ישראל עשירה בנופים מרהיבים כמו חופי ים, הרים ושטחים פתוחים, ובמקומות שבהם הנוף פתוח ומרשים וצופים אליו בתים פרטיים, ישולב בו בדרך כלל הלהיט החדש והנחשק - בריכות אינפיניטי, בעלות האפקט הוויזואלי של המים ה"נעלמים". בריכות האינפניטי הן טרנד די ייחודי בישראל, ולכן פחות נפוצות בבתים פרטיים ממוצעים, אבל בשנים האחרונות הן הולכות ומתרבות, בייחוד במתחמי נופש אקסקלוסיביים, במלונות ברמה גבוהה ובווילות יוקרה.

אז איך המים בדיוק נעלמים ולאן? בריכת הקצה הנעלם, או ה"אין-סוף" (אינפיניטי), היא בעצם סוג של בריכת גלישה. ה"גלישה" מתרחשת בצד אחד או בשני צדדים של הבריכה, שמאחוריהם טופוגרפיה נמוכה יותר, שאליה יורדים המים, וכך נדמה לעין שקצות הבריכה מתחברים לנוף שמאחור. "אדריכלים ומעצבים שרוצים למקד את תשומת הלב של הצופה מתוך הבית, ייצרו קצה נעלם דרמטי ואף ינסו להגיע במי הבריכה לצבע הים הכחול או לצבע הנוף הירקרק", אומר גיורא נקש, הבעלים של "קבין פול בע"מ" המתמחה בבניית בריכות שחייה. "במקרים אחרים כדי ליצור דרמה הם יציבו מראה על קיר ממול כדי ליצור אפקט של שוֹק, כשלא ברור היכן הבריכה מתחילה והיכן היא נגמרת".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לאנשים מבוססים יש בריכה בבית, לעשירים יש בריכה נעלמת

בריכות כאלה נפוצות במיוחד באיים כמו קוסמוי, פוקט וקופנגן, או באיים טרופיים בצפון, ומתאימות לנופים הטבעיים ולסביבות הטרופיות כי הן יוצרות חוויית נופש המלווה בתחושת חופש ומרחב. "אני רואה את הבריכות האלה כתופעה שמתאימה לכמות הטסים לתאילנד, סימביוזה של מי שטס לשם", מחווה נקש דעתו על הפופולריות שלהן. "אצלנו הן מתאימות למקומות שבהם העין יכולה לראות את הנוף, על צלע הר או קרוב לים".

בריכות אינפיניטי קבין פול בריכות (צילום: ליאור טייטלר)
בריכה: קבין פול | צילום: ליאור טייטלר
בריכות אינפיניטי בריכה קבין פול (צילום: ליאור טייטלר)
בריכה: קבין פול | צילום: ליאור טייטלר
בריכות אינפיניטי קבין פול בריכות (צילום: ליאור טייטלר)
בריכה: קבין פול | צילום: ליאור טייטלר
 

בישוב נופית, הצופה על נחל ציפורי, תוכננה בריכת אינפיניטי שכביכול נשפכת אל הנוף היפה. "הבריכה משתלבת בהרמוניה מושלמת עם הנוף עוצר הנשימה של הנחל והמנזר שלמרגלותיו. רציתי ליצור תחושה שהמים נשפכים אל האופק, מחברים את הבית לטבע בצורה טבעית וזורמת. העיצוב הזה מאפשר לנוף להיות חלק בלתי נפרד מהחוויה, כך שמרגישים כאילו הבריכה מתמזגת עם השמיים והמרחבים הפתוחים", מסבירה מעצבת הפנים מיכל מטלון. לבחירת החומרים הייתה חשיבות רבה בהדגשה של תחושת החיבור לטבע. רצפת הבריכה חופתה באריחים בגוון עמוק ומבריק, המחזירים את האור הטבעי ומעניקים למים גוון עשיר שמשתנה בהתאם לזווית השמש. דופנות הבריכה חופו בחומר טבעי המדמה אבן, מה שמחזק את הקשר בין הבריכה לנוף ההררי שסביבה. מסביב לבריכה נבחרו משטחי אבן טבעית בגימור מחוספס, המעניקים מראה אותנטי תוך שמירה על בטיחות ונוחות השימוש. המעקה השקוף עם כבלי הנירוסטה מאפשר להרגיש קרוב ככל האפשר אל הנוף בלי לפגוע בתחושת האין-סוף שהבריכה יוצרת.

בריכות אינפיניטי מיכל מטלון תומר בריכות (צילום: קרין רבנה)
עיצוב מיכל מטלון, בריכה: תומר בריכות שחייה | צילום: קרין רבנה
בריכות אינפיניטי מיכל מטלון תומר בריכות (צילום: קרין רבנה)
עיצוב מיכל מטלון, בריכה: תומר בריכות שחייה | צילום: קרין רבנה
בריכות אינפיניטי בריכה ג.ש.בינוביץ (צילום: ליאור טייטלר)
גם העיר היא נוף כמקור להתייחסות. תכנון בריכה: ג.ש.בינוביץ | צילום: ליאור טייטלר

 

ב"גנים גלים תכנון נוף" מתכננים, בין השאר, גינות עם בריכות גלישה רבות שבסופן מפל. ענת תמרי, הבעלים, מציינת כי מי הבריכה מתנקים טוב יותר משום שאין הצטברות לכלוך על דופן הבריכה. "בבריכות רגילות שדומות במבנה שלהן לאמבטיה המים פחות נקיים. בבריכות הגלישה יש סירקולציה תמידית דרך תא איזון שלוקח אליו את מי הבריכה ומחזיר אותם לתוך הבריכה נקיים. כשיורד גשם חזק, דואג מנגנון האובר-פלואו בתא האיזון שגובה המים יישאר יציב, והמים המיותרים נפלטים החוצה".

בריכות אינפיניטי אדריכלות איריס אבנרי דביר, תכנון ופיתוח נוף גלים (צילום: בן רוטשטיין)
אדריכלות איריס אבנרי דביר, תכנון ופיתוח נוף גלים | צילום: בן רוטשטיין
 

מה צריך לדעת על בריכות אינפיניטי?

תכנון וגובה: "בריכת אינפיניטי דורשת עוד בתכנון תא איזון בגודל ובמיקום מסוימים וחדרי מכונות מתחת לקו הגלישה, כדי שהמים יוכלו לצאת בגרביטציה", מסביר נקש. "גובה ירידת המים בצד ה'נעלם' מתוכנן בדרך כלל בין 30 ל-60 ס"מ כדי להגן מנפילה כשאין מעקה. כך קבוע בחוק, אבל אם ילד יישב שם, הוא עלול ליפול, ולכן אני מקפיד על גובה נמוך של 40-30 ס"מ". תמרי מוסיפה כי כשהטופוגרפיה תלולה יחסית, ניתן להשתמש במדרגות לצד הבריכה כדי לרדת למפלס נמוך יותר וליצור לידן פינת ישיבה נוספת כחלק מהגינה.

בריכות אינפיניטי אדריכלות דניאל לוינשטיין גנים גלים (צילום: בן רוטשטיין)
אדריכלות איריס אבנרי דביר, תכנון ופיתוח: נוף גלים גנים | צילום: בן רוטשטיין
בריכות אינפיניטי אדריכלות דניאל לוינשטיין גנים גלים (צילום: בן רוטשטיין)
אדריכלות איריס אבנרי דביר, תכנון ופיתוח: נוף גלים גנים | צילום: בן רוטשטיין

בריכות אינפיניטי בריכה קבין פול (צילום: אורית אלפסי)
בריכה קבין פול | צילום: אורית אלפסי

כיסוי: בזמן התכנון צריך לדאוג גם לכיסוי בטיחותי של הבריכה ולהתחשב בתעלת הגלישה. נקש: "יש אפשרות לכיסוי בד פי.וי.סי משוריין שנועל את הבריכה כשהוא סגור, ומחזיק מעליו עד 2 טון. יש גם כיסוי קשיח שמתרומם מתוך הבריכה, או כיסוי תריס שצף ונועד יותר לשמור על חימום ולא על בטיחות.

חימום: חימום הבריכה מצריך משאבות חזקות יותר בשל הצד שחשוף לאוויר, מה שמביא לעלויות גבוהות יותר, הנאמדות באלפי שקלים למשאבה. תמרי מוסיפה כי משאבות החום יושבות בגינה במרחק עד 15 מטרים מחדר המכונות. הן נראות כמו גוף של מזגן ואפשר להסתיר אותן בצמחייה. עוד יתרון: מאחר שהן מחממות את המים, אפשר להאריך בזכותן את עונת הרחצה בחודשיים נוספים באביב ובסתיו.

חיפוי: תמרי מסבירה כי את הבריכות ניתן לחפות מבפנים, באזור המפל ובטופינג העליון של הבריכה בחיפוי פסיפס פשוט למראה ונעים למגע, אבן אלגנטית משויפת וגרניט פורצלן שקצותיו חדים יותר, או לשלב בין שלושתם מבחוץ או מבפנים.

גידור: בעיצוב צריך להביא בחשבון שהגידור הקרוב למגרש לא ייראה, אחרת ייהרס האפקט הנעלם. "ניתן לפתור את זה בהנמכה של הגדר האחורית או בשימוש בזכוכיות שקופות אקסטרה קליר. אם יש כיסוי, לא חייבים מעקה בטיחות", אומר נקש.

רעש: כל גלישה של מים יוצרת רעש, ולמרות שפכפוך של מים נשמע דבר כיפי וטוב לפנג שואי, לאורך זמן הוא הופך למעצבן, מעיד נקש. "אנחנו מנסים להשקיט את הרעש בעזרת שיפועים נכונים. כך המים זורמים על הקיר ולא נופלים, וגם בתעלה אפשר לדאוג לזרימה שקטה. ליד כביש ראשי אפשר להשאיר את הרעש, כדי שהמים יתגברו על רעש הסביבה".

ומה לגבי מחירים?

"מי שבונה בריכה בבית, לא משנה איזו, שייך כבר למעמד מסוים שיכול להרשות זאת לעצמו, אבל בריכה מסוג קצה נעלם היא לא שיקול כלכלי אלא עיצובי", טוען נקש. "ההבדל בין בריכת גלישה לבריכה רגילה הוא 50 אלף שקל, וההבדל בין בריכת גלישה לבריכת קצה נעלם (אינפיניטי) מינורי. את הבריכה עצמה אפשר לבנות מבטון והיא תעלה 500-400 אלף שקל, או מפיברגלאס (בריכה מתועשת), והיא תעלה כ-200 אלף שקל".

בריכות אינפיניטי לייבל אדריכלים גנים גלים (צילום: בן רוטשטיין)
לייבל אדריכלים, תכנון נוף: גלים גנים | צילום: בן רוטשטיין
בריכות אינפיניטי אדריכל יואל יושפה (צילום: שרון צרפתי באדיבות פלגים)
אדריכל יואל יושפה, בריכה: פלגים | צילום: שרון צרפתי באדיבות פלגים
בריכות אינפיניטי שפיגל אדריכלים, רון שפיגל (צילום: אלעד גונן בריכה פלגים)
רון שפיגל, שפיגל אדריכלים, בריכה: פלגים | צילום: אלעד גונן בריכה פלגים
ריזורט רום אמירים בריכת אינספיניטי הווילה המשפחתית  (צילום: זוהרון)
ריזורט רום אמירים בריכת אינספיניטי הווילה המשפחתית | צילום: זוהרון
 

ועוד קצת אינפיניטי מחו"ל

ניו יורק

在 Instagram 查看这篇帖子

Interior Design (@interiordesignmag) 分享的帖子


תאילנד

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎TRAVEL BUDS❤️Garrett+Christi‎‏ (@‏‎thetravelationship‎‏)‎‏


הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Travel Wonderful Place ‎‏ (@‏‎travelwonderfulplace‎‏)‎‏


הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Daphné ‎‏ (@‏‎daphnevdw__‎‏)‎‏


באלי

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Viceroy Bali‎‏ (@‏‎viceroybali‎‏)‎‏


דובאי 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Time Out Dubai‎‏ (@‏‎timeoutdubai‎‏)‎‏