חן, מהנדסת תעשייה וניהול, ואיתי, עורך דין, נשואים והורים לארבעה ילדים, רכשו בית מרווח בזיכרון יעקב. הם פנו לעידית זכריה ומורן באן מ"הבית של עידה", אשר עיצבו לפני כעשור את ביתם הקודם במושבה, כדי שיעצבו את ביתם החדש. מדובר בבית בפרטי בן שני מפלסים, 200 מטר בנוי במגרש של 500 מטר. במפלס העליון ישנם 3 חדרי שינה, אמבטיית ילדים ושירותי אורחים. במפלס התחתון נמצאים הסלון, המטבח, פינת האוכל ויחידת ההורים, שכולל חדר שינה מרווח ואמבטיה עבורם.
הבית שאותו רכשו חן ואיתי היה ישן וסבל מרטיבות, ולכן הוחלט להתחיל מאיטום ומשיפוץ מן היסוד, ורק לאחר מכן לעבור לשלב ההלבשה. בני הזוג הדגישו בפני המעצבות כי בניגוד לביתם הכפרי שאותו עיצבו לפני כעשור, הפעם הם חולמים על בית במראה נקי יותר, עשוי חומרים טבעיים של בטון, עץ ומלא צמחייה.
בתור התחלה, הקומה התחתונה בבית רוצפה בבטון, פתחי החלונות והדלתות הוגדלו, ודלתות הבית הפנימיות הוחלפו בדלתות ייחודיות מפירוק (שפורקו מבתים ישנים בסגנונות שונים מרחבי העולם). בנוסף, הוחלט לשבור את המעקה הכבד שהפריד בין הקומה העליונה לתחתונה ונראה מכל פינה בבית, והוא הוחלף במעקה אוורירי בעל פרופילים דקים בגוון שמנת. הקומה העליונה והמדרגות חופו בפרקט עץ תלת שכבתי מאלון מבוקע, ושאר חלקי הבית חופו בבטון מוחלק. הבחירה בחומרים האלו, בטון, עץ טבעי ואלומיניום, הכתיבה את הצבעוניות בכל הבית כולו.
בסלון הועמדה ספת רי"ש בצבע חול טבעי, לצד כורסת וינטג' משנות ה-50 שרופדה בבד ירקרק, והדום שהועבר מביתם הישן. עוד בסלון – שטיח חבל ושולחן עץ גס. הספרייה עשויה עץ וברזל, נבנתה בהתאמה אישית ומסתירה עמדת עבודה למחשב נייד. להשלמת המראה נתלו תמונות מקוריות ופוזרו סלי קש, קישוטי מקרמה ועציצים.
הדיירים, חובבי אוכל משובח, השקיעו מחשבה רבה בעיצוב המטבח, לב לבו של הבית. הם ביקשו מטבח שיהיה מופרד מהסלון, אך דומה לו מבחינת סגנון העיצוב והצבעים הטבעיים, ובחרו במראה נורדי. המטבח נבנה מעץ בירץ' (ליבנה) בעל מראה שכבות דקות. המטבח שתוכנן הוא לבן ונקי, שדלתותיו ממוסגרות בעץ ובעלות ידיות שחורות פשוטות.
האי תוכנן משילוב של עץ אלון ופורמייקה שחורה. הוספו לו מגירות אחסון והועמדו לצדו כיסאות בר שונים זה מזה. מעל האי נתלו שלוש מנורות זכוכית, ונוספה יחידת מדפים עשויה עץ וברזל שחור. להשלמת המראה נתלו מדפי עץ צרים בצבע שחור ומדפים מעץ ממוחזר, לצד גליל נייר טבעי לתיעוד התפריט היומי של בני הבית.
חן ואיתי ביקשו עבור חדר השינה שלהם הרגשה חמה של צימר, אך מצד שני מראה נקי ולא מקושקש. המיטה הקיימת של איקאה הושארה, לידה הוצבו 2 שולחנות צד קטנים וינטג' שמתפקדים כשידות לילה, ומעליהם הוספו 2 גופי תאורה קיריים בסגנון רטרו עם זכוכית צהבהבה.
לחדר השינה יש גם חדר ארונות, כך שבמקביל למיטה מוקמה שידת מגירות בעיצוב של זכריה באן, שתשמש עבור בגדים ופריטים שצריך שיהיו בהישג יד, מבלי להיכנס כל פעם לחדר הארונות. על הקיר בחדר השינה יש אוסף של מפיות הקרושה, שקיבלה מסבתה. "הרווחנו פריט בעל ערך סנטימנטלי, יש פה את אלמנט המיחזור ולבסוף הוא מהווה גם פתרון דקורטיבי נאה", מסבירות המעצבות. הקיר עצמו נצבע בגוון גרז' עדין של נירלט, ובחדר הועמדה כורסא שנרכשה בשוק הפשפשים, שופצה ורופדה מחדש ולידה הדום, שניהם נלקחו מהבית הקודם.
חדר הרחצה של ההורים שופץ מחדש, במראה רטרו עדין. המיקומים של השירותים, ארון האמבטיה והמקלחון נשארו כפי שהם. הקירות חופו בבריקים לבנים מבריקים, על הרצפה הונח ריצוף עם דוגמא גאומטרית בשילוב צבעים שחור לבן. ארון האמבטיה בסגנון של שידה של שנות ה-50 בוצע על ידי נגר פרטי לפי תכנון של באן וזכריה. מעליו נתלתה מראה נקייה ללא מסגרת ולצידה 2 גופי תאורה בשילוב ניקל ואמאיל שחור. הדלת שמפרידה בין חדר הרחצה וחדר שינה היא דלת מפירוק שעברה שיפוץ והורדת צבע בלבד.
חדר הרחצה של הילדים עוצב בסגנון כפרי לייט, האמבטיה עצמה בוטלה ובמקומה נבנה מקלחון רחב. האמבטיה רוצפה באריחי בטון מאוירים בגווני אפור בז' ונגיעה של תכלת. מאחר וישנם 4 ילדים בבית, תוכנן ארון רחב ידיים ומוקמו בו שני כיורים, כך שבשעות הבוקר הלחוצות, לפני יציאת הילדים למסגרות יוכלו שני ילדים במקביל להשתמש במקלחת. מעל כל כיור מוקמה מראה נטולת מסגרת, ומעל לכל אחת גוף תאורה בגוון תכלת אשר משתלב באופן הרמוני עם האריחים ברצפה.
שני חדרי הבנות תוכננו בשילוב טעמן האישי של הבנות ובתיאום איתן. שתיהן רצו צבעוניות נעימה אבל לאו דווקא גוונים שמזוהים עם בנות כגון ורוד וגוונים פסטליים. לשתיהן נבחרו מיטות זוגיות פשוטות מאיקאה ושולחנות לימוד שנמצאו בשוק הפשפשים, לכל אחת ולפי טעמה נבחר מקבץ תמונות על הקיר וטקסטיל בגוונים תואמים למיטה.
"כל תהליך העיצוב תלוי קודם כל בתקשורת טובה עם בעלי הבית, רק בתחקור מעמיק בתחילת התהליך, הקשבה אמיתית וכנה לצרכיהם היומיומיים מבחינת תיפקודי הבית, והן הבנה של טעמם האישי ניתן להגיע לתוצאות טובות", מסכמות המעצבות זכריה ובאן. "התהליך היה מהנה באופן מיוחד אודות לשיתוף הפעולה מבחינת בני הזוג והירתמותם לעיצוב באופן טוטאלי".