במיזם שיסייע לתושבים המפונים שנותרו ללא בית. "ברגע שהתחילה המלחמה, חשבנו איך נוכל לשפר את המצב. ביחד עם כמה יזמי קרוואנים, כמו תומר אליעזר מ"אס קרוואן" ונאור ברוך מ"איזי קרוואן", פתחנו חמ"ל שכל מטרתו להכשיר את הקרוואנים לטובת המשפחות, ללא עלות, לגיוס כספים ולקמפיין הסברה בארץ ובעולם, עם עזרה של אנשים נוספים שנרתמו לטובת העניין - גדי עברון, הילה מלר, צח יעקב ואורן פליישר".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> תנסו את זה: הטיפ שיגרום לבזיליקום שלכם לשגשג
>> גילינו מי הילדה המלנכולית שכבשה את קירות ת"א
כרגע מוצעים למשפחות ארבעה קרוואנים במתחם בעומר, היישוב שבו ממוקם העסק של רבינוביץ'. במתחם יש אגם מלאכותי, פארק לילדים, מגרש כדורסל וכדורגל, מקלט שאליו ניתן להגיע תוך 15-10 שניות, בית כנסת קרוב ומרכז מסחרי. כל קרוואן הוא באורך 7.5 מטרים וכולל מיטה זוגית, סלון עם שולחן אוכל ומושבים שהופכים למיטה זוגית נוספת, שלוש מיטות יחיד על קומות, מטבחון ושירוקלחת (השירוקלחת הם סוג של מזוודה בתוך קרוואן ולגבי התפעול שלהם ניתן הסבר לאורחים ברגע שהם מגיעים). בנוסף יחכו בקרוואן מצעים, כריות ושמיכות וציוד עזר כמו טלוויזיה, שתוגברו כולם על ידי חברת Wix, וכמובן מקרר, מקפיא, כיריים על גז, מזגן ואבזור למטבח כמו כוסות, צלחות, פינג'אן ומכונת קפה. את החיבור למים ולחשמל מספק הבית הסמוך של תושב העיר, יוסי כהן. "חשבנו על הכול", אומר רבינוביץ'. "בכל קרוואן יכולים להתגורר 7-6 אנשים בכיף, ולרשות כל משפחה יעמוד קרוואן למשך שבועיים. כשיגיעו המשפחות מהעוטף ומאשקלון, המשפחות מעומר ימשיכו את העזרה ונפנק אותם גם באוכל. אנחנו רק מחכים להם".
רבינוביץ', 26, פתח את עסק הקרוואנים שלו לפני שלוש שנים, וברשותו 15 קרוואנים. הוא עובד עם עיריות, משרדי ממשלה, גורמים בצבא, אנשים פרטיים ואף סלבריטאים ששוכרים ממנו קרוואן עבור התארגנות לפני הופעות או צילומים, כמו עדן חסון, אודיה ואיתי לוי. "הכול התחיל כשחזרתי מדרום אמריקה בתקופת הקורונה. נסעתי לתל אביב בעיצומו של הסגר, וראיתי קרוואן בכביש. חשבתי לעצמי שזה פתרון גאוני לאנשים שתקועים בבית בהתבודדות, אבל יכולים לנוע עם הבית הזמני שלהם". במשך חצי שנה תכנן את העסק עם כל צורכי הקרוואנים, כולל מה חסר לאנשים ומה ירצו שיהיה בהם, והעמיד אותם מוכנים לצאת לדרך.
עלות ההפעלה של כל אחד מארבעת הקרוואנים היא 400 שקלים ליום. הם אוישו מיידית, אבל על ידי גיוס הכספים הנוכחי מקווים היזמים להכשיר 15 קרוואנים נוספים למשפחות שיעזבו את בתי המלון ויגיעו אליהם.