
להרגיש ולהבין את החומרים
את החלוקה הבסיסית המקורית של הדירה, שגודלה 49 מ"ר, השאיר טרוים כפי שהייתה, מלבד קיר וחצי שהפריד בין המטבח לחלל הכניסה, אותו הסיר. במקור המטבח היה ממוקם באותו האזור, רק שהוא היה מופרד בצורה מוחלטת מחלל המגורים. הדירה כוללת חדר שינה, סלון, מרפסת שירות ועוד מרפסת שמחברת בין חדר השינה לסלון וצופה לרחוב.
"מה שמעניין בדירה וגורם לה לתת תחושה חמה ונוחה אלו הטקסטורות של החומרים ממנה היא עשויה", אומר טרוים, "הקירות, הרצפה וגם הרהיטים, חשופים וכך אפשר לראות את הטקסטורה שלהם ולהבין ממה הם עשויים. גם כשאנחנו מזמינים מנה במסעדה ומבינים ממה היא מורכבת, נהנה ממנה יותר".
ואכן, הדירה עשויה מחומרים מוכרים. שולחן האוכל עשוי מברזל חשוף ומזכוכית משוריינת שהייתה בשימוש בשנות ה-70 (זכוכית לא שקופה שבתוכה רשת חוטי ברזל), בחלק מהקירות נעשה שימוש בלבני סיליקט של תל אביב (חום אפור) ולא של אירופה (האדומות). הרצפה עשויה לוחות אריזה של קופסאות מהנמל (עשויים מהחומר osb), וחלק מהרהיטים, שאת כולם עיצב טרוים, עשויים עץ אגוז לבן שהיה בשימוש גם הוא בשנות ה-70.

לא צריך להעמיס
"לפי התפיסה שלי חפצים יקרים מנוונים את הפשטות", אומר טרוים. "לכן אין בדירה אביזרים או רהיטים שמשדרים יוקרה, אלא צניעות ופשטות. לעתים היש הוא רק תירוץ ואריזה והאין הוא האוצר האמיתי. לא צריך להעמיס בשביל להראות שיש או למלא את החלל. מוטב להשתמש בדברים פרקטיים או באבזרים שיוסיפו לאווירה". במקום מגירות במטבח השתמש טרוים בארגזי פלסטיק גדולים, כדי להכניס, לדבריו, קצת ילדותיות לעיצוב.

"לפי התפיסה שלי, עיצוב זה עניין של תחושות ובדירה הזו הכנסתי הרבה שקט, חום ושלווה ומעט אלגנטיות. זה מה שהייתי צריך אחרי יום עבודה", מסכם טרוים.

תכנון ואדריכלות: דן טרוים
התמונות מתוך ספר "לגור בתל אביב", של אורלי רובינזון וצילה ירון, הוצאת מודן
אם כבר הגעתם לדרום העיר, כנסו לראות את מבני התעשייה שהפכו ללופטים משגעים
ואיך מעצבים דירת 55 מ"ר ב-35 אלף שקלים?