הבית, ששטחו 250 מ"ר, עומד על מגרש ששטחו 520 מ"ר על צלע ההר הפונה לים בזכרון יעקב. את הבית תכננה מירה גנוסר, שמשרדה מתמחה בתכנון בתים פרטיים, וילות וקוטג'ים.
תכנון הבית משלב ישן וחדש, כיאה לאדריכלות ארץ ישראלית המשלבת מזג ים תיכוני עם מעט נינוחות ואווירה אירופית. הבסיס הבנוי אבן הוא במבנה של "חירבה", ומעליו קובייה מודרנית וטיח. הגג הוא גג רעפים. התוצאה היא שילוב של בנייה מסורתית בהר, חיפוי אבן מסותתת, קורות עץ ואלמנטים מודרניים. הבית הפונה מערבה, לים, ונהנה מהאוויר, האור והנוף הים תיכוני.
תנאי השטח המאתגרים היו בסיס לתכנון הבית, המחולק לשלוש קומות המשתלבות במדרון התלול של צלע ההר. הבית נמוך ביחס לכביש, ולכן תוכננה מעלית ומעבר למפלס נוסף שממנו יש ירידה לכניסה לבית. קומת הכניסה נמצאת במרכז הבית, וממנה עולים או יורדים לחדרים. בקומה זו ניתן ביטוי מירבי לנוף – החורש הטבעי והים הכחול נשקפים דרך ויטרינות זכוכית רחבות, כרקע לסלון, למטבח ולפינת האוכל שבקומה. בקומה זו יש מרפסת גדולה עם מעקה זכוכית השקוע בתוך האבן ופרגולה רחבה הצופה לנוף.
חלל כפול בין הקומות יוצר חיבור בין חלקי הבית, ומאפשר להביט אל עבר קורות תקרת העץ וקומת המגורים. מהלך המדרגות, ה"מתנגש" בוויטרינות של החזית המערבית, בנוי מקונסטרוקציית פלדה ועץ. הוא משקיף על קומת המגורים, ומוביל לפינת עבודה ולסוויטת הורים הכוללת חדר ארונות וחדר רחצה מרווח.
קומת הילדים עטופה מבחוץ באבן טבעית גסה, כיאה למסורת הבנייה הערבית האותנטית של האזור. במרכזה של הקומה נמצא חלל פינת המשפחה. לכל ילד יש סוויטה הפונה לנוף ויציאה לגינה צדית.
על הבית חולש גג רעפים, הבנוי מקורות עץ גושני, חומרי בידוד ואיטום, ורעפי חרס מגוונים. בבית הותקנו תשתית חשמל מתקדמת, מערכת לחימום תת רצפתי, שואב אבק מרכזי, ומיזוג מרכזי דרך תעלות נחושת.
הפרויקט דרש שילוב מורכב בין תנאי השטח, התכנון הנקי, דרישות הדיירים והמערכות הנדרשות. הצלחתו נובעת מהקדשת שעות רבות ותשומת לב מיוחדת לתיאום ושילוב כל הגורמים המעורבים. המעקב הדקדקני והקשר ההדוק בין המתכננת והמבצעים אפשרו מתן פתרונות טכניים מיידיים לכל שאלה שהתעוררה במהלך התכנון והבנייה המיוחדים של הבית.
הבנייה בוצעה על ידי רונן שטרן מ"שטרן הנדסה אזרחית", ועל עיצוב הפנים שלו אחראית מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו.