בית זה לזרוק את המפתחות כשנכנסים הביתה ולשכוח איפה הם כל פעם מחדש
בית זה לקום כל שעה למקרר ולבדוק מה השתנה
בית זה לצאת מהמקלחת ולהתייבש שכובים על המיטה
בית זה לרבוץ שעות ללא תכלית ועדיין להרגיש יעילים יותר מבכל מקום אחר
בית זה ללבוש את אותה הפיג'מה כל השבוע
בית זה מקום לחזור אליו אחרי יום ארוך
זה לנשום נשימה עמוקה ולהירגע
זה לקבל חיבוק ממישהו אהוב
זה לחלוק חיים וחוויות
בית זה להרגיש שאתה במקום שהוא שלך
העולם שלנו הוא הבית של כולנו עם חוזה ללא תאריך תפוגה
תיאור מקסים זה של בית נכתב בעמוד הפייסבוק The Cactus Home, המציג את "בית הקקטוס", בית ירוק שכיף לגור בו ויוצר הזדמנויות לאינטראקציות בין הדיירים ובין הדיירים למבנה עצמו, זאת באמצעות עקרונות עיצוביים של כלכלה שיתופית אשר חוסכים באנרגיה, ידידותיים לסביבה, מפחיתים עלויות ומשפרים את איכות החיים של הדיירים.
בית הקקטוס המרגש הזה תוכנן עבור תחרות הסולר דקתלון - מחלקת האנרגיה האמריקאית, הקוראת לקבוצות לעצב, לבנות ולהפעיל בתים חסכוניים, יעילים אנרגטית ומושכים את העין, הפועלים בכוח האנרגיה. השנה תתקיים התחרות בסין בקיץ 2017 ביוזמת הממשלה הסינית, ותיערך בכפר הקרוי ''דצו'' – אזור המתאפיין בריבוי מבני תעשייה ופיתוח בתחום הטכנולוגיות הירוקות. מעין עמק הסיליקון של תחום הבנייה הירוקה. הפרויקטים שיובילו בקטגוריות השונות בתחרות ייושמו ויהוו חלק מפרויקט נרחב של שיקום של כמאה כפרים סיניים המתמודדים עם בעיות מגורים ודיור שונות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- מציצים באינסטוש: בבית של אסי כהן
- שאלנו 3 מעצבות איזה טעויות עיצוב אנחנו עושים
צוברים תאוצה
הפרויקט הישראלי מנוהל ומתוכנן בצורה מולטי-דיסציפלינארית. על הפרויקט מנצחים המעצבת הדס פאר, בוגרת התואר היוקרתי השני לעיצוב, יזמות וחדשנות של המכללה למנהל, אדר' היידי ארד, הממונה על הניהול האקדמי מטעם בית הספר לעיצוב וחדשנות, ד''ר משה תשובה מטעם מכללת אפקה להנדסה וגליה קוקיירמן מטעם הפקולטה לחקלאות. תחתיהם, מתרחש תמהיל בין סטודנטים לעיצוב בתואר הראשון לעיצוב וחדשנות (התואר הראשון), סטודנטים מבית הספר לתקשורת ובית הספר לכלכלה של המכללה למנהל, סטודנטים להנדסה מהתמחויות שונות מאפקה - המכללה הגבוהה ללימודי הנדסה בתל אביב וסטודנטים מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. כל סטודנט תורם מיכולותיו האישיות ומן התחום שהוא לומד ובו הוא רוצה להתמחות. נוסף לכך, לפרויקט ישנה סוללת יועצים מתחומים שונים לצד משקיעים ומתעניינים רבים.
בתהליך התכנון ובסופו של דבר התוצאה – מתבססים על מחקר מעמיק בתרבות הסינית, דרכי המחיה ושילוב מערכות ניידות של שינה ועבודה, ושילוב חקלאות אורבנית. בתחום החקלאות האורבנית ישנו דגש על הרגלי האכילה, יישוב הגידולים, קירות ורטיקליים וחממות מנבטות.
העקרונות ההנדסיים של בית הקקטוס כוללים בנייה לפי סטנדרט שלושת הכוכבים הסיני והתקן הישראלי לבנייה ירוקה, שימוש במערכות האנרגיה והטכנולוגיות החדישות ביותר שזמינות כיום כגון מים אפורים, מערכת גז טבעי, תאורה סולארית ועוד. השנה הצוות הישראלי שואף ליישם טכנולוגיות בית חכם, כך ש"בית הקקטוס" יוכל להגיב לשינויים בתנאי מזג האוויר, וכך ליצור יעילות אנרגטית, אקטיבית ופסיבית ולאפשר לדיירים ליהנות מכל היתרונות של מגורים בבית אינטרקטיבי. במרץ 2017 מתוכננת בניית הבית, ובמאי 2017 מתוכנן שינוע מרכיבי הבית והטכנולוגיות לסין.
בימים אלו ממש הבית כבר צובר תאוצה ומהדהד החוצה באמצעי מדיה שונים, ולאחרונה הוצג הפרויקט בתערוכה שליוותה את הכנס הארצי לבנייה ירוקה וערים חכמות.
אתם יותר ממוזמנים לעקוב אחרי ההתפתחויות, לקחת חלק ולתמוך. לאתר של בית הקקטוס