בני הזוג עברו מדרום הארץ לנהריה שבצפון, לדירה בקו הראשון לים. הדירה, ששטחה 150 מ"ר, הייתה חדשה לחלוטין, בסטנדרטים של דירת קבלן ממוצעת, ללא מטבח. בני הזוג רצו לעצב את הדירה ובעיקר להתאים אותה לאדם בכיסא גלגלים וליצור בה יחידת מגורים נפרדת למטפל. לצורך כך הם פנו למעצבות הפנים שרון בן משה ולייזה זיו. מלבד נגישות מקסימלית, בני הזוג רצו דירה שבה ירגישו בנוח בשעות הארוכות שהם נמצאים בבית, כולל במהלך העבודה מהבית, וכן שיוכלו לארח בה. בנוסף, הם רצו שהעיצוב יכלול את החפצים השונים שאספו במהלך השנים בטיולים בחו"ל, מספרות המעצבות.
השיפוץ כלל יצירת מבואה המפרידה בין הבית ובין יחידת הדיור של המטפל, תכנון מטבח נגיש ופונקציונלי, התאמת כל הפתחים והמרחבים בבית לתנועה בכיסא הגלגלים, והגדלת חדר השינה וחדר הרחצה. "שתינו לא עסקנו בעבר בנגישות, וזו הפעם הראשונה שבה למדנו וחקרנו את הנושא לעומקו תוך כדי שיח בלתי פוסק עם בעל הבית", הן מספרות. "היה חשוב לנו שלצד הנגישות המקסימלית והפונקציונליות, הבית יהיה נעים וישקף את בני הזוג ואת אישיותם". התהליך נמשך כחמישה חודשים, מתחילת התכנון ועד סיום השיפוץ, ועלותו הייתה כ-300 אלף שקל.
בכניסה לבית יש מבואה ובה שתי דלתות – דלת לדירת הזוג ודלת לדירת המטפל, הכוללת חדר שינה, מטבחון וחדר רחצה. בכניסה לדירת הזוג נמצא החלל הציבורי הפתוח: משמאל לדלת המטבח, מולה פינת האוכל ובהמשך הסלון שצמודה אליו מרפסת גדולה. המטבח בנוי בצורת רי"ש. צלע אחת כוללת ארונות גבוהים צבועים באפור בהיר, וביניהם קבועים התנור, המיקרוגל והמקרר. מסגרת המקרר עשויה עץ אלון, ובהמשך לארונות יש דלפק בגובה נגיש מאותו עץ, ועליו משקאות. מתחת למיקרוגל יש מעין מגירה מיוחדת המאפשרת להוציא אוכל בבטיחות. הצלע השנייה כוללת ארונות נמוכים בצבע כחול, ומעליהם משטח עבודה. ברז הכיור הותקן קרוב לשפת השיש, ולכל אורך המטבח הותקן סוקל (מסד תחתון) בגובה 20 ס"מ המאפשר להתקרב עם כיסא הגלגלים. הקיר מעל הארונות חופה בטפט עם דוגמת פרחים והותקן עליו מדף ארוך מעץ אלון.
בפינת האוכל ניצב שולחן מלבני מעץ בגוון כהה, עם פינות מעוגלות. סביב השולחן, כשהוא סגור, ניצבים שישה כיסאות מפלסטיק שחור, ומעליו תלויה מנורה עם אהיל במבוק. על הקיר תלוי פלקט ישן ובו כתוב בכתב יד שיר על באר שבע, מתנה שקיבלו בני הזוג כשעזבו את העיר. בהמשך נמצא הסלון ובו ספה גדולה עם ריפוד כחול עז, שולחן עץ ושידת טלוויזיה ממתכת שחורה וזכוכית. מעל הספה תלוי קסילופון גדול שבני הזוג קיבלו לחתונתם. קיר זכוכית מפריד בין הסלון למרפסת ובה שולחן אוכל וכיסאות.
מימין לדלת הכניסה יש ממ"ד המשמש כחדר אורחים, ושירותי אורחים. חדר השירותים הותאם לכניסת כיסא גלגלים על ידי הסרת אגנית מוגבהת וריצוף מחדש.
בין המטבח לסלון יש פתח למסדרון המוביל לחדרי השינה. שני חדרים חוברו כדי ליצור את חדר השינה של בני הזוג ולהגדיל את חדר הרחצה. מימין לדלת ניצבת המיטה ומולה חלון גדול המשקיף אל הים. מצד אחד של המיטה תלוי מדף עץ, המשמש כשידת לילה, והצד השני פנוי כדי לאפשר להצמיד אליו את כיסא הגלגלים. הקיר שמאחורי המיטה צבוע בכחול עם ציור ענפים שציירה לייזה זיו. לאורך הקיר מהמיטה ועד החלון יש שקעי חשמל המיועדים למכשירים שונים וגדולים של הגבר. ממול הוצבה שידת מגירות לבנה. משמאל לדלת הכניסה יש מעין חדר ארונות ופתוח ובו חלון גדול. בצד אחד נמצא הארון של הגבר, ללא דלתות, ובצד השני הארון של האישה. בחדר הרחצה הצמוד הותקן טוש בלי מקלחון או חציצה כלשהי, אלא עם שיפוע המאפשר ניקוז. מתחת למשטח הכיור אין ארון והברז הותקן לצד הכיור, כדי לאפשר גישה נוחה. מעל האסלה הותקן ארון שגם מסתיר צינור צול. הארון צבוע בכחול וכולל מדף עץ פתוח.
מצדו השני של המסדרון נמצא חדר עבודה, המשמש כחדר אורחים, וחדר רחצה נוסף ובו אמבטיה, מכונת כביסה ומייבש. כיוון הפתיחה של הדלת שונה כדי שהאמבטיה ומכונות הכביסה יהיו נגישות בכיסא גלגלים, והכיור וארון הכיור הוחלפו כדי לאפשר תנועה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עיצוב: שרון בן-משה ולייזה זיו
קבלן: האיל יוספין תכנון ושיפוצים
נגרות: נגריית מהגוניה, יוסי הרוש ויעקב אלון
רשימת מכולת
ציור קיר שצויר במיוחד (350X270 ס"מ) – 4,275 שקל, לייזה זיו
שידת טלוויזיה – 3,500 שקל, קארמה כרמיאל
מנורת במבוק מעל פינת האוכל – 990 שקל, קארמה כרמיאל
שולחן אוכל – 6,150 שקל, סימפלי ווד